fbpx

Hoeveel glazen komen er uit een fles

Wanneer we een feest of evenement organiseren, moeten we alles berekenen: hapjes, voorgerechten, desserts, drankjes, ijs, aantal gebruiksvoorwerpen (borden, glazen, servetten)… Alles wordt gemeten om te voorkomen dat er te veel of te weinig is. We hebben de neiging om veel dingen onder controle te hebben, berekend, gemillimeterd en goed gestructureerd, maar gebeurt dit ook met drankjes?

Het beste is te berekenen hoeveel drank je nodig hebt en de flessen alcohol dienovereenkomstig te kopen.

Hoeveel glazen komen er uit een fles alcohol van 750 ml?

De meest voorkomende drankjes tijdens een feest bevatten een van de drie sterke dranken: rum, wodka en whisky, die ook de basis vormen voor de beste “cubatas”.

In het geval van flessen rum en wodka zijn de afmetingen voor het maken van de shots vergelijkbaar, dus we zullen ze samen analyseren. Uit een fles van 750 ml van zowel wodka als rum kunnen tot 10 glazen worden geschonken.

Als we het daarentegen hebben over het aantal glazen dat uit een fles whisky komt, stijgt het aantal tot 15, vanwege de manier waarop dit type drank wordt geserveerd en geconsumeerd.

Hoeveel glazen komen er uit een fles alcohol van 1 liter?

Voor deze nieuwe berekening beschouwen we wodka en rum op dezelfde manier. Zoals gezegd zijn het dranken die op vergelijkbare wijze worden geconsumeerd. Bovendien behoren ze tot de 27 verfrissende zomerdranken.

Voor de flessen rum en wodka van 1 liter kunnen we tot 15 glazen serveren. Bij whisky kunnen we maximaal 18 glazen uit elke 1-literfles schenken.

Hoeveel flessen per persoon

De meest geaccepteerde formule is om één glas per uur per gast te berekenen. Niet iedereen zal in hetzelfde tempo drinken. Sommigen zullen zelfs helemaal geen alcohol drinken, maar dit gemiddelde zal eventuele tekortkomingen dekken.

Als uw evenement bijvoorbeeld 6 uur duurt en u hebt 30 gasten, dan moet u drank kopen om 180 drankjes voor de avond te maken. Volgens dit voorbeeld, als u kiest voor presentaties van één liter, hebt u 12 flessen rum of wodka nodig. In het geval van whisky zou u er 18 moeten kopen.

Hoeveel glazen komen er uit een fles wijn?

Om te berekenen hoeveel glazen er uit een fles wijn komen, moeten we er rekening mee houden dat we niet altijd dezelfde hoeveelheid kunnen krijgen. Dat hangt af van de vloeistof en het glas dat we gaan gebruiken, en van enkele protocollaire zaken.

Glazen voor droge wijnflessen

Cuántas copas salen de una botella de vino seco

Zoals u weet wordt elke wijn geserveerd in een ander soort glas. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat de drank, eenmaal geserveerd, zijn eigenschappen verliest gedurende de tijd die nodig is om te worden geconsumeerd. Voor droge wijnen, zoals witte en rode wijnen, worden glazen met een grote inhoud gebruikt.

Geschat wordt dat een goede portie witte of rode wijn 33% van de inhoud van het glas moet innemen. Berekend is dat dit derde deel van het glas gemiddeld 150 ml bevat.

Uit een standaardfles wijn, met een inhoud van 750 ml, kunnen dus ongeveer 5 of 6 glazen worden geschonken.

Flesglazen voor mousserende wijnen

Mousserende wijnen zijn ideaal voor een toast aan het begin van een evenement of feest. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je de hoeveelheid drank berekent die je nodig hebt om aan de vraag te voldoen.

Enkele van de bekendste mousserende wijnen zijn cava en champagne. Ze worden geserveerd in glazen die flutes worden genoemd, vanwege hun langwerpige en dunne lichaam.

De standaard portie van een mousserende wijn is 90% van de inhoud van het glas, dus ongeveer 150 ml. Uit een fles mousserende wijn van 750 ml kunnen dus maximaal 5 glazen worden genomen.

Samenvattende tabel: Hoeveel glazen komen er uit een fles?

Soort alcohol75 centiliter flesFles van 1 liter
Wodka en rum10 glazen15 glazen
Whisky15 glazen18 glazen
Droge wijn5-6 glazen
Mousserende wijn5 glazen
Aantal glazen dat kan worden geserveerd afhankelijk van het soort alcohol

Hoeveel glazen komen er uit een fles van één liter?

Van de meest voorkomende alcoholische vloeistoffen (wodka, rum en whisky) zullen we 15 tot 18 glazen kunnen aftappen.

Hoeveel glazen kun je uit een fles wijn halen?

Voor droge wijnen worden glazen met een grote inhoud gebruikt. Als we deze techniek volgen, kunnen we er 5 of 6 glazen uithalen.

Hoeveel glazen kun je uit een fles mousserende wijn halen?

Dit type glas is gewoonlijk bijna volledig gevuld.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.