fbpx

Hoe maak je wafels zonder wafelijzer?

Als je wilt genieten van heerlijke wafels, maar je hebt geen wafelijzer in huis, geen zorgen, dat is geen probleem. Vandaag laten we je zien hoe je wafels maakt zonder wafelijzer, met behulp van andere methoden zoals de oven, koekenpan en tostiapparaat.

wil je weten hoe? Lees dan door tot het einde en je ontdekt hoe makkelijk het is om wafels te maken zonder wafelijzer.

Wat zijn wafels?

wafels zonder wafelijzer

Wafels zonder wafelijzer recept

Als je de meest originele en lekkere wafels wilt maken, laten we je de makkelijkste manier zien. Kijk maar eens naar dit makkelijke recept.

Ingrediënten

De hoeveelheid hangt af van de grootte en het aantal wafels dat je wilt maken:

 • Gesmolten boter of olie (100 gram)
 • Vloeibare melk (1 en ½ kopjes)
 • Tarwebloem (2 kopjes)
 • Suiker (¼ kopje)
 • 2 eieren
 • Bakpoeder (1 eetlepel)
 • Zout (1 eetlepel)

Bereiding

Doe de droge ingrediënten zoals bloem, zout, suiker en bakpoeder in een grote of middelgrote plastic bak. Zeef elk van hen zodat het mengsel een goede consistentie heeft.

Scheid de eiwitten en dooiers in aparte bakjes. Klop vervolgens met een elektrische of handklopper de eiwitten tot ze luchtig zijn. Terwijl de dooiers mengen met de rest van de natte ingrediënten (boter, olie, vanille en melk) en kloppen tot compact.

Maak een cirkel in het bloemmengsel om de samengeperste natte ingrediënten in te doen en klop tot een gladde massa. Als er klontjes in het beslag zitten, geen zorgen, dit is normaal. Voeg dan de eiwitten toe en klop het mengsel nog even door

Vervolgens laten we je 3 manieren zien om wafels te bereiden zonder wafelijzer.

Wafels in een tosti-ijzer

Een van de weinige verschillen tussen een wafelijzer en een tosti-ijzer is de vorm. Daarom kunt u uw tosti-ijzer zonder problemen gebruiken om heerlijke wafels te maken.

Deze manier van wafels maken is heel eenvoudig. Het enige wat we moeten doen is het tostiapparaat met behulp van een stuk keukenpapier invetten met een beetje olie. Vervolgens moet u de benodigde hoeveelheid wafelbeslag die we al hebben voorbereid in de gaatjes van het tosti-apparaat doen en het deksel sluiten.

Zodra de thermostaat klikt om aan te geven dat hij is afgegaan, opent u hem en controleert u of de wafels klaar zijn. Dat wil zeggen, of ze van binnen goed vastzitten en van buiten goudbruin zijn.

Wafels in de pan

Om wafels in de koekenpan te maken, gebruikt u dezelfde methode als voor Amerikaanse pannenkoeken. U kunt metalen vormpjes gebruiken om de consistentie van het beslag te behouden. Als je geen pannen hebt, geen probleem, je kunt een eetlepel baking soda aan het beslag toevoegen om het meer consistentie te geven.

Vet de bodem van de koekenpan in met olie (als u de vorm gaat gebruiken, vet deze dan ook in). Wanneer deze heel heet is, voeg je ongeveer 1,5 cm beslag per wafel toe. Begin na 30 seconden de wafelroosters te tekenen met een willekeurig gebruiksvoorwerp, zoals een vork of houten stokje.

Wanneer u belletjes uit het oppervlak ziet komen en het goudbruin is, draait u het om en doet u hetzelfde met het andere deel van de wafel. Als u een vorm gebruikt, gebruik dan een dun mes om het beslag te verwijderen en de wafel om te draaien.

Wafels in de oven

Een andere manier om wafels te bereiden zonder wafelijzer is in de oven. Hiervoor heb je een siliconen wafelvorm nodig. De stappen zijn heel eenvoudig:

 • Verwarm eerst de oven voor op een temperatuur van 220ºC (ongeveer).
 • Vet de siliconenvorm in om te voorkomen dat het mengsel blijft plakken. Doe het beslag erin en bak ongeveer twaalf minuten.
 • Controleer of de wafels goudbruin zijn en haal de vorm voorzichtig uit de oven.
 • Leg er een stuk bakpapier op en draai met behulp van een bakplaat de wafels om.
 • Zet de bakplaat terug in de oven tot ze weer goudbruin zijn.

Als u ooit uw wafels buitenshuis moet eten en vervoeren of u denkt erover een bedrijfje op te zetten, dan heeft u een kwaliteitsverpakking nodig om van deze lekkernij te kunnen genieten. Bij Monouso hebben we kartonnen verpakkingen voor wafels, ideaal om ze comfortabel te eten en te voorkomen dat mensen ze bevuilen.

Hoe maak je wafels zonder wafelijzer?

U kunt wafels zonder wafelijzer op verschillende manieren bereiden: in de oven, in de pan of in het tosti-ijzer.

Welke ingrediënten heb ik nodig om wafels te bakken zonder wafelijzer?

Gesmolten boter of olie (100 gram)
Vloeibare melk (1 en ½ kopje)
Tarwebloem (2 kopjes)
Suiker (¼ kopje)
2 eieren
Bakpoeder (1 eetlepel)
Zout (1 eetlepel)

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.