fbpx

Hoe maak je verschillende soorten spiesen en hoe presenteer je deze

Als je wilt weten hoe je spiesen moet maken , is het erg belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde dingen die zeer nuttig kunnen zijn bij de voorbereiding van de spiesen met behendigheid. Dit maakt het eindresultaat ook visueel zeer aantrekkelijk. Immers, je moet niet vergeten dat, zelfs als het voedsel is, het eerste wat het doet is je ogen binnendringen.

Dit is precies wat we u gaan vertellen in elk van de spiesenrecepten die we u vervolgens zullen geven: hoe u het kunt maken en hoe u de beste presentatie kunt krijgen.

Hoe maak je pinchos: enkele originele ideeën

In de oven geroosterde groentespies

Een veel gezonder alternatief voor de klassieke vleesspiezen. Hun calorieën zijn ook praktisch onbestaand. Alsof dat nog niet genoeg is, is het contrast met de honing-mosterd saus heerlijk.

Om ongeveer 4 porties spiesen te maken heeft u een courgette nodig, twee lente-uitjes, 200 gram cherrytomaatjes, twee teentjes knoflook, een citroen, twee lepels mosterd, 200 gram champignons (heel), zout, olijfolie, peper, een paar lepels honing en een handvol peterselie. Plus, natuurlijk, wat spiesen. Laten we eens kijken hoe we ze kunnen maken, over ongeveer een half uur heb je ze klaar.

 • We beginnen met het verband. Hak hiervoor de knoflook en peterselie fijn en doe ze in een vijzel. Verpletter ze tot je ziet dat ze volledig uit elkaar vallen.
 • Voeg de honing, mosterd en olie toe aan de vijzel. Mengen tot je een homogene saus krijgt. Ga aan de kant.
 • Snijd de courgette en de bosuien in middelgrote stukken en bereken dat ze zo groot zijn dat ze zonder complicaties kunnen worden gegeten.
 • Plak de groenten op de stokjes tot de spiesen klaar zijn.
 • Schilder de spiesen met de saus die je in het begin hebt gereserveerd.
 • Verwarm de oven voor op 180 °C.
 • Zet de spiesen in de oven (als die er een heeft, op het rek) voor ongeveer 20 minuten of totdat je ziet dat ze goudkleurig zijn.

Gilda

Hoewel deze typisch Baskische tapasbar al enkele jaren bestaat, dankt hij zijn naam aan de gelijknamige mythische film met Rita Hayworth in de jaren veertig van de vorige eeuw. In iets minder dan 10 minuten heb je je “Gildas” klaar.

Deze keer heeft u (hoeveelheden voor twee personen) zes ingemaakte paprika’s (of piparra’s), zes gezouten ansjovis, enkele groene olijven (ontpit, voor het gemak) en extra vergine olijfolie nodig. Ook een spies.

 • Laat de vloeistof van de pepers afvloeien en snij hun staarten af (optioneel kunt u ze in hun geheel laten staan als u dat wenst). Verdeel ze elk in twee stukken of laat ze heel als ze klein zijn.
 • Tap de ansjovisfilets af. Maak de olie schoon als je wilt, want we zullen alles later met olijfolie besproeien.
 • Monteer de spies op het spiesje in deze volgorde: groene olijf, een portie chilipeper (of piparra) en een gevouwen ansjovis; daarna nog een halve chilipeper en als laatste nog een olijf. Als u wilt kunt u echter ook de volgorde of het gedeelte van de onderdelen van de spies wijzigen.
 • Kleed de spiesen nu aan met een flinke scheut extra vergine olijfolie.

Garnalen met ei

Een perfecte combinatie die zal resulteren in een uitstekende spies met zeer weinig ingrediënten. Je hebt meerdere stokken nodig om het allemaal samen te voegen.

Wat betreft de ingrediënten: één ei, één garnaal, mayonaise, gehakte peterselie en een scheutje brandewijn of cognac (voor de vlammende) voor elke garnaal en eierspies die u wilt maken.

 • Kook het ei.
 • Bak en flambeer een gepelde garnaal met de brandewijn of cognac.
 • Snijd een plakje van de bovenkant van het ei om een basis voor de garnalen te maken.
 • Doe wat mayonaise op het deel van het ei dat je hebt gesneden.
 • Steek een tandenstoker over de garnalen en steek deze voorzichtig in het ei met mayonaise. Als suggestie kun je de spies bekronen met een gevulde olijf om hem een speciale toets te geven.
 • Om te eindigen, strooi je peterselie op de spies.

Kabeljauw in olie

Omdat een vis die zo lekker is als kabeljauw het hoofdingrediënt van deze spies is, is succes verzekerd. Houd er rekening mee dat het ongeveer 10 minuten duurt, waaraan u nog minstens 15 minuten moet toevoegen om het te laten rusten.

Om deze kabeljauwspies in olie te maken voor twee personen heb je spiesen nodig, 300 gram ontzouten kabeljauw (van de achterkant), een chilipeper, twee teentjes knoflook, gehakte peterselie en extra vergine olijfolie.

 • Hak de knoflookteentjes en wat chilipeperringen fijn.
 • Neem dunne vellen van de kabeljauw (uiteraard zonder botten) of, als je dat liever hebt, taquitos.
 • Doe de kabeljauw, de knoflookteentjes en de chilipepers in een diepe bak en geef alles water met een flinke hoeveelheid extra vierge olijfolie. Laat het ongeveer 15 minuten rusten.
 • Als je niet wilt dat de kabeljauw helemaal rauw is, kun je hem een paar seconden laten koken.
 • Het is nu klaar. Strooi de peterselie er maar op.

Iets wat je ook kunt doen om de smaak van de spies nog intenser te maken is deze een paar dagen in de koelkast te zetten, zodat deze volledig is geïmpregneerd met de andere ingrediënten. Het duurt enkele dagen perfect in de koelkast.

Naast het weten hoe je spiesen moet voorbereiden, moet je ook weten hoe je ze moet presenteren om een optimaal eindresultaat te bereiken. Als u wilt dat ze er beter uitzien, kunt u een spiesenstandaard kiezen waar ze perfect worden blootgelegd, zodat u de spiesen kunt nemen die u wilt. Om ze een persoonlijker tintje te geven, kun je ook kiezen voor cocktailprikkers met verschillende designs en zelfs thema’s (bijvoorbeeld met vlaggen).

We hopen dat we u hebben geholpen bij het ontdekken van nieuwe mogelijkheden om in uw spiesrecepten op te nemen. Tussen hun heerlijkheid en de effectiviteit van een goede presentatie is succes verzekerd.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.