fbpx

Hoe maak je een wijnkaart in eenvoudige stappen

Cómo hacer una carta de vinos en sencillos pasos

Als uw restaurant serveert wijnen bij elk van de gerechten op de kaart, het is noodzakelijk om een wijnkaart te hebben.

Wijnmenu’s zijn nuttig voor uw gasten om te weten welke wijnvoorstellen u aanbiedt, die goed passen bij elk gerecht of ideaal zijn voor een perfecte avond.

U moet heel voorzichtig zijn met het aanbieden van specifieke informatie over elke drank die op uw wijnkaart staat.

Bovendien is de wijnkaart moet een elegant ontwerp hebben, om de aandacht van het restaurant te trekken.

Neem kennis van elk van de sleutels voor het maken van een wijnkaart, durf uw eigen wijnkaart op te bouwen en bied de beste informatie aan uw klanten.

Basisconcept: Wat is een wijnkaart?

Concepto básico: ¿Qué es una carta de vinos?

Zoals we hebben aangegeven, geeft de wijnkaart van de restaurants aan de gasten de soorten wijnen die u serveert, hun kenmerken en prijs.

Bovendien bieden ze meer informatie over de wijnen dan welke ober dan ook, zodat de dienst zich zou onderscheiden van de concurrentie.

De wijnkaart wordt bepaald door de kwaliteit van de selectie, de combinatie met elk gerecht op het menu, het oogstseizoen en de opslag ervan.

U moet ook een selectie van flessen hebben die beantwoorden aan de natuurlijke interesses van het type gasten dat uw bedrijf bezoekt.

Structuur van een wijnkaart

Estructura de una carta de vinos

De structuur van de wijnkaarten is ontworpen volgens drie organisatiemodellen door de druivensoort, de typologie of de oorsprongsbenaming.

De organisatie per druivensoort is een van de meest complexe en zeldzame om te observeren. Het bestaat uit de soorten wijn te rangschikken naar de soorten druiven waarmee ze zijn gemaakt.

Binnen de indeling naar druivensoort worden de wijnen geordend van de voordeligste naar de duurste.

De tweede manier van organiseren is per type. Het is de meest gebruikte methode in restaurants, omdat het het gemakkelijkst te begrijpen is.

De wijnen in dit soort menu’s zijn ingedeeld in witte, rosé en rode wijnen. Mousserende en zoete wijnen kunnen ook worden toegevoegd.

Ten slotte worden ze ingedeeld naar hun benaming van oorsprong. In deze grafieken zijn de herkomstaanduidingen geplaatst. Op het de wijnen worden uitgesplitst naar soort om hun keuze te vergemakkelijken.

Uw restaurant kan ook overwegen om een sectie voor internationale wijnen op te nemen, wijnen die in verschillende competities worden uitgereikt en de meest bijzondere wijnen die u in uw wijnbibliotheek heeft.

Verantwoordelijk voor de selectie van de wijnen op het menu

Responsable de seleccionar los vinos de la carta

Voordat u begint met het maken van de wijnkaart van uw restaurant, het is noodzakelijk om het advies van professionals te hebben.

Sommeliers zijn professionals die verantwoordelijk zijn voor het proeven van de wijnen, het adviseren van restaurants over de beste drankmogelijkheden om te serveren en het vaststellen van welke wijn geschikt is voor elk gerecht.

Als u geen sommelier in uw personeel heeft, kunt u een sommelier inhuren voor een bepaalde periode, om u te ondersteunen bij het opstellen van de wijnkaart van uw restaurant.

Focus op uw bedrijfsdoelstellingen

Enfócate en los objetivos de tu negocio

Het eerste wat u moet analyseren, bij het opstellen van uw eerste wijnkaart, is de doelstellingen van uw restaurant Ze zullen je de weg wijzen.

Neem nota van de hoeveelheid wijnen die u wilt aanbieden aan de gasten en wat u wilt bereiken met de opname van dit nieuwe menu.

Daarnaast kunt u overwegen wat de kenmerken waar klanten naar op zoek zijn in wijnen, zodat je aan hun eisen kunt voldoen.

Vergeet niet dat de wijnkaart uw ideale klant moet bedienen

No olvides que la carta de vinos debe atender a tu cliente ideal

Er is niemand die meer weet over uw restaurantverkoop dan u. Dat is waarom je moet beginnen met het opbouwen van het profiel van eters die vaak naar uw zaak komen en wijn drinken.

Vergeet ook niet de redenen voor de evenementen en reserveringen die in uw bedrijf worden gehouden, te vermelden.

Elk detail zal u in staat stellen om ken uw klantenkring, hun smaak en stel de wijnen vast die hun aandacht zullen krijgen.

Denk na over uw gerechten voordat u een wijn kiest

Antes de elegir un vino, piensa en tus platos

De wijnen zijn ideaal om de smaken van elk van de gerechten die u in uw restaurant bereidt te accentueren, van voorgerecht tot dessert.

Niet alle voedingsmiddelen een uitstekende combinatie te creëren met alle soorten wijn.

Uw wijnkaart moet uw gasten voorstellen welke drank het beste bij elk van de gerechten past. Deze informatie zou bekend moeten zijn bij uw kelners, voor het geval dat een klant uw advies vraagt.

Zoek inspiratie uit uw omgeving

Busca inspiración en lo que te rodea

Bezoek het pand dat zich in hetzelfde gebied bevindt als uw restaurant en zien wat hun wijnkeuzes zijn voor klanten.

Zo weet u in welke aspecten van de wijnkaart u zich moet onderscheiden van de rest van de gastronomische bedrijven, het soort wijnen dat u moet aanbieden, het ontwerp en de structuur van het menu.

Je bent uniek! Laat je wijnkaart het bewijzen..

¡Eres único! que tu carta de vinos lo demuestre

Uw restaurant moet uniek zijn om de aandacht van klanten te trekken en u te onderscheiden van de rest, dus dat omvat de wijnkaarten.

Creëer een ontwerp dat in lijn is met uw restaurant, dat integreert met al uw aanbod en niet breekt met de relatie die het zou moeten hebben met de omgeving.

De wijnkaart bevat producten die -zonder dat ze alleen kunnen worden geconsumeerd- moet leven met alles wat je aanbiedt.

Toetsen voor de prijsstelling

Claves para establecer precios

Uw gemiddelde restaurantticket zal één van de uitgangspunten zijn om de beslissing over de wijnprijzen te nemen.

U dient prijzen vast te stellen die geen verlies voor uw restaurant betekenen, maar die ook het budget van een gemiddelde klant van uw vestiging niet kunnen overschrijden.

Een goed idee, om zich aan te passen aan elke capaciteit, is stel de prijzen vast voor wijnglazen en -flessen, het aanbieden van opties, afhankelijk van het aantal gasten

Glazen om van uw wijnkeuze te genieten

Copas para que disfruten tu elección de vinos

Om uw klanten de selectie die u aanbiedt op de wijnkaart te laten proeven, is het noodzakelijk om glazen van de beste kwaliteit.

In onze virtuele winkel, Eenmalig gebruikAls u meer wilt weten over onze producten, vindt u verschillende producten om uw gasten te bedienen zoals ze verdienen.

Een van de opties is de herbruikbare wijnglazen. Product gemaakt van kunststof gelijk aan glas, zozeer zelfs dat uw klanten het lang volhouden, dat ze gemaakt zijn van polyethyleentereftalaat of PET-kunststof.

Met deze herbruikbare bekers vermijdt u verlies van bekers omdat ze gebroken zijn en kunt u ze na elke wasbeurt gebruiken. Een ander voordeel van het materiaal is dat geen geuren of smaken overbrengen op de dranken.

Ze hebben verschillende ontwerpen met lage voetjes van kleuren en capaciteiten die variëren afhankelijk van het type glas, te verwerven aan de beste prijzen van de markt

Ook, we hebben plastic bekers met een lage vloer of plastic bekers, producten die een andere touch geven aan uw diensten en zich aanpassen aan elke stijl.

Bezoek Monouso en ontdek de producten die we voor uw restaurant hebben.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.