fbpx

Hoe maak je thuis gerecycled papier?

De kunst van het recyclen lijkt terrein te winnen onder de bevolking en steeds meer mensen besluiten om alle containers en producten die ze consumeren te recyclen. En niet alleen dat, er is ook een beweging die een stap verder wil gaan en zelf gerecyclede materialen wil maken. Kan er iets natuurlijker, ambachtelijker en ecologischer?

Vandaag in Monouso wij vertellen u hoe u thuis gerecycled papier kunt maken. Ongetwijfeld een mooi initiatief dat je met de kinderen kunt doen zodat ze leren om papier te maken en ook zodat ze de waarde van recycling en het belang van het geven van een tweede kans internaliseren. Het is onze plicht om hen te leren hoe ze voor het milieu moeten zorgen, wat is een betere manier om dat te doen dan dit?

Wat heb ik nodig om thuis gerecycled papier te maken?

 • Oud papier of krantenpapier (met uitzondering van gelamineerd papier)
 • Ambachtelijke schaar
 • Grote container of kom
 • Mengmachine of blender
 • Drainer
 • Spons
 • Gaas en oude stoffen

Hoe maak je thuis gerecycled papier?

YouTube video

 1. Het eerste wat we moeten doen is het gebruikte papier in kleine stukjes snijden. Deze taak kan worden uitgevoerd door het kind van het huis met behulp van de knutselschaar. Het is belangrijk dat ze meedoet en dat ze begrijpt dat haar taak belangrijk is en gewaardeerd wordt binnen de activiteit.
 2. Zodra we het papier in kleine stukjes hebben gesneden, moeten we het in een grote container gieten waar we twee keer zoveel heet water moeten toevoegen als papier. Het idee is om het lang genoeg te laten staan zodat het papier al het water kan absorberen.
 3. Dan moeten we alles goed mengen en verpletteren tot we een deeg krijgen. Hiervoor kun je een blender of een blender gebruiken, maar dan wel met voldoende vermogen. Deze stap is belangrijk voor de ouders.
 4. Dat geklopte mengsel zal resulteren in een grijsachtige papierpulp. Als we het hebben, hoeven we het alleen maar in het afdruiprek te leggen en met koud water af te spoelen (het is belangrijk dat het koud water is). Dan laten we al het papier weer goed uitlekken om het overtollige water te verwijderen en te voorkomen dat het gaat druppelen.
 5. De volgende stap is het verspreiden van de papierpulp op een scherm met behulp van een lepel. U kunt een lepel of een rol gebruiken (de typische rol die gebruikt wordt om het deeg voor pizza’s te maken) om het veel gemakkelijker en sneller te maken. Deze stap is erg leuk vanwege de originaliteit van de zaak, dus de kleintjes zullen het geweldig naar hun zin hebben.
 6. Om het water goed te drogen en een einde te maken aan de vochtigheid, help je jezelf met een spons die je goed moet passeren om het water te drogen.
 7. Het lijkt erop dat de uitkomst al in zicht is, nietwaar? Nu moeten we het blad veranderen in een doek die we eerder moeten hebben bevochtigd, en we passeren de spons weer om het vocht te verwijderen en glad te maken zonder het gaas te verwijderen.
 8. Verwijder het gaas en neem het andere stuk doek om het gerecyclede papier te bedekken. Zo wordt het aan alle kanten perfect en uniform.
 9. Laat de uren voorbijgaan, zelfs een dag, en je zult het papier droog en klaar om te worden hergebruikt vinden. We kunnen het gebruiken om te schilderen of andere dingen. De kinderen zullen erg trots zijn op hun werk.

YouTube video

Wat is het nut van recycling?

Dit is slechts een klein voorbeeld van hoe de materialen die we in recyclingbakken stoppen, worden gerecycled en hoe we ze een tweede keer kunnen gebruiken, maar er zijn duizenden andere voorbeelden. Zo kunnen bijvoorbeeld gerecyclede materialen worden gebruikt voor de productie van voedselverpakkingen of milieuvriendelijke verpakking recycleerbaar en biologisch afbreekbaar die je leven makkelijker maken.

Ze zijn niet alleen resistent, ze zijn ook met respect voor het milieu vervaardigd en kunnen na gebruik opnieuw worden gebruikt om ze een nieuw leven te geven. Ze laten geen negatieve sporen achter op het milieu, en dat is wat we het liefst doen.

Thuis kringlooppapier maken en vervolgens gebruiken is een zeer eenvoudige, leuke en leerzame activiteit die kinderen een leuke middag zal bezorgen, maar ook de waarde van recycling zal leren. De zorg voor het milieu ligt in onze handen. Alle acties tellen mee, en dit is er één van.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.