fbpx

Hoe maak je een goed cv voor de gastvrijheid

Cómo hacer un currículum para hostelería que deslumbre

Als je naar een sollicitatiegesprek gaat, heb je een cv nodig waarin je je kwaliteiten en capaciteiten op een rijtje zet, alles wat je waardig maakt – als persoon en als arbeider – van de functie.

Ondanks het belang van dit document zijn er velen die niet weten hoe ze een goed cv kunnen maken voor het hotelwezen.

Voor een sector die zo veeleisend is als de horeca moet het CV aantonen of je de ervaring, de capaciteit en de proactiviteit hebt; houdingen waar de meeste bedrijven naar op zoek zijn.

Ken de secties die uw curriculum moet hebben zodat de werkgevers u als de belangrijkste optie beschouwen om in hun vestiging te werken, daarnaast enkele adviezen om die gewaardeerde positie in de horeca te verkrijgen.

Catering-curriculum: van A tot Z

Currículum hostelería: De la A hasta a la Z

Het leren maken van een cv – samen met het interviewen – zijn de belangrijkste wapens voor de werkgever om te weten te komen over je opleiding, ervaring en kwaliteiten.

Dat eerste contact met uw aanbod kan u ertoe aanzetten om verder te gaan of om bij de eerste tekenen van verandering buitenspel te worden gezet.

Bij het maken van een cv moet u rekening houden met bepaalde aspecten om het voor de werkgever gemakkelijker te maken u voor te stellen en enkele informatie te onthullen die u voor de functie in aanmerking komt.

Basisfeiten over een cv

De basisgegevens van alle cv’s zijn de persoonlijke gegevens. Deze omvatten: naam, achternaam en contactpersoon, zoals telefoonnummer en e-mail.

Afhankelijk van het soort werk is het een goed idee om uw sociale netwerken of webpagina op te nemen, voor het geval u ze heeft.

U kunt ook andere informatie aan deze categorie toevoegen, zoals het adres van uw huis, en alles wat u van belang acht voor uw werkgever.

Wat is je doel?

In het doelgedeelte moet u zich richten op het vertellen van uw werkgever wat uw interesse in gastvrijheid is en welke banen u zou willen hebben, op basis van uw interesses en vaardigheden.

De informatie die in deze ruimte wordt geschreven mag niet meer dan drie regels lang zijn.

De formulering moet beknopt zijn. Versier je niet, kom tot de kern van de zaak.

Op deze manier begrijpt de werkgever dat u een persoon bent die een duidelijke focusheeft en de weg die u wilt inslaan om dit te bereiken.

Specificeer uw opleiding

Bij het vermelden van de opleiding die je hebt genoten is het belangrijk om het type opleiding te specificeren, de naam van de onderwijsinstelling, het tijdstip van de studie en de behaalde graad.

De academische opleiding die je hebt gekregen, moet in aflopende chronologische volgorde worden georganiseerd.

Vermeld uw ervaring

Ervaring is een van de belangrijkste onderdelen van het horecacurriculum.

In deze ruimte moet je, met absolute duidelijkheid, de ervaring die je in de loop van je leven hebt ontwikkeld, achterlaten.

Het is aan te bevelen om het te bestellen van de meest recente tot de oudste werkervaring.

Bij de uitwerking van je werkervaring moet je de naam van de functie die je hebt bekleed, het bedrijf en het jaar waarin je bent begonnen en geëindigd met je werk, opsplitsen. Het is aan te bevelen om een korte beschrijving van uw verantwoordelijkhedenop te nemen.

De beschrijving van de verantwoordelijkheden en taken van de functie moet tussen vier en zes regels bevatten.

Bereikte doelen

Het onderdeel doelstellingen of prestaties is niet erg relevant voor ondernemers, maar wel voor recruiters op het gebied van human resources.

De leden van het personeelsteam zijn verantwoordelijk voor een gedetailleerde evaluatie van de bereikte doelstellingen. Met dit onderdeel slagen ze erin om het type persoonlijkheid dat de sollicitant voor de baan heeft op te helderen.

Op dit gebied voegen ze informatie toe over ontvangen studiebeurzen, uitgevoerde vrijwilligersprogramma’s of sportprestaties.

Persoonlijke referenties ter ondersteuning van uw horecacurriculum

Persoonlijke referenties zijn belangrijke gegevens die aan de werkgevers aantonen dat de informatie die in het gedeelte over werkervaring wordt verstrekt, accuraat is.

Deze referenties kunnen worden afgegeven door voormalige werkgevers of medewerkers van elk van de bedrijven of vestigingen waar u hebt gewerkt.

Afhankelijk van het type bedrijf vragen sommigen alleen naar namen en telefoonnummers van mensen. Uiteraard kan met deze mensen contact worden opgenomen om de juistheid van de door u verstrekte informatie te verifiëren.

Kies een goede foto

In sommige bedrijven is het toegestaan om het cv te presenteren zonder de foto van de werknemer, maar in de meeste gevallen is het een vereiste.

Als je een foto gaat plaatsen moet je een goed beeld hebben, genomen in een eenkleurige achtergrond en dat het van de stijlkaart is om je fysieke kenmerken beter te detailleren.

Gebruik geen foto die is uitgesneden uit de laatste reis die je hebt gemaakt, noch een foto met een donkere bril of een kledingstuk dat het onmogelijk maakt om je gezicht goed te zien.

Vergeet niet om belangrijke bijlagen op te nemen

De bijlagen zijn belangrijk. Dankzij hen bent u in staat om in detail te beschrijven of u andere talen dan uw moedertaal beheerst, wat deze talen zijn en welke certificeringen u hebt behaald

U kunt ook informatie geven over uw rijbewijs en welk type het is, en vermelden of u een voertuig bezit.

Tot slot kunt u nog toevoegen of u een certificering hebt in cursussen, postdoctorale studies, masters of specialisaties in onderwerpen die verband houden met het aangeboden werk.

Laat een paar regels achter om jezelf voor te stellen

Deze introductielijnen helpen u bij het schrijven van een korte brief aan uw werkgever. Daar legt u de takenuit die u in de praktijk weet uit te voeren en de voordelen die het restaurant zou hebben.

Schrijf met enthousiasme en bereidwilligheid. Vergeet niet om de voordelen uit te drukken die het werken in hun vestiging zou hebben voor uw professionele opleiding.

Soorten werk in de horeca

Tipos de trabajo que hay en la hostelería

De horecagelegenheden hebben altijd vacatures. Het is een sector met een grote vraag en een hoge mate van roulatie.

Er zijn banen voor iedereen, van mensen met weinig ervaring tot mensen die al jaren in de horeca werken.

De eerste positie die in de werkaanbiedingen te vinden is, is die van receptioniste, waarbij werkgevers meer geïnteresseerd zijn in mensen die talen spreken en ervaring hebben in toeristische bedrijven.

Er zijn ook vacatures voor obers en vloerkelners. Kelners hebben verschillende diensten. Vloerkelners werken in deeltijd.

Een andere belangrijke taak is die van onderhoudspersoneel. Deze vacatures zijn onder andere voor professionals in de tuinbouw, schoonmaak en aannemers.

Als het hotel een zwembad heeft, is een team van badmeesters met bewezen kennis van eerste hulp en reanimatie ook nodig.

Ook het vermaakpersoneel is nodig om de gasten aan te moedigen. Zangers, goochelaars, komieken, acteurs en dansers kunnen deel uitmaken van dit team.

Tot slot is een van de functies waarvoor grote ervaring is vereist, die van hoteldirecteur. De hotelmanager is de persoon die ervoor zorgt dat alles binnen het etablissement werkt zoals het hoort.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.