fbpx

Hoe voorkom je dat de taart aan de mal blijft plakken?

Bakken is een van de heerlijkste hobby’s die er bestaan en we kunnen thuis urenlang de beste taarten, cupcakes, muffins en andere exquise snoepjes bereiden. Het gebruik van de beste verpakkingen, dozen en trays voor gebak is essentieel voor een optimaal resultaat en een goede presentatie.

Blijft je taart ook aan de vorm plakken? Het is ons allen overkomen als beginners: we besteden tijd en zorg aan het bereiden van een dessert en als we proberen het te ontvouwen, blijft de helft van de taart aan ons kleven, iets wat het totaal onmogelijk maakt om een fatsoenlijke presentatie te maken.

Broodjesvorm

In ons streven om u de beste banketbakkersverpakkingen aan te bieden, presenteren wij u vandaag onze bakpapiermallen en onze houten bakvormen u zult het veel gemakkelijker vinden om uw desserts te bereiden en te ontvouwen. U kunt ze in de oven zetten en het zal niet eens nodig zijn om ze te ontvouwen, want u kunt uw dessert in onze mooie mallen presenteren.

ongevormde biscuittaart

Maar hier zijn de beste trucs om te voorkomen dat de taart aan de mal blijft plakken.

Trucs om te voorkomen dat de taart aan de mal blijft plakken

De waarheid is dat er veel verschillende formules zijn om te voorkomen dat ons dessert of onze taart vast komt te zitten aan de vorm en er niet smakelijk uitziet.

  • Maak een licht deeg met een half kopje bloem + een half kopje boter + een half kopje olie. Spreid dit mengsel uit op de bak alvorens de taart in de vorm te gieten.
  • Boter de hele pan, inclusief de hoeken. Dit “hydrateert” de basis waar de taart naartoe gaat om te voorkomen dat deze later gaat plakken.
  • Voeg een paar druppels olie toe en verdeel het over de hele container. Normaal gesproken gebruiken we een mes of spatel om ons te helpen als het vast komt te zitten aan de randen, maar wat als het vast komt te zitten aan de basis? Om te voorkomen dat er na het insmeren met een beetje olie plantaardig papier in de basis komt te zitten, zal dit voorkomen dat het gaat plakken. Deze truc is de meest aanbevolen voor cupcake en muffin vormen. Als u van dit soort gebak houdt, zult u onze originele cupcake-capsules.
Sponscake op een bord

Denkt u na over welke vorm u moet kiezen voor uw recepten? Bent u het beu dat uw desserts aan de vorm blijven plakken en niet meer kunnen worden ontvouwen zonder ze uit elkaar te scheuren? Op onze website Monouso we hebben de beste bakblikken, en we bieden u ook bakken, dozen en trays voor gebak en taarten, zodat uw desserts uit 10. Begin nu met het zoeken naar nieuwe recepten om onze blikken te proberen! 😋

Trucs om te voorkomen dat de taart aan de rand blijft plakken

We hebben drie onfeilbare trucs:
1- Maak een mengsel van een half kopje bloem, een half kopje boter en een half kopje olie en verdeel dit in de vorm.
2- Vet de vorm in met een dun laagje boter.
3- Gebruik olie om de schimmel te bevochtigen en een beschermend laagje te creëren.

Wat is de ideale vorm voor het maken van taarten?

U kunt kartonnen bakvormen of houten vormen gebruiken. U zult heel gemakkelijk kunnen ontvormen en plakken voorkomen. Bij Monouso hebben we een ruime keuze aan producten die je helpen bij het bakken.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.