fbpx

Hoe maak je een heerlijke vla in een plastic beker?

flan-vasos-plastico-portada

Flan is een zeer lekker dessert gemaakt van melk, eieren en suiker, waarvan de oorsprong teruggaat tot het oude Rome. Het is ook perfect om thuis van te genieten, om het aan te bieden op sociale evenementen of om het te verkopen.

Als u heeft besloten om het te verkopen of aan te bieden aan uw gasten op een evenement of feest, is het belangrijk dat u duidelijk bent over de container waarin het zal worden geserveerd. Gelukkig ben je op de juiste plaats om te weten hoe je vlaai in plastic bekertjes moet klaarmaken. Laten we beginnen!

Stap voor stap recept om vlaai in plastic bekertjes te bereiden

Volgens de traditionele bereiding van de vla moet het mengsel in een bain-marie bij 160°C gedurende ongeveer 45 minuten in de oven worden gebracht. Hoewel dit niet de beste procedure is als u wilt dat het dessert direct in plastic bekertjes wordt gekookt, omdat dit laatste kan smelten, bederven of schadelijke giftige stoffen kan afgeven als het aan hoge temperaturen wordt blootgesteld.

Er is echter een manier om dit in plastic verpakte dessert zonder enig probleem te bereiden. U hoeft alleen maar vla te kopen uit de doos of de envelop en het snoep uit de dichtstbijzijnde winkel, zodat u niet het risico loopt uw containers te bederven.

Ingrediënten en bereiding

Het is zeer eenvoudig om een heerlijke vlaai te bereiken met een uitstekende presentatie in transparante plastic dessertglazen. De ingrediënten die je bij de hand moet hebben zijn:

 • 1 liter melk.
 • 1 enveloppe met gepofte vla.
 • Vanille.
 • Karamel voor vla.

Als je alles hebt, volg dan deze stappen:

 1. Giet de melk in een pot en verwarm deze.
 2. Voeg de doosvormige custard-enveloppe en een vleugje vanille toe aan de warme melk en roer goed.
 3. Zodra het aan de kook is gekomen, zet je de vlam uit en laat je het mengsel rusten zodat het afkoelt.
 4. Bedek de bodem van de custardbekers met de karamel.
 5. Wanneer het mengsel op kamertemperatuur komt, giet u het over elk glas.
 6. Breng het naar de koelkast voor ongeveer 2 of 3 uur.

Custard in een plastic beker, maak het zelf!

Soms is het snoep in de custarddozen niet genoeg of moet je het gewoon apart kopen. Gelukkig kunt u de karamel zelf klaarmaken, zodat deze niet op kamertemperatuur uithardt. Dit is perfect, want het is niet aan te raden om het warm in het plastic toe te voegen.

Om het voor te bereiden heeft u de volgende ingrediënten nodig:

 • ½ kopje (100g) suiker.
 • ¼ kopje (50 ml) water.
 • 1 lepel citroensap.

Dan moet je deze stap voor stap volgen:

 1. Plaats een pan op het vuur bij een gemiddelde temperatuur.
 2. Giet de suiker en het citroensap in de pan en verdeel het goed.
 3. Af en toe zult u de pan moeten draaien en schudden om het mengsel gelijkmatig te laten koken en te voorkomen dat de suiker op de wanden van het vat kristalliseert. Roer niet met een lepel of ander gebruiksvoorwerp.
 4. Verwarm ondertussen het water in een aparte pot tot het aan de kook komt.
 5. Wanneer het mengsel goudkleurig tot donkerbruin wordt, verlaagt u de temperatuur een beetje en voegt u het water voorzichtig toe.
 6. Roer met een houten lepel gedurende ongeveer 3 minuten en zet de vlam uit.
 7. Laat het rusten tot het afkoelt en je klaar bent.

Hierdoor krijgt u een snoepje met een stroperige consistentie bij kamertemperatuur.

Kan ik vanillemaïszetmeel aan de vla toevoegen?

Als u een van degenen bent die zich niet conformeren en uw dessert een andere toets wilt geven, kunt u maïszetmeel of maïszetmeel met vanillesmaak toevoegen. Op deze manier geeft u een romigere of zachtere consistentie aan uw bereiding.

Reserveer een ¼ kopje melk voor het verwarmen om 2 eetlepels maïszetmeel op te lossen. Dit is nodig om te voorkomen dat er knobbels ontstaan. Voeg vervolgens de oplossing toe aan de rest van de melk terwijl deze wordt verwarmd.

Waar kunt u plastic dessertbekers kopen?

Als u wilt beginnen met de verkoop van vlaai of als u van plan bent om dit dessert voor te bereiden op uw volgende sociale evenement, moet u weten welke container u gaat gebruiken.

In de eerste plaats is het ontwerp en de vorm fundamenteel voor uw voorbereiding om aantrekkelijk te zijn voor het oog. De keuze voor plastic dessertbekers met deksel is ideaal voor het behoud van de goede staat van het product.

De grootte van de container is een andere factor om rekening mee te houden. U kunt kiezen voor miniplastic dessertbekers of grotere bekers, afhankelijk van de gelegenheid. Tussenmaten zijn echter altijd de regel, niet te groot of te klein.

Bij Monouso hebben we plastic bekers van alle maten en ontwerpen tegen een uitstekende prijs. Ga onze winkel binnen en ontdek alle opties die voor u beschikbaar zijn.

Op dit punt moet u al weten hoe u een heerlijke vlaai in een plastic beker voor uw bedrijf of evenement kunt maken. Volg de instructies tot op de letter en begin te genieten van al het goede dat dit dessert te bieden heeft.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.