fbpx

Hoe beïnvloedt de kleur van ons servies ons eten?

Kleuren zijn zo krachtig dat ze onze stemming kunnen veranderen. Om dezelfde reden, en volgens een studie van de Universiteit van Oxford, beïnvloedt de kleur van het servies en het bestek de smaak van het voedsel dat we eten. Cateringontwerpers van evenementen en restaurants weten dit, en daarom besteden zij veel tijd aan het bedenken welk servies zij moeten kiezen om het eten te presenteren.

Net zoals ze doen met hun artikelen voor catering, proeverijen en menu’sje kunt thuis hetzelfde doen als je gasten hebt. Vandaag in Monouso vertellen we u hoe de kleur van ons servies onze perceptie van het eten beïnvloedt. U zult zeker verrast zijn! Maak goede aantekeningen en breng de tips in de praktijk!

De kleuren van het servies kunnen onze gevoelens over voedsel veranderen, aangezien sommige kleuren onze eetlust verhogen en andere die juist verlagen. Maar welke kleuren zijn het?

  • Wit geeft een gevoel van reinheid en de aandacht gaat uitsluitend uit naar het voedsel. Dit is heel duidelijk te zien wanneer we een bord Iberische ham voorgeschoteld krijgen. Centraal staat de ham en zijn explosieve kleur. Gerechten met versieringen worden vermeden omdat zij het moeilijk maken de textuur en de tinten van het voedsel op het eerste gezicht duidelijk te zien.
  • Blauw, daarentegen, is een van die kleuren die onze eetlust doen afnemen.
  • Warmere kleuren, zoals geel en lichtere kleuren, stimuleren daarentegen veel meer onze eetlust. Zelfs rood en bruin maken voedsel erg aantrekkelijk voor ons gehemelte.

Dit zijn slechts een paar hints, maar er zijn eigenlijk veel studies over de Kleurenpsychologie waar u trucs kunt leren om toe te passen in uw restaurants, catering, evenementen of zelfs in uw etentjes met vrienden.

Wij hopen dat deze tips u zullen helpen de aantrekkelijkheid van uw gerechten te vergroten. Onthoud dat als u op zoek bent naar wegwerpservies voor eenmalig gebruikin onze monouso website vindt u een grote verscheidenheid: plastic, ecologisch, biologisch afbreekbaar, bamboe, enz. Wij wachten op u!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.