fbpx

Hoeveel kost het om een restaurant op te zetten?

De versnelde groei van de consumptie van voedsel buitenshuis en de vraag naar levering aan huis, maakt de restaurantsector tot een van de meest winstgevende; dit is de reden waarom veel ondernemers zich wagen aan het idee om in de sector te investeren, de vraag is hoeveel kost het om een restaurant op te zetten? Ontdek het antwoord hieronder.

Hoe rendabel is het om een restaurant te openen in Spanje?

Om te weten te komen hoeveel het kost om vandaag een restaurant te openen, is het raadzaam eerst het soort etablissement af te bakenen dat u wilt openen, aangezien dit zal afhangen van de kosten die met het proces gemoeid zijn en wat moet worden uitgegeven, per slot van rekening is er zonder kapitaal geen zaak.

De reden om de nadruk te leggen op de noodzaak om berekeningen te maken is dat, alvorens het ontwerp, het meubilair en het menu te kiezen, het handig is om “berekeningen te maken” de cijfers zijn fundamenteel, meer gezien het huidige concurrentieniveau, is het minste wat u wilt een aankondiging van “te koop” of “te koop” te zien in een kwestie van een paar maanden.

abrir un restaurante

Eerste stap: verduidelijk uw ideeën

Het cateringsegment is een van de meest concurrerende op de Spaanse markt, waardoor het absoluut noodzakelijk was het project te baseren op een onderscheidend element dat niet alleen klanten aantrekt, maar ook klantenbinding tot stand brengt.

Wanneer we het hebben over het openen van de deuren van een nieuw restaurant, moet het uitgangspunt zijn om de eters een ongeëvenaarde ervaring te bieden Het combineren van een goede sfeer, met gastronomische uitmuntendheid en een eersteklas klantenservice, om tot een vernieuwend concept te komen. Dit alles zal mogelijk zijn als u voldoende tijd neemt om de markt te bestuderen, het exacte voorstel te definiëren en het soort publiek te bepalen dat u wilt aantrekken.

Tweede stap: bepalen hoeveel geld je nodig hebt

Hoewel het meest relevante punt over het openen van een eetgelegenheid is te beantwoorden hoeveel het kost om een restaurant op te zetten, is de waarheid dat het bedrag zal afhangen van het soort zaak waarin u van plan bent te investeren, vandaar dat u, alvorens over getallen te spreken, twee basisaspecten zult moeten definiëren: sector en bedrijfsmodel.

De reden voor het advies is gebaseerd op de wijziging die het bedrijfsmodel van de horeca heeft ondergaan, waarbij de klassieke regeling – gebaseerd op een lokaal bestaande uit een keuken en een kamer, waarvan de montage- en beheerskosten beperkt waren tot die ruimte – is verlaten voor een regeling die gericht is op de groei van aanvullende diensten, zoals thuisbezorging, afhaalmaaltijden en grab & go.

En hoe zit het met zakenmodellen zoals spookrestaurants? Promotoren van keukenruimtes die door meerdere bedrijven worden gedeeld of zoals ze beter bekend zijn, de donkere keukens. Uit dit alles kunt u begrijpen dat het nodig is de nieuwe trends goed in u op te nemen voordat u een definitieve beslissing neemt.

De keuze van het juiste bedrijfsmodel is de sleutel tot succes:

Uit alles wat gezegd is, blijkt dat het antwoord op de vraag hoeveel het kost om een restaurant in Spanje op te zetten, afhankelijk is van het bedrijfsmodel dat men wil volgen; volgens specialisten zijn er 5 trends die de sector doorkruisen:

 1. De opkomst van lokalen die voldoen aan de vraag naar gezonder voedsel
 2. De behoefte aan specialisatie.
 3. De integratie van de gastronomie in andere sectoren
 4. Om te voldoen aan de nieuwe stedelijke levensstijl
 5. Voldoen aan de eisen van de gastronomische vrijetijdsbesteding.

Deze 5 concepten vormen de pijlers die de grote stadsmarkten ondersteunen; na de keuze van het meest geschikte bedrijfsmodel moet worden nagedacht over een goed conceptontwerp alvorens over te gaan tot de uitwerking van het broodnodige bedrijfsplan.

Stap drie: het ondernemingsplan

De kwantificering van de investering die nodig is voor de oprichting van een restaurant varieert naargelang van het soort zaak dat u van plan bent op te richten; de algemene parameters komen echter voort uit de hand van twee grote soorten kosten, de openingskosten en de exploitatiekosten.

Wat is inbegrepen in de opstartkosten?

De rubriek bestaat uit de kosten die slechts eenmaal hoeven te worden betaald, en brengt dus samen:

 • Inschrijving als zelfstandige, dat wil zeggen bij de belastingdienst en de sociale zekerheid in de RETA.
 • Wettelijke vereisten in verband met de uitoefening van horeca-activiteiten, meestal spreken we van Openingsvergunning en Werken voor de conditionering van de lokalen.
 • Verhuur en aanpassing van de inrichting.
 • Noodzakelijke apparatuur en materiaal, van meubilair tot computerbeheerprogramma’s.

Wat zijn de exploitatiekosten?

Deze categorie omvat de kosten die maandelijks moeten worden betaald, dus zijn ze inbegrepen:

 • Loonlijst van werknemers
 • Algemene huurkosten – indien van toepassing – belastingen, diensten en marketing; evenzo moeten de kosten in verband met de rente op leningen, onvoorziene uitgaven en inflatie worden geraamd.

Waar het op neerkomt..

Om te berekenen hoeveel het kost om een restaurant op te zetten, moet eerst het soort zaak worden gekozen; hiervoor is het raadzaam de verschillende modellen te bekijken die trends zetten in de niche van de restauratie, met inbegrip van de nieuwe typologie van Sala.

Met deze gegevens gaan we verder met de analyse van de belangrijkste uitgaven; in het geval dat het traditionele restaurantmodel met eetzaal wordt gekozen, zullen de belangrijkste uitgaven zijn:

 • Gebouwen, indien eigendom, de geschiktheid om aan de huidige voorschriften te voldoen en eventuele renovaties, zo niet, eventuele borg of huurkosten.
 • Diensten, inclusief betaling voor leveringscontracten, van elektriciteit, water en gas tot telefoon en internet.
 • Activiteitsvergunningen.
 • Meubilair, machines en montage van de keuken, niet alleen tafels, stoelen en tafellakens, maar van airconditioning tot het koffiezetapparaat.
 • Bedieningsmateriaal, bestaande uit alles wat nodig is om te kunnen werken, glazen, bestek, serviesgoed en zelfs het uniform van het personeel.
 • Eerste voorraad, valt samen met de eerste investering in voedsel en dranken.

Tenslotte is het raadzaam in de uitgaven een banksaldo op te nemen, zodat vanaf de eerste dag van de exploitatie de vaste en variabele kosten gedekt zijn.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.