fbpx

Hoe zet je in korte tijd een succesvolle pizzeria op?

Als een andere exponent van het mediterrane dieet en zijn Italiaanse wortels, is pizza een van de meest veelzijdige en geliefde voedingsmiddelen ter wereld.

Ze zijn de ideale gast voor speeldagen met vrienden, filmavonden met het gezin, tv-marathons of kinderfeestjes thuis.

Ze combineren met alles en er is een voorbereiding voor elke smaak. Ze zijn zo compleet of basis een gerecht als je wilt, bestaande uit een schijfje tarwedeeg met een basis van tomatensaus, kaas en alle ingredi├źnten die je je kunt voorstellen.

Je kunt ze kopen in bars, caf├ęs, scholen, concerten, beurzen, films, voetbalstadions; ze zijn overal te vinden.

Zoals u zult zien is er veel concurrentie, maar er is zoveel vraag dat er nog steeds ruimte is voor meer bedrijven die zich toeleggen op pizza.

Voor uw voorstel om een pizzeria te monteren wordt een succes moet u het restaurant elke avond gevuld krijgen om zo de loyaliteit van uw klanten te bereiken.

De pizzeria is een fastfoodbedrijf met een grote winstgevendheid. Dit alleen is echter niet voldoende om de voorkeur van de eters te bereiken.

Om dit project te starten is het noodzakelijk om een reeks elementen te plannen en in gedachten te houden die u zullen begeleiden bij het opstellen van een businessplan voor uw pizzeria:

 • Voer een marktonderzoek uit.
 • Definieer de doelgroep.
 • Bepaal het bedrijfsmodel.
 • De producten en diensten vaststellen.
 • Cre├źer een prettige sfeer.
 • Vorm een werkteam.
 • Bied kwaliteitszorg aan.
 • Bevorderen van het gebruik van sociale netwerken.

Eerste stap: bedrijfsmodellen

Modelos de negocio, primer paso

Zodra u besluit uw bedrijf te starten, is de eerste stap het bedenken van het ideale product dat uw klanten de voorkeur geven aan u.

Het opstellen van een businessmodel stelt u in staat om de fundamenten van uw project te verstevigen, waarbij de behoeften van uw klanten de sleutel vormen tot een succesvolle pizzeria.

In het businessmodel legt u de basis voor de operatie, van A tot Z van uw restaurant. Het ideaal in deze fase is de steun van mensen met ervaring in de ontwikkeling van projecten in de voedingssector. Ze zullen je vanaf het begin helpen.

Vergeet niet dat innovatie, creativiteit en nieuwe idee├źn het verschil zullen maken met uw concurrentie. Deze elementen zorgen ervoor dat u zich onderscheidt en dat u zich in de markt positioneert.

Bestudeer de pizzamarkt in uw omgeving

No olvides estudiar el mercado de la pizza en tu zona

De marktstudie zou 360 graden moeten zijn. Het kennen van de trends in het bedrijf, de soorten pizza’s die het meest worden verkocht, de beste praktijken in de wereld van de pizzeria’s.

U moet ook de factoren kennen die de ontwikkeling van de sector in uw stad stimuleren. Om dit te bereiken moet u de activiteit in het gebied en de producten en diensten van de concurrentie bestuderen. Deze kunnen waardevolle gegevens opleveren die gebruikt kunnen worden om het nieuwe project te starten met een duidelijk idee van wat er verbeterd en aangepast kan worden.

Een ander idee, in tijden van communicatie 2.0, is om de sociale netwerken van uw concurrenten te bezoeken of sites zoals TripAdvisor waar pizzaliefhebbers hun commentaar achterlaten.

Luister naar hen, identificeer hun interesses en u zult de nodige ingredi├źnten hebben om uw bedrijf een impuls te geven en aan hun behoeften te voldoen.

Keukenapparatuur nodig voor het opzetten van een pizzeria

Maquinaria de cocina necesaria para una pizzer├şa

In tegenstelling tot andere restaurants hebben pizzeria’s specifieke machines nodig om de pizza’s te kunnen bereiden zoals iedereen verwacht.

Deze machine zal de voorbereiding en uitwerking van de pizza’s vereenvoudigen. Daaronder hebben we:

 • Kneder met vaste kop: het ideale gereedschap voor het maken van deeg in de juiste hoeveelheden om aan de vraag te voldoen.
 • Gistingskasten uitgerust met de nodige voorwaarden om uw deeg goed te kunnen lezen en de resultaten zijn boven verwachting.
 • Divider boleadora: ideale machine voor het snijden en maken van uniforme deegpennen.
 • Laminator – vormmachine: apparatuur die u helpt om de dikte en de diameter van het deeg snel te regelen.
 • Pizza tafels waar u elk van de ingredi├źnten van uw pizza’s plaatst en ze op de ideale temperatuur houdt om ontbinding te voorkomen.
 • Pizza-ovens, ongetwijfeld de koning van de keuken van elke pizzeria. De kookmethode van uw pizza’s versterkt de smaak van uw bereidingen en maakt ze heerlijk.

Kies de beste pizza-oven

Horno para pizzas, elige el mejor

Vanaf de eerste dag is dit iets waar je rekening mee moet houden bij de belangrijkste zakelijke beslissingen

Zoals we in het vorige punt hebben aangegeven, is de oven de belangrijkste apparatuur in een pizzeria. Het bakken van de pizza, en tot op zekere hoogte de smaak, is afhankelijk van het type oven dat gebruikt wordt.

Onder de opties op de markt is er een houtgestookte, gas- of elektrische modeloven. Deze beslissing is gemakkelijker te nemen wanneer de volgende variabelen worden geanalyseerd:

 • Kennis van het gebruik.
 • Economisch verbruik.
 • Prijs van de oven.
 • Baktemperatuur.
 • Baktijd.
 • Productiecapaciteit.

In ieder geval heeft u een pizzabakker nodig die gespecialiseerd is in pizza’s en indien mogelijk met ervaring in de omgang met het type oven dat u besluit te kopen voor uw restaurant.

Als u kiest voor een houtoven, bent u gegarandeerd van een unieke smaak in uw pizza’s. Het is het meest traditionele in het vak en wordt zeer gewaardeerd door liefhebbers van dit Italiaanse gerecht.

Wanneer de keuze valt op een elektrische oven, kies dan voor modellen die een temperatuur van 500┬░C genereren, zodat u in korte tijd een gelijkmatige gaartijd kunt garanderen.

Een ander belangrijk gegeven om te overwegen is de capaciteit van deze oven. Afhankelijk van de grootte van uw restaurant en het aantal tafels dat u heeft, moet u een oven van voldoende grootte hebben om uw gasten snel te kunnen bedienen.

Personeelszaken voor uw pizzeria

Recursos humanos para tu pizzer├şa

Zoals in alle bedrijven zijn de werknemers het zichtbare gezicht van het bedrijf

Stel een werkschema op, in strikte overeenstemming met de huidige wetgeving, en dat stelt u in staat om een fris team klaar te houden om aan de eisen van elk van uw gasten te voldoen.

Vergeet niet dat het erg warm zal zijn in de keuken, als gevolg van de oven, dus houd rekening met deze details om de rusttijden en mentale opruiming van uw werknemers vast te stellen.

Het is ook noodzakelijk om het juiste personeel in te huren om de diensten, vrije dagen en vakanties van de mensen die in de pizzeria werken te dekken.

Afhankelijk van de vraag van het bedrijf, zult u zich in de behoefte bevinden om personeel in te huren om als versterkingen te dienen, vooral tijdens de seizoenen en de dagen van grotere welvaart van het restaurant.

Volgens het profiel van de werknemers in een restaurant zijn dit enkele van de vereiste functies in een pizzeria:

 • Manager: verantwoordelijk voor het beheer van het bedrijf en de persoon die verantwoordelijk is voor de activiteit van het pand.
 • Kok: hij is degene die de pizza’s gaat klaarmaken. Hij is ook verantwoordelijk voor de orde en netheid in de keuken.
 • Kelner: hij is verantwoordelijk voor het verzorgen van de klant en het bedienen van de tafels.
 • Bezorger: verantwoordelijk voor het afleveren van de pizza’s bij de klant thuis. Een fundamentele positie voor dit soort zaken.

Ideale decoratie

Decoraci├│n ideal

De inrichting is een belangrijk aspect bij het opzetten van een restaurant. Voor uw pizzeria moet u meubilair hebben dat zich aanpast aan het type bedrijf. Bovendien moet het bijdragen tot een gastvrije, moderne en comfortabele sfeer.

Het basismeubilair dat nodig is bij het starten van dit type bedrijf bestaat uit:

 • Tafels en stoelen.
 • Bar, toonbank en planken.
 • Dressoir en vitrines.
 • Decoratieve elementen.

Met dit meubilair kunt u werken aan een aantrekkelijk imago en ontwerpen, elementen waarmee uw klanten zich op hun gemak kunnen voelen.

Kwaliteit van de dienstverlening

Calidad de servicio

Iedereen, ongeacht het soort voedsel of restaurant dat hij of zij verkiest, houdt ervan om goed bediend te worden. We willen ons comfortabel voelen op de plaats waar we een leuke tijd gaan doorbrengen en anders dan de dagelijkse routine.

De kwaliteit van de dienstverlening is het punt dat het verschil zal maken in uw bedrijf. Doe uw best om uw personeel te trainen en zorg voor een zorgvuldige, toegewijde aandacht en een onverslaanbaar menu.

Met een goed bereikte kwaliteit van de dienstverlening zal uw restaurant de loyaliteit en voorkeur van uw klanten verdiepen.

Marketing voor het opzetten van een pizzeria

Marketing para montar una pizzer├şa

Het hebben van een marketingplan bij het opzetten van een pizzeria maakt een duidelijker perspectief op de uit te voeren acties mogelijk.

Daarnaast bepaalt u wanneer nieuwe alternatieven moeten worden overwogen om de positionering en de verkoop te verbeteren.

Er zijn verschillende aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het maken van een marketingplan voor een pizzeria, dus het is belangrijk:

 • Aanwezigheid en correct beheer in de sociale netwerken die het meest verbonden zijn met de sector, zoals Instagram en Facebook.
 • Genereer uw eigen content, behoud een relatie met uw merk en de stijl van uw gasten.
 • Het documenteren van het commerci├źle voorstel.
 • Gebruik grafische vormgeving en fotografische productiemiddelen.
 • Voer de metingen uit. Wat niet gemeten wordt, kan niet verbeterd worden.
 • Evalueer de resultaten van de statistieken, identificeer mogelijkheden voor verbetering en werk aan de oplossing ervan.

Investering in een pizzeria

Inversi├│n para una pizzer├şa

Zoals u zich kunt voorstellen, is het openen van een pizzeria niet eenvoudig. Aan de andere kant heeft u een aanzienlijke investering nodig in de aanpassing van het pand en de aanschaf van apparatuur.

Onder de kosten van projectie, vergunningen, het inhuren van personeel en het opstarten van een pizzeria hebben we:

 • Huren of kopen van het pand.
 • Aanpassing van de ruimte.
 • Meubilair voor het hele restaurant.
 • Computerapparatuur en -software.
 • Keukenapparatuur.
 • Oorspronkelijke voorraad verbruiksartikelen.
 • Obligaties.
 • Werkkapitaal.
 • Utensils.
 • Gerechten.
 • Het inhuren van personeel.
 • Reclame en marketing.

In het algemeen wordt het budget voor het openen van een pizzeria op ongeveer 100.000 euro geschat.

Monouso: Basisingredi├źnt voor uw pizza’s

Monouso: Ingrediente elemental para tus pizzas

Het budget voor het openen van een pizzeria is niet iets om aan te passen, dus elke euro die je investeert moet goed doordacht zijn.

In die zin presenteren wij u onze online winkel, Monouso, waar u een enorme hoeveelheid artikelen kunt kopen om de werking van uw bedrijf te ondersteunen.

Om u te ondersteunen bij het beheer van uw restaurant hebben wij een bezorgdienst op het adres waar u uw bestelling wilt ontvangen.

Gerechten

Onder onze productcategorie├źn vindt u een grote verscheidenheid aan gerechten voor de restaurantindustrie, geschikt voor het bedrijf dat u gaat lanceren.

Onze schotels worden gekenmerkt door hun duurzaamheid en weerstand, beschikbaar in een groot aantal materialen. Zonder twijfel is in ons magazijn het bord waar u droomt van het serveren van uw pizzaporties.

De veelzijdigheid van dit product biedt comfort en bespaart tijd en geld.

Bestekkenreeks

Met de Monouso-bestekenset zorgt u ervoor dat uw gasten tijdens de maaltijd over het nodige bestek beschikken. Hoewel de pizza meestal met de hand wordt gegeten, helpt het bestek als de pizza vers uit de oven komt.

In onze winkel hebben we verschillende soorten bestek, gemaakt van resistente materialen en van onovertroffen kwaliteit.

Glazen

Ideaal voor het serveren van frisdranken, ijsthee en slushdranken, de glazen die we in onze online shop hebben zijn de oplossing die u zoekt voor een onberispelijke en stijlvolle service.

U kunt glazen van verschillende afmetingen en kleuren vinden die een aanvulling vormen op de gebruiksvoorwerpen en de decoratie van uw pand.

Rietjes

De rietjes worden gebruikt om de consumptie van de drankjes te vergemakkelijken, wat de service praktischer maakt.

U kunt ze aanschaffen in verschillende kleuren, maten en materialen, zodat u uw drankjes kunt presenteren met het gereedschap dat uw gasten nodig hebben.

Dozen en wiggen

Pizza-dozen bieden u de beste manier om te dienen en de garantie dat de kwaliteit van het product behouden blijft.

In deze sectie vindt u ook de wiggen, kartonnen containers waarmee u kleine porties van uw pizza’s comfortabel en veilig kunt verplaatsen

Andere voordelen van het gebruik van deze dozen is dat ze de temperatuur buiten isoleren en de warmte van de pizza veel langer vasthouden.

Om aan al uw wensen te voldoen, zijn onze pizzadoosjes en -wiggen verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen ze worden aangepast aan uw bedrijfsimago.

Neem mee

De T-shirtzakken voor pizzadoosjes zijn ideaal om gemakkelijk en eenvoudig tot 5 pizzadoosjes te vervoeren.

Ze zijn resistent en zeer nuttig voor het vervoer van pizza’s bij het maken van een levering of wanneer klanten hun pizza’s bestellen om te gaan.

Servetten

Servetten zijn een hygi├źnische must voor het restaurant en het hotel. Ze maken het makkelijker voor uw gasten om op te ruimen tijdens de dienst, zodat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het wassen van hun handen of het vies worden tijdens het eten.

Wegwerpservetten zijn ideaal voor dit soort zaken, waarbij de noodzaak om de servetten te wassen en te strijken wordt vermeden.

Er zijn verschillende kleuren en servetontwerpen beschikbaar, die u ook kunt aanpassen.

Tafelkleden

De tafelkleden zijn ideaal voor het beschermen en decoreren van de tafel.

Bij Monouso hebben we een grote verscheidenheid aan materialen en ontwerpen beschikbaar die uw service tot een functioneel alternatief maken. Naast het beschermen van uw tafel, voegt u een decoratief tintje toe aan de plaats.

FAQ

Welk keukenmateriaal heb ik nodig om een pizzeria te beginnen?

Om de bereiding van pizza’s te vereenvoudigen en te verbeteren, hebben we verschillende soorten machines nodig:
Deegmixer met vaste kop
Zuurkasten
Pizza verdeelmachine
Sheeter-vormer
Pizzatafels
Pizza ovens

Hoe kies je de beste pizzaoven?

Dit is een van de belangrijkste beslissingen. Kiest u voor een houtoven, dan zal de smaak uniek zijn, maar dan heeft u wel een gespecialiseerde vakman nodig. Kiest u echter voor een elektrisch model, dan moet deze een temperatuur van 500┬░C bereiken, om in korte tijd een gelijkmatige garing te garanderen. En vergeet de capaciteit van de oven niet!

Welk materieel is nodig om een pizzeria te beginnen?

Wij zullen minimaal de volgende aantallen handhaven: manager, koks, obers en bezorgers.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.