fbpx

Hoe maak je traditionele spellen met gerecycled materiaal

Traditionele spellen gemaakt van gerecyclede materialen zijn ideaal om te vermaken en actief deel te nemen aan de zorg voor het milieu.

Met behulp van recyclebare materialen die we allemaal thuis hebben, zoals karton, plastic, papier, glas, kunnen we ongelooflijke en leuke spelletjes maken.

Ook heeft u voor het decoreren alleen wat briefpapier nodig dat u thuis kunt vinden.

Sommige van de onderstaande slimme opties hebben de hulp van een volwassene nodig, zodat u uw familieband kunt versterken door deze spellen te maken.

Volg de instructies voor het beste resultaat en geef ze een persoonlijk tintje met de decoratie.

Vrachtwagen met karaffen

Camioneta con garrafas

Een van de projecten die u kunt maken zijn vrachtwagens met plastic flessen.

Dit kunnen karaffen, frisdrankflessen, wasmiddel- of wasverzachterflessen zijn. Elke grote of kleine fles die je thuis hebt is ideaal voor dit ambacht.

Knip met behulp van een volwassene de ramen van het busje met een knipper. Om de wielen van de auto te maken, plakt u plastic flessendoppen met een lijmpistool.

We laten de decoratie van deze traditionele spellen met gerecycled materiaal over aan uw verbeelding en smaak, maar we raden u aan uw creatie om te zetten in een brandweerwagen, een politieauto, een ambulance of een pizzabezorgauto.

Vreemdelingsschip

Nave extraterrestre

Om een ultramodern buitenaards schip te bouwen hoef je alleen maar een kaasdoos, een plastic eierdopje en ijsjes te recyclen.

Knip een van de ruimtes in het eierdopje uit en maak een gat ter grootte van het uitgesneden eierdopje. Zo kun je ze perfect passen.

Om de steunen van het schip te plaatsen, maakt u met behulp van een schaar of een snijder vier openingen in de kaaskist. Breng dan de ijslolly’s in.

Als het tijd is om te decoreren, gebruik dan aluminiumfolie om het een aspect van een andere planeet te geven. U kunt ook verf en zilverkleurige glitter gebruiken.

Maar… wacht eens even, schepen kunnen niet vliegen zonder een bemanningslid! Om een vreemdeling te maken gebruik je een kurk en ontwerp je de look die je wilt.

Traditionele spellen: stenen domino’s

Juegos tradicionales: Domin├│ de piedras

Om deze domino te maken maak je gebruik van een resistent materiaal dat door de natuur wordt geleverd: stenen.

Je moet 28 platte stenen verzamelen die dezelfde of vergelijkbare grootte hebben. Je kunt ze vinden op het strand, in parken of in de rivier.

Om te beginnen met het maken van de domino’s moet je alle platte stenen met witte verf beschilderen

Zodra je de verf droog ziet, gebruik je een zwarte stift om de nummering van de kaarten te tekenen. Vergeet niet dat ze vari├źren van dubbel wit tot dubbel zes.

Als je een koffer nodig hebt om de chips te bewaren zonder ze te beschadigen of de verf te laten vallen, kun je een schoenendoos versieren. We raden u aan om het te identificeren met een marker, zodat u niet vergeet dat het spel binnenin zit.

Kartonnen parkeerplaats

Parking de cart├│n

Spelen met speelgoedauto’s is leuker als ze oprijplaten of parkeerplaatsen hebben om te leren parkeren.

Voor dit spel heb je karton uit een doos, liniaal, stiften, snijplotter en wat verf nodig.

Open de doos, teken het pad dat de auto’s zullen volgen op de onderste en bovenste verdieping en snijd met behulp van een knipper.

Teken de muren die de vloeren verbinden en knip ze uit. Lijm alle stukken aan elkaar met behulp van een lijmpistool.

Voor de decoratie is het beter om alle onderdelen te schilderen alvorens ze te verlijmen, zodat er geen karton zichtbaar is.

Kurkslang

Serpiente de corcho

Je houdt waarschijnlijk een paar kurken thuis zonder ze weg te gooien.

Om ze nog een kans te geven, kun je met behulp van kurken zo’n grote slang maken als je wilt.

U heeft meerdere kurken, een knipper, een naald, een touw, verf en een stift nodig.

Knip met behulp van een volwassene de kurken op dezelfde maat en maak een gat in het midden om het touw in te steken.

Als alle kurken met elkaar verbonden zijn door het koord, knoop dan aan de uiteinden vast, zodat de slang niet uit elkaar valt.

Om te decoreren, verf in de kleur van uw keuze. Teken hun gezicht en schalen met de stift.

Traditionele basketbalwedstrijden

Juegos tradicionales de encestar

Voor deze traditionele spellen heb je een plastic fles, touw, een priem, een schaar, acrylverf, een pingpongbal, een lijmpistool, een potlood, een wollen naainaald, penselen, een priem en een stift nodig.

Teken met de stift de vorm van de bek van de vis op de fles en knip deze uit met de schaar

Met de helft van de fles die overblijft, trekt u de vinnen van de vis, laat u enkele flappen achter en snijdt u ze eruit.

Verf uw vissen in de gewenste kleur aan de buitenkant van de fles en de vinnen aan beide zijden.

Als je een volwassene vraagt om te helpen, maak dan een gat in de dop van de fles om het touw door te steken en maak een knoop om te voorkomen dat het touw naar buiten komt.

Om de pingpongbal aan het spel te bevestigen, maak je een gat met de naainaald en knoop je een knoop aan het eind, zodat hij niet uit elkaar valt tijdens het spel.

Teken het gezicht, de schubben en andere details op de vis met je permanente stift. En tenslotte, lijm de vinnen samen met het lijmpistool.

Blikrobot

Robot de hojalata

Als u geïnteresseerd bent in het hebben van een robot zoals die in uw favoriete tekeningen of films zoals de Wizard of Oz, bent u op de juiste plaats.

Om uw robot te monteren heeft u gekleurd karton, pijpreinigers, een blikje, knopen, een schaar, een kleine plastic beker, tape en een lijmpistool nodig

Eerst moet je de armen en benen van je robot maken. Knip voor de poten twee stroken karton van drie centimeter uit, maak enkele kokers van het karton en plak ze aan elkaar zodat ze niet uit elkaar vallen.

Knip voor de armen nog twee stroken karton en vouw ze tot een accordeon. Snijd twee kleine stukjes pijpreiniger en geef ze een U-vorm, en plak ze aan elk uiteinde van de accordeonarmen.

Lijm alle uiteinden van het blikje met het lijmpistool en zorg ervoor dat ze aan elkaar plakken.

Plaats de kleine plastic beker op het blikje en lijm met het lijmpistool om het hoofd te vormen.

Voor de ogen van de robot, steek twee knoppen op. En om de antennes te vormen, rolt u twee stukken pijpreiniger tot een veer en lijm.

Sokpop

Mu├▒eco de calcet├şn

Het is gebruikelijk dat een sok verloren gaat en zonder partner wordt achtergelaten, dus een verbazingwekkende manier om er een nieuw gebruik van te maken is om er een pop van te maken.

Om dit soort traditionele spellen te maken heb je een sok, draad, gekleurd vilt, kussenvulling, lijmpistool en een schaar nodig.

Leg de kussenvulling in de sok en naai hem op zodat hij niet naar buiten komt. Bedek de naad door met het lijmpistool een stuk vilt te plakken om een sjaal voor uw pop te maken.

Om haar ogen te maken kun je magische ogen gebruiken of je kunt zwart-witte vilt uitsnijden om ze te maken.

Knip voor haar mond een glimlach uit met vilt in de kleur die je het mooist vindt.

Vleesetende plantenpop

T├ştere de planta carn├şvora

Met poppen kunnen kinderen ongelofelijke verhalen maken en deze via hen vertellen.

Vandaag brengen we u de stap voor stap hoe u een vleesetende plantenpop kunt maken, maar u kunt de pop met elk gewenst motief maken.

U hebt borstels, wit papier, een schaar, twee papieren wegwerpplaatjes, een lijmpistool, groene en rode verf en twee bewegende ogen nodig.

Neem twee borden en schilder ze. De ene zal slechts ├ę├ęn groen gezicht hebben, terwijl de andere een groen gezicht moet hebben, en de andere een groene rand en een rood centrum.

Vouw de groene plaat met de kleur naar buiten, en de groene plaat met rood met het rode midden naar binnen.

Knip de vouw van de groene plaat af zonder de randen te bereiken. Knip ook kleine driehoekjes uit en plak ze op het witte gedeelte van de plaat om de tanden van de plant te maken.

Plak alleen de plaat met het rode midden in de plaat met de tanden aan de randen. Om het af te maken, plak de bewegende ogen en je hebt je vleesetende plant klaar.

Frisbee met papieren bord

Frisbee con plato de papel

Frisbee is een leuk spel om te delen met familie en vrienden en is gemakkelijk te maken.

Het enige wat je nodig hebt zijn twee papieren borden, een lijmpistool, gekleurde stiften en een schaar.

Knip het midden van de twee papieren borden uit en maak de decoraties naar keuze met de markers.

Wanneer u klaar bent met het decoreren, lijmt u de randen van beide platen met het lijmpistool en laat u ze goed drogen voordat u ze gebruikt.

Naast de markers kunt u met verf ontwerpen maken. Maar zorg ervoor dat u geen grote hoeveelheid gebruikt, zodat het karton niet verzwakt.

Traditionele spellen: katapult

Juegos tradicionales: catapulta

Om dit leuke spel te maken en te zien wie de hoogste score krijgt, heb je niet veel gereedschap nodig.

U moet drie papieren borden, stiften, ijsstokjes, lijm, elastiekjes en een plastic flessendop hebben.

Gebruik de marker om de scores van elk gerecht op te schrijven en te versieren als je wilt om ze meer in het oog springend te maken.

Sluit vijf ijsstokjes aan met behulp van een elastiekje aan elk uiteinde. Bind nog twee stokken samen met een elastiekje aan ├ę├ęn kant.

Open het ongebonden uiteinde van de twee stokjes en steek de groep van vijf stokjes erin. Gebruik een andere rubberen band om het vast te houden.

Plak de flessendop op het uiteinde van de katapult en dat is het. Om het te gebruiken, plaats een papieren bal op de dop en gooi het om te zien welke score je krijgt.

Slingshot

Tirachinas

Om uw katapult te maken heeft u twee materialen nodig: een rol toiletpapier en een ballon.

Bind een knoop in de ballon waarin je blaast en snijdt het middendeel af. Rek de ballon uit en plaats hem aan een uiteinde van de wc-papierrol.

Als je niet wilt dat je katapult saai is, kun je er een ontwerp voor maken met wat stiften en gouache.

U kunt deze traditionele spellen ook gebruiken voor een gezinswedstrijd. Teken gewoon scoordoelen en tel de punten op tot je ziet wie de beste is.

Eco-vriendelijke bubble toss

Lanza burbujas ecol├│gico

Plastic luchtbelwerpers worden weggegooid als ze geen luchtbel meer bevatten.

De ecologische luchtbelwerper kan zo vaak als je wilt worden gebruikt.

Hiervoor heeft u een rol toiletpapier, een diepe bak, vloeibare zeep of afwasmiddel en water nodig.

Meng in uw container de vloeibare zeep met het water om de vloeistof te maken waarmee u de bubbels zult vormen.

Om het te gebruiken, moet u het uiteinde van uw papierrol plaatsen en blazen tot de bubbels eruit komen.

Aangezien de rol karton is en zal verslechteren, kunt u het veranderen en de vorige rol gebruiken om een of andere ambacht te maken die papiermache nodig heeft.

Ontdekkingsverrekijker

Binoculares de explorador - Juegos tradicionales

Avonturen zijn een goed plan voor alle kinderen en meer als je een schattenjacht opneemt.

Om de verrekijker te maken heb je twee tubes toiletpapier nodig, een touwtje, een punch, een schaar, een lijmpistool en twee plastic kogels

Versier de toiletpapieren buizen met de ontwerpen die je wilt en ga er overheen met een stift.

Plak de twee plastic bolletjes op beide wc-buizen om een scheiding te maken en zorg ervoor dat ze op ├ę├ęn lijn liggen.

Boor een paar centimeter van de uiteinden af, haal het koord door de gaten en maak een knoop zodat het er niet uitkomt. Op die manier heb je een touw om je verrekijker te dragen waar je maar wilt.

Traditionele spellen: marmeren doolhof

Laberinto para canicas

Als je thuis wat ongebruikte knikkers hebt, stof ze dan af en ga aan het werk om ze een nieuwe bestemming te geven.

Daarvoor heb je wat rietjes, tape, schaar, lijm en het deksel van een schoenendoos nodig.

Teken het doolhof dat je wilt maken op het deksel van de doos. Als je klaar bent, knip je de rietjes uit volgens het door jou ontworpen doolhofpatroon en lijm je ze aan elkaar.

Laat de lijm drogen en zorg ervoor dat alle rietjes goed vastzitten aan het deksel van de doos. Versier naar je eigen smaak en je hebt een doolhof klaar voor gebruik.

Heb je materiaal nodig? Zoek ze in Monouso

┬┐Necesitas materiales? B├║scalos en Monouso

Veel van deze materialen heeft u thuis, maar als u er een nodig heeft of veelgebruikte producten op voorraad wilt hebben, nodigen wij u uit om Monouso te bezoeken.

In onze online winkel vindt u verschillende producten, functioneel en van de nodige kwaliteit om u te helpen in uw dagelijkse leven.

Borden, glazen, bestek, schoonmaakartikelen, dozen, kraftpapier of verpakkingstape zijn enkele van de producten die u in onze winkel vindt.

Heb je wat je nodig hebt om te beginnen? Laten we spelen!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.