fbpx

Hoe maak je wafels zonder wafelijzer: het beste geheim

Als u wilt genieten van heerlijke wafels, maar thuis geen wafelijzer hebt, maak u dan geen zorgen! In deze rubriek leren we u hoe u wafels kunt maken zonder wafelijzer, met behulp van andere methoden zoals de oven, de koekenpan en de tosti-apparaat.

Wil je weten hoe? Lees verder om erachter te komen hoe gemakkelijk het is om wafels te maken zonder wafelijzer.

Wat zijn wafels?

Voordat we het hebben over de methoden voor het maken van wafels zonder wafelijzer, zullen we u vertellen wat wafels zijn en waar ze vandaan komen.

Wafels zijn een heerlijk dessert uit België. Het wordt beschouwd als een zeer populaire delicatesse in de wereld, die u kunt bereiden in ontbijten en snacks. Ze kunnen vergezeld gaan van chocolade, ijs, room, honing, fruit, jam, yoghurt, enz.

De Belgische wafel is veel groter, lichter, pluiziger en lekkerder dan de traditionele wafel of de wafel die in de Verenigde Staten wordt gemaakt. De wafel, die de Amerikaanse versie is, is namelijk geboren uit de Belgen, die zijn geëmigreerd en dit rijke recept met zich mee hebben gebracht, maar die zich hebben aangepast aan andere meelsoorten en smaken.

Traditioneel worden wafels bereid in een gebruiksvoorwerp dat wafelijzer wordt genoemd en dat bestaat uit twee ijzeren platen in een rasterpatroon. Het is echter geen probleem om geen wafelijzer te hebben om ze voor te bereiden. Dit is omdat, wie definieert een goede en rijke wafel is de smaak en de consistentie van het deeg, en om het te bereiken moet de juiste ingrediënten en kwaliteit te gebruiken.

Wafelrecept – gemakkelijk en eenvoudig!

Als u een originele en lekkere wafel wilt bereiden, zullen wij u de gemakkelijkste manier laten zien om dit te doen. Hieronder tonen we u een zeer eenvoudig recept:

Ingrediënten

De hoeveelheid is afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid wafels die u wilt bereiden:

  • Gesmolten boter of olie (100 gram)
  • Vloeibare melk (1 en ½ kopje)
  • Tarwebloem (2 kopjes)
  • Suiker (¼ cup)
  • 2 eieren
  • Bakpoeder (1 el)
  • Zout (1 lepel)

Voorbereiding

Doe in een grote of middelgrote plastic bak droge ingrediënten zoals meel, zout, suiker en bakpoeder. Ze moeten stuk voor stuk worden gezeefd, zodat het mengsel een goede consistentie heeft.

>  Wat is het Casual Food restaurant?

In andere verpakkingen, scheidt u het wit en het eigeel van de eieren. Dan, met behulp van een elektrische of handklopper, de blanken slaan tot ze pluizig worden. Terwijl de dooiers worden gemengd met de rest van de natte ingrediënten, d.w.z. boter, olie, vanille en melk, kloppen ze tot ze samengeklonterd zijn.

Maak een cirkel in het bloemmengsel om de samengeperste natte ingrediënten te plaatsen en klop tot je een homogeen uiterlijk ziet. Als er klontjes in het deeg zitten, maak je geen zorgen, het is normaal. Voeg vervolgens de eiwitten toe en klop het mengsel nog wat verder op.

3 manieren om wafels te maken zonder wafelijzer

Vervolgens zullen we u 3 manieren laten zien om een wafel te maken als er thuis geen wafelijzer is:

1. Wafels in een tosti-apparaat

Een van de verschillen tussen het wafelijzer en de sandwichmaker is de vorm. Daarom kunt u met uw tosti-apparaat zonder problemen heerlijke wafels maken.

Deze manier van wafels maken is heel eenvoudig. Het enige wat we hoeven te doen is de broodjesmachine in te smeren met een beetje olie met behulp van een papieren handdoekje. Dan doe je de benodigde hoeveelheid wafelbeslag die we al bereid hebben in de gaten van de broodjesmachine en sluit je het deksel.

Zodra de thermostaat klikt om aan te geven dat hij is gesprongen, opent u hem en controleert u of hij klaar is. Dat wil zeggen, als ze goed gestremd zijn van binnen en goudkleurig aan de buitenkant.

2. Wafels in de pan

Om wafels in de pan te bereiden, gebruikt u dezelfde methode als bij het maken van Amerikaanse pannenkoeken. U kunt metalen mallen gebruiken om de consistentie van het deeg te behouden. In het geval dat u geen mallen heeft, geen probleem, kunt u een lepel zuiveringszout aan het mengsel toevoegen om het meer consistentie te geven.

Vet de bodem van de pan in met olie en als u de pan gaat gebruiken, smeer hem dan ook in. Nadat de pan heet is, voegt u een hoeveelheid deeg toe van ongeveer 1,5 cm per wafel. Begin na 30 seconden met het tekenen van de roosters op de wafel met een willekeurig gebruiksvoorwerp, zoals een vork of een houten stokje.

>  Cómo tratar a un cliente que no tiene la razón, ¿qué hago?

Als je bubbels uit het oppervlak ziet komen en deze gouden, draai je ze om en doe je hetzelfde met het andere deel van de wafel. Als u een vorm gaat gebruiken, gebruik dan een fijn mes om het deeg te verwijderen en om te draaien.

3. Wafels in de oven

https://www.youtube.com/watch?v=21T454sO_W8

Een andere manier om wafels zonder wafelijzer te bereiden is in de oven. Voor hen heb je een siliconen wafelvorm nodig. De stappen zijn zeer eenvoudig, eerst verwarmen we de oven voor tot een temperatuur van ongeveer 220ºC.

Vervolgens smeren we de siliconenmal in om te voorkomen dat het mengsel blijft plakken. Plaats de bereiding en bak voor ongeveer twaalf minuten. Als je na verloop van tijd ziet dat de wafels goudkleurig zijn, haal dan de mal heel voorzichtig uit de oven.

Je legt er een stuk bakpapier op en met behulp van een bakplaat draai je het om. Zet het terug in de oven en laat het weer bruin worden.

Wafelserveercontainers Welke kies ik?

Wafels zijn een van de favoriete desserts van mensen, vooral kinderen. Dit komt omdat ze zeer eenvoudig en snel te bereiden zijn, goedkoop zijn en je ze kunt combineren met zoete en zoute ingrediënten.

Als u een bedrijf heeft dat wafels verkoopt, is het ideaal om uw klanten een zeer originele presentatie te bieden bij het transport ervan. Bij Monouso hebben we kartonverpakkingen voor wafels, ideaal om ze comfortabel op te eten en te voorkomen dat er vlekken op komen.

Op de website van Monouso vindt u onder andere de traditionele of de witte, van karton gemaakte, containers. Ook bieden wij dozen met foto’s aan in de kleuren roze en wit. De afmeting is 100 x 135 mm en 20 mm hoog, hoewel we ook 130 x 150 mm hebben, met dezelfde hoogte.

Dit type verpakking kan ook worden gebruikt voor andere soorten desserts, zoals churros, taarten, enz.

Na het leren maken van wafels zonder wafelijzer is het aan u om uw fantasie de vrije loop te laten en wafels met verschillende smaken te maken. Laat uw creativiteit de vrije loop en breng deze technieken in de praktijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BASIC DATA PROTECTION INFORMATION

Responsible: Envalia Group, S.L.

Purpose: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Legitimation: Consentimiento del interesado.

Recipients: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Rights: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Additional information: You can find additional and detailed information on data protection in our privacy policy