fbpx

Hoe verwijder je een slechte geur uit de koelkast en hoe vermijd je die?

Het is ons allemaal overkomen dat onze koelkast van de ene op de andere dag een onaangename geur afgeeft. Dit gebeurt omdat we sterk ruikende voedingsmiddelen onbedekt laten liggen of niet goed bewaren. Hier is hoe je de geur uit je koelkast kunt verwijderen

Hoe verwijder je geuren uit de koelkast

Geeft aan waar de geur vandaan komt

Om de geur uit de koelkast te verwijderen, is het eerste wat je moet doen, het herkennen van welk voedsel de slechte geur veroorzaakt. Om dit te doen, raden wij u aan die voedingsmiddelen te controleren die gevoelig zijn voor het afgeven van sterke aroma’s, zoals kaas en sommige groenten. Zodra je de bron van de geur hebt geïdentificeerd, haal je het voedsel uit de koelkast.

Dieptereiniging

Het tweede wat u moet doen is de koelkast goed schoonmaken, dat wil zeggen, we raden u aan om een dieptereiniging toe te passen. U kunt uzelf helpen door een goede spons en een ontsmettingsmiddel te gebruiken (bij voorkeur met een milde geur).

Als u een meer natuurlijke reinigingsmethode wilt toepassen (om giftige stoffen te vermijden), kunt u gebruik maken van zuiveringszout door het te mengen met wat citroensap en warm water. Vergeet niet om al het voedsel uit de koelkast te halen voordat u dit doet.

Herinvoering van het voedsel

Nadat u grondig hebt schoongemaakt, verdwijnt de geur van de koelkast en kunt u uw eten weer in de koelkast zetten. Echter, om te voorkomen dat er slechte geuren terugkomen, geven we u enkele tips.

Trucje om slechte geuren in de koelkast te vermijden

Bewaart het voedsel in tuppers

Een onfeilbare truc voor het elimineren van koelkastgeuren is het gebruik van tuppers om voedsel te bewaren. Een voordeel van deze containers is dat je ze in verschillende maten en vormen kunt krijgen, zodat je de containers vindt die het beste passen bij de ruimte van je koelkast.

In de tuppers u kunt allerlei soorten voedsel bewaren; zo kunt u er bijvoorbeeld kaas (die meestal een sterke geur afgeeft), groenten en zelfs kant-en-klare maaltijden inbewaren die u doordeweeks gaat eten.

Datum van uw eten

Nu je weet hoe je de slechte geur uit de koelkast kunt verwijderen, vergeet dan niet om de tuppers de datum waarop je het eten in de koelkast zet. U kunt een marker gebruiken of een bericht plaatsen op de plaats waar u de dag heeft geschreven.

Zo kunt u bij benadering berekenen wanneer de producten aflopen en kunt u zich beter organiseren, zodat u geen voedsel hoeft weg te gooien. Met andere woorden, het is een systeem dat u begeleidt om het voedsel te verwijderen of te gebruiken voordat het stinkt.

Ruik de koelkast

Als u wilt dat uw koelkast niet alleen schoon is, maar ook een aangename geur heeft, kunt u een wattenstaafje met een natuurlijke essentie die u lekker vindt (zoals vanille of kaneel) laten weken en het op een zichtbare plaats plaatsen (zodat u het regelmatig kunt verwisselen). Zo wordt uw koelkast schoon en natuurlijk geparfumeerd.

U kunt ook een citroen of sinaasappel doormidden snijden en met kruidnagel in het vruchtvlees doorprikken. Naast het absorberen van de geuren geven ze een aangenaam, zoet citrusaroma. Vergeet niet om het elke week te veranderen.

Zoals u ziet, is het verwijderen van slechte geuren uit de koelkast heel eenvoudig: u moet zich gewoon organiseren en wat tijd aan uw apparaat besteden. Vergeet niet om containers te gebruiken en zet de datum op al het voedsel dat je in de koelkast zet.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.