fbpx

Hoe maak je zelfgemaakte falla ninots

Maart is hier al, en daarmee een van de meest langverwachte festivals van de Valencianen: de Fallas. Dit feest is onder andere synoniem voor ninots, en vandaag leren we u hoe u zelfgemaakte Fallas ninots kunt maken om te slagen op school of in de kinderkamer. Bovendien, om uw creatie te vergemakkelijken, zullen we u vertellen waar u de materialen kunt vinden die u nodig heeft om uw ninot perfect te maken. Bent u er klaar voor?

Hoe maak je zelfgemaakte Falla kinderen?

De dagen voor de viering van de Fallas zijn spannend, vooral voor de jongsten in huis, omdat scholen meestal hun eigen creaties maken om in de pauze te worden verbrand. Fallas voor de kleuterschool en de school zijn eenvoudig te ontwerpen en stimuleren de creativiteit en artistieke zin van de kinderen.

Top 3 van falla voor kinderen

Ninots gemaakt met houten stokken

stoken nee

  • Materialen die u nodig heeft: houten stokjes, lijm

Denk aan het figuur dat je wilt maken en maak het tussen jou en je kleintje met behulp van houten stokjes en lijm. jongen of meisje, je kunt ijsstokjes recyclen om ze aan elkaar te plakken en er geometrische figuren mee te maken, zoals kegeltjes of driehoekige vormen. Als de structuur eenmaal gedroogd is, kunnen jij en je kind de cartapesta, een pasta van papier, lijm en water, maken en de structuur ermee bedekken. U kunt een spatel gebruiken om de pasta te verdelen zodat deze uniform blijft. Als het eenmaal droog is, is het tijd om het te schilderen met veel kunst.

Ninots gemaakt met kurk

kurk Materialen die je nodig hebt: verschillende stukken witte kurk (de vorm is afhankelijk van de figuur die je wilt maken), verf, houten of draadstiften, linten of gekleurd papier om te versieren, schaar, cellofaan en lijm. Schilder eerst de verschillende stukken kurk die de figuur gaan vormen. Goed laten drogen. Als alle onderdelen droog zijn, sluit u de stukken aan met houten stokjes of draad en verft u ze ook om de ninot uniformiteit te geven. In het geval dat uw figuur een persoon of een dier is, kunt u de wol, het karton of de stof gebruiken om het haar te maken. Versier ten slotte de ninot met gekleurd papier met behulp van lijm.

Ninots gemaakt met karton en krant

krant

  • Materialen die u nodig heeft: keukenpapier en krant, karton voor de basis van het figuur, ballonnen, witte lijm, witte lichaamsband, rollen wc-papier, verf voor handwerk, borstels

Meet eerst de grootte van de kartonnen voet die wordt gebruikt om het figuur te ondersteunen. Als tip: zittende figuren zijn makkelijker te modelleren dan staande. Om de structuur van de figuur te maken, blaas je de ballonnen die je nodig hebt op en plak je ze aan de kartonnen basis, zodat ze niet bewegen terwijl je de figuur vormgeeft. Gebruik verschillende ballonnen om een lichaam te modelleren: armen, benen, romp en hoofd. Lijn de ballonnen uit met repen keukenpapier. Om het te plakken, meng de witte lijm met twee vingers water en roer goed om een gelijkmatig mengsel te hebben. Bevochtig met deze lijm de stroken keukenpapier en plak ze op de ballonnen om de figuur van de fout vorm te geven. De papieren voering is essentieel om de ninot meer consistentie te geven. Je kunt het zo vaak herhalen als je wilt. U moet echter wachten tot het goed droog is voordat u een nieuwe laag plaatst. Een andere optie, voor sommigen eenvoudiger, is het maken van de armen en benen van de figuur met kartonnen rollen. Sluit de rollen aan om de gewenste lengte te bereiken en bedek ze met papier en lijm. Gebruik dan stukjes plakband om de uiteinden aan het basislichaam van je ninot te plakken.

Lichaamsgordel als steunpunt

Bedek de dummy met behulp van de lichaamstape om hem op sommige plaatsen meer volume te geven. Deze tape is ideaal omdat je er overheen kunt schilderen. U kunt ook een aantal krantenpapierballen gebruiken om volume te geven en deze te bedekken met de afplaktape. Je maakt de voeten en handen door servetten in tweeën te vouwen en te bedekken met tape. Met deze procedure maak je ook de oren en de staart van de pop. Wanneer alles in elkaar is gezet, adviseren wij u om een nieuwe laag papier en lijm aan te brengen. Op deze manier wordt het stuk één en krijgt het meer weerstand. Als het hele proces klaar is, hoef je alleen nog maar de figuur te schilderen met de kleuren die je wilt. Zodat de figuur niet plat is geef het wat volume en schaduwen met zwarte verf zeer verdund in water. Als het droogt heb je je eerste ninot en zal je iedereen die het ziet fascineren. Is het maken van zelfgemaakte falla ninots niet het leukste?

Stap voor stap: zelfgemaakte falla ninot

Als je het nog steeds moeilijk vindt om je Fallas kind te maken, maak je dan geen zorgen! In de volgende video laten we je de stap voor stap zien van het maken van een figuur met kurk. Laat je fantasie de vrije loop en begin te creëren met de kleintjes van het huis! https://youtu.be/HZHGIqz265E

Verf je falla” wedstrijd

Over ambachten gesproken, welk kind heeft geen geweldige tijd om te schilderen? Met dit uitgangspunt houden de Fallas-commissies de wedstrijd “Paint your Fault”, waarbij kinderen de tekeningen van de geplante ninots schilderen. Als de juryleden klaar zijn, komen ze samen om te overleggen en worden er verschillende prijzen uitgereikt.

Monouso heeft wat je nodig hebt om zelfgemaakte falla ninots te maken

Materialen zoals kartonverpakkingen zijn nodig om de fouten te produceren. Sommige mensen kiezen ervoor om geëxpandeerd polystyreen te gebruiken. In Monouso vindt u de materialen die u wilt maken een zelfgemaakte fout die een prijs waard is en zelfs de ninot indultat zijn. We nodigen u uit om onze winkel te bezoeken en te zoeken naar producten op type materiaal of gewoon naar de categorieën te gaan en te zoeken naar het model dat u nodig heeft om uw ninot te maken. Dit zijn producten die 48 uur na de bevestiging van uw bestelling bij u aankomen, op het adres dat u het beste uitkomt.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.