fbpx

Hoeveel calorieën heeft de meest goddelijke pizza

Pizza is een van de meest veelzijdige voedingsmiddelen en de duizenden presentaties maken deel uit van het mediterrane dieet.

De hoeveelheid voedingsstoffen, vitaminen en mineralen die de pizza bevat, is afhankelijk van de ingrediënten die hij bevat. Echter, die bijna nooit variëren zijn die van granen, olie, tomatensaus en mozzarellakaas.

Het feit dat sommige fastfoodketens pizza’s in hun menu’s hebben opgenomen, heeft een vertekening veroorzaakt. Door de ingrediënten en de manier waarop ze worden bereid, verhoogden de pizza’s hun calorische lading.

In dit artikel maken we dus duidelijk hoeveel calorieën je opneemt als je dit internationale gerecht opgeeft. Plus, je zult zien wat de gezondste optie is om het gewicht weg te houden.

Een beetje geschiedenis

Un poco de historia

Zonder twijfel maakt pizza deel uit van de eigenheid van de Italiaanse natie. Het heeft echter een verleden vol verhalen waar, zoals vaak het geval is met de wereldgastronomie, velen beweren de makers ervan te zijn.

Vanuit Egypte reisde het brood naar verschillende locaties in Europa, waardoor de meest voortreffelijke voorbereidingen in de wereld werden geboren.

Pizza heeft misschien zijn eerste stappen gezet in het oude Griekenland, waar ze plat brood aten, dat ze maakten met wat specerijen, uien, kruiden en knoflook

In Perzië kregen de soldaten plat brood te eten dat bedekt was met gesmolten kaas en aardappelstukjes. Daarom zeggen velen dat deze bereiding de voorloper is van de pizza.

De creatie van de pizza zoals we die nu kennen gaat echter terug tot de 17e eeuw, toen in de arme wijken van Napels tomaten aan het brood werden toegevoegd, ook al dachten de mensen dat het giftig was.

De dorpelingen waren gefascineerd door de ongelofelijke smaak en vernieuwden zich door er nieuwe ingrediënten aan toe te voegen, in die mate dat mensen uit andere steden naar Napels kwamen om deze delicatesse te proeven.

Zo ontstond een gastronomisch fenomeen dat de smaakpapillen blijft veroveren.

Hoeveelheid calorieën per pizza

Cantidad de calorías por pizza

Iedereen houdt van een goede pizza en calorieën mogen geen obstakel zijn. Maar na het feest denken we vaak aan de begane zonde en maken we ons zorgen over ons gewicht.

Daarom, zodat u zich niet schuldig voelt, laten we u achter met de hoeveelheid calorieën die een pizza heeft volgens de meest voorkomende middelgrote bereidingen.

Pizza margarita: dit is de eenvoudigste pizza, omdat de ingrediënten ervan alleen de basis van de tomaat en de kaas zijn. Een complete pizza heeft 1.864 kilocalorieën en voor elk plakje 233 kilocalorieën.

Napolitaanse pizza: deze presentatie bevat mozzarella, tomaat, zwarte olijven en ansjovis, ingrediënten die het een sterke en licht zoute smaak geven. Elk plakje pizza heeft 260 kilocalorieën en een heel plakje levert 2.080 kilocalorieën op.

Tropische Pizza: dit recept is een van de meest controversiële omdat het de neiging heeft om pizzaliefhebbers te verdelen. Het bestaat uit een basis van tomaat, kaas, zoete ham en ananas. De hele pizza is 1.994 kilocalorieën en elke plak is 243 kilocalorieën.

Pizza prosciutto: als je de ananas uit de ingrediënten van de tropische pizza haalt, krijg je de pizza Prosciutto, die 1.832 kilocalorieën heeft als hij klaar is

Four Seasons Pizza: Dit is een van de meest complete recepten, omdat het ingrediënten van elk van de seizoenen bevat. Champignons, olijven, gerookte ham, aubergine of artisjokken, mozzarella-kaas en een tomatenbodem.

Een vierseizoenen pizza-medium bedraagt 2.080 kilocalorieën. Elke plak heeft ongeveer 260 kilocalorieën.

Vegetarische Pizza – Perfect voor mensen die geen vlees eten. Ingrediënten: champignons, tomaten, mozzarella-kaas, paprika’s en uien

In tegenstelling tot wat je zou denken, is vegetarische pizza niet licht. Naar schatting bevat één plakje 266 calorieën, terwijl een hele pizza 2.128 kilocalorieën oplevert.

Vier-kaas pizza. Naast de traditionele tomatenbasis, die kenmerkend is voor bijna elke pizzapresentatie, heeft dit recept vier kazen om uit te kiezen.

Elk stuk van deze verleiding heeft 280 kilocalorieën, maar als je een hele eet, heb je 2.240 kilocalorieën.

Het is belangrijk om te onthouden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) stelt dat een vrouw tussen de 1.600 en 2.000 calorieën per dag moet consumeren.

Vanwege hun lichamelijke gesteldheid stelt de WHO dat mannen tussen de 2.000 en 2.500 calorieën per dag moeten eten.

Hoeveel calorieën heeft een fastfood pizza

Cuántas calorías tiene una pizza de comida rápida

In de vorige paragraaf hebben we het gehad over de voorbereidingen voor de pizzeria. Zoals we in het begin al zeiden, hebben fastfoodketingpizza‘s veel meer calorieën. Dit is in principe te danken aan de conserveringsmiddelen en additieven in hun ingrediënten.

Echter, veel van de stamgasten op plaatsen als Domino’s of Papa John’s weten niet echt wat ze in hun lichaam opslaan.

Volgens de informatie die door elk restaurant wordt verstrekt, levert een deel van de fastfoodpizza’s de volgende hoeveelheid calorieën op:

  • Domino’s Kaaspizza: 257 calorieën
  • Domino’s Worstenpizza: 272 calorieën.
  • Domino’s ExtravaganZZa Feest: 144 kilocalorieën
  • Pizza Hut Pepperoni: 291 calorieën
  • Pizza Hut Kaas: 275 calorieën
  • Papa John’s Cheese: 260 kilocalorieën.
  • Digiorno Pizza: 247 calorieën
  • Casa Tarradellas Ham en Kaas Pizza: 224 calorieën.
  • Pizza Casa Tarradellas vier kazen: 280 kilocalorieën
  • Telepizza Bacon Cheeseburger: 216 calorieën
  • Barbecue Telepizza: 219 kilocalorieën.
  • Telepizza Carbonara: 214 kilocalorieën.
  • Telepizza Ibérica: 188 calorieën.

Zelfgemaakte pizza, de minst dikmakende

Pizza casera, la que menos engorda

De pizza met de minste calorieën is degene die we thuis maken. Hoe is dat mogelijk? Eenvoudig, als we thuis koken gebruiken we gezondere en versere ingrediënten. Ook hoeven we geen conserveringsmiddelen toe te voegen aan onze ingrediënten.

Onder de zelfgemaakte pizza’s met minder calorieën hebben we de Margarita en de bekende Marinera pizza. Deze pizza’s hebben tussen de 150 en 300 calorieën, voor elke portie van 100 gram gewicht, ongeveer.

Het is de ideale manier om een heerlijke pizza te eten terwijl je voor je gezondheid zorgt.

En als u zich zorgen maakt over de calorieën van elk ingrediënt dat u gaat consumeren, kunt u deze berekenen met behulp van een calorieënteller.

Wat moet je doen om de calorieën van de pizza die je hebt gegeten te verbranden?

Qué debes hacer para quemar las calorías de la pizza que comiste

Als de zonde eenmaal gepleegd is, als goddelijk verraad aan je figuur, is er geen andere optie dan die calorieën te verbranden.

Het probleem is dat alles wat je in één maaltijd hebt genuttigd niet in één trainingssessie kan worden weggegooid, tenzij je heel vaak oefent.

Zoals we hebben gezien, is de calorische bijdrage van de pizza’s veel hoger dan wat we elke dag nodig hebben. Daarom brengen we u een basisroutine om die extra energie te verbranden die wordt omgezet in vet.

Om te beginnen moet je je opwarmen. Met je lichaam in de aanslag, loop je een kilometer in zes minuten voor elke kilometer. Idealiter zou je 30 minuten moeten lopen, dan verbrand je 300 calorieën.

Als dat proces voorbij is, moet je een 20 minuten durende training doen.

Ja, we begrijpen dat je moe wordt als je er alleen maar aan denkt, maar het probleem met calorieën is dat we ze in een hoger tempo toevoegen dan we gebruiken om ze te verliezen.

Het circuit in kraakpanden, arm-bodems, burpees en lunges moet met een zo groot mogelijke inspanning gedurende 20 seconden per keer worden uitgevoerd. Neem tussen elke serie een pauze van 10 seconden. Haal diep adem.

Door dit circuit te doen werkt u elke oefening vier minuten en verbrandt u nog eens 300 calorieën.

Op dit punt zul je moe zijn. Neem indien nodig wat lucht en neem dan een draaiende les die ongeveer 45 minuten duurt.

Met deze oefening verbrand je ongeveer 700 calorieën. Als je de energie hebt om de resterende 500 calorieën te verbranden, doe dan voorzichtig joggen voor een minuut en wissel dit af met 30 seconden hard joggen. Herhaal dat proces tien keer en je hebt eindelijk alle calorieën op je pizza verbrand.

Zoals u misschien hebt gemerkt, is het een training die niet iedereen kan voltooien.

Als je niet in vorm bent of geen routines uitvoert op dit niveau, is het beter om te voorkomen dat je een hele pizza eet of je ziet je figuur in gevaar komen.

Hou je van pizza? Dan interesseert dit je

¿Te encanta la pizza? Entonces esto es contigo

Pizza heeft veel liefhebbers, maar het is ook waar dat het maken ervan niet altijd gemakkelijk is. Daarom vallen we voor diepvriespizza’s of nemen we ze mee en voegen we meer calorieën toe dan nodig is.

Met dat in het achterhoofd brengen wij u enkele tips om uw pizza binnen handbereik te houden, vooral wanneer u geconfronteerd wordt met de zondagse nachtelijke trek.

Deeg in de koelkast

Masa al refrigerador

Het maken van pizzadeeg is de eerste paar keer leuk, maar dan word je moe of gestrest als je het maakt. Het is een proces dat lang kan duren.

Om het vers te houden, moet je idealiter meer deeg maken dan je nodig hebt. Het ongebruikte deeg kan in de koelkast worden bewaard in een container.

Idealiter gebruikt u diepvrieszakken, zodat uw deeg perfect is en beschermd tegen bevriezing.

Caloriearme ingrediënten

Ingredientes con pocas calorías

Als u wilt dat uw pizza zo gezond mogelijk is, moet u kiezen voor natuurlijke ingrediënten. Het is een goed idee om het te kopen op uw lokale markt, waar u weet dat u verse, hoogwaardige producten krijgt.

Neem naast de tomaat, die nodig is voor de basis van de pizza, ook groenten op in uw recepten die een buitengewone smaak geven met een lage calorische lading.

Wanneer u klaar bent met het maken van uw pizza, voegt u een beetje olijfolie toe om de smaken van uw ingrediënten te verbeteren.

Buffelmozzarella-kaas

Queso mozzarella de búfala

Het perfecte beeld dat we in gedachten herscheppen als we aan een pizza denken, is dat stuk kaas dat zich als kauwgom uitstrekt als we onze hand bewegen. Het is een symbool, ondubbelzinnig, dat alles goed gaat.

Kaas is een van de belangrijkste ingrediënten omdat het deel uitmaakt van de basis van de pizza. Het is echter noodzakelijk om het in een matige hoeveelheid te eten, vanwege de hoge niveaus van vet en calorieën die het heeft.

Als u een pizza met een lichtere smaak en minder calorieën wilt, gebruik dan buffelmozzarella-kaas, zodat u de traditionele smaak niet verliest en een beetje meer kunt toevoegen zonder zoveel calorieën toe te voegen.

Kruiden voor uw pizza

Als u denkt dat uw pizza niet de gewenste smaak heeft door enkele ingrediënten te vervangen, voeg dan kruiden toe om hem een innovatieve smaak te geven. Een vleugje oregano verandert bijvoorbeeld het hele plaatje.

U kunt ook wat verse kruiden toevoegen. In dit geval is basilicum een kruid dat altijd werkt voor pizza’s, waardoor het een frisse en knapperige toets krijgt. Plaats hem als je hem uit de oven haalt.

Geen beperkingen op de ingrediënten

No hay límites de ingredientes

Zodat de pizza je sneller vult en je niet meer plakjes hoeft te eten, wees niet bang om de groente die je wilt in de hoeveelheid te stoppen die je wilt.

Pizza’s met groenten zijn ideaal omdat ze niet vet- of calorieënrijk zijn, maar ze vullen je wel sneller op.

Zeg nee tegen diepvriespizza’s

De levensstijl die velen van ons leiden doet ons rennen, zonder tijd om alle taken te doen die we willen. Het is op dat moment dat we in bevroren voedsel vallen

Veel recepten zijn heerlijk en in een handomdraai klaar, maar ze zitten vol met suikers en chemische toevoegingen die uw gezondheid een slechte dienst bewijzen.

Pizza thuis eten, goedkoop en gemakkelijk

Comer pizza en casa, barato y fácil

Om thuis een pizza te bereiden heb je bepaalde hulpmiddelen nodig. Bij Monouso krijg je wat je nodig hebt om gemakkelijk een pizza te maken, met de beste kwaliteit en tegen de beste prijs.

Om het deeg naar de oven te brengen heeft u een bak nodig, bij voorkeur een ronde. In onze online shop vindt u een grote verscheidenheid aan ronde aluminium containers. Dit type verpakking is niet alleen bestand tegen hoge temperaturen, maar is ook geschikt voor het bakken van uw heerlijke pizza’s

Een ander voordeel van deze pakketten is dat ze in verschillende maten verkrijgbaar zijn, zodat u de gewenste plakken kunt bereiden. En als je klaar bent, hoef je je niet urenlang af te wassen, want ze zijn wegwerpbaar.

Uit de mal heb je een goed dienblad nodig om de pizza mee te nemen naar je eten. Bij Monouso vindt u de bamboestalen, prachtige stukken hout die de avond een speciaal tintje geven.

De bamboeschalen zijn niet alleen elegant en bestendig, maar ook herbruikbaar en ecologisch. Aan het einde van zijn levensduur wordt dit type product afgebroken zonder dat het schadelijke sporen in het milieu achterlaat.

Deze schalen zijn bestand tegen 70º C, dus ze worden gebruikt voor voedsel dat niet terug in de oven of de magnetron hoeft te worden gezet

Als je geen exacte berekening hebt gemaakt over de hoeveelheid pizza die je moet bakken, er is nog voedsel over of je bent van plan om het ergens anders mee naartoe te nemen, dan is het beste de pizzadoosjes.

Daar vindt u de traditionele groothandelspizza-dozen of de comfortabele wiggen waar u één of twee plakken pizza per doos kunt plaatsen, ideaal om alles klaar te hebben om te serveren en weinig ruimte in beslag te nemen tijdens de verhuizing.

Na het plaatsen van uw bestelling hoeft u slechts 48 uur te wachten tot de producten op uw adres zijn aangekomen. Wij verzekeren u dat alle producten de beste kwaliteit en prijs voor uw zak hebben.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.