fbpx

Hoe maak je het douchescherm schoon om het als nieuw te maken?

Dicas para a utilização responsável do plástico

Het scherm is een onmisbaar stuk dat elke badkamer moet hebben, helaas, het proces van het schoonmaken het kan vrij vervelend zijn.

Ondanks hun enorme esthetische waarde worden deze producten heel gemakkelijk vuil. Bovendien houden ze een enorme hoeveelheid vocht vast, dus als je niet oppast, kunnen ze beschimmeld raken.

Gelukkig hoeft het schoonmaken van een scherm geen vervelend karwei te zijn, integendeel, er zijn allerlei producten en middelen die perfect geschikt zijn om deze taak uit te voeren.

Wilt u weten hoe u uw scherm mooi, brandschoon en kiemvrij kunt maken? Dan is dit artikel voor jou.

Op Monouso Als u op zoek bent naar een nieuwe manier om uw badkamer te decoreren, hebben we een kleine maar innovatieve gids om uw badkamerdeuren te laten schitteren.

Je gaat het geweldig vinden!

 

Ontdek de beste producten voor uw douchescherm

De traditionele middelen die op de juiste manier worden gebruikt, zijn zeer efficiënt om de kalkaanslag van uw douchescherm te reinigen. U dient echter slechts enkele geselecteerde producten te gebruiken, zoals

  • Neutrale zeep: Om het aan te brengen heeft u alleen een loofah, een spons of een borstel nodig. Zorg ervoor dat het een zacht product is om geen krassen achter te laten.

 

  • Wasmiddel: Door een kleine hoeveelheid wasmiddel in water te verdunnen, heeft u meer dan genoeg om uw douchedeuren te saneren.

 

  • Ammoniak: Deze chemische stof is uiterst krachtig in het verwijderen van vuil. Vergeet niet dat een paar druppels meer dan genoeg zijn en dat het overschot uw badkamer zal doordrenken met een onaangename geur.

 

  • Bleekmiddel: Dit heeft hetzelfde gebruik als de bovengenoemde producten; het mag echter in geen geval worden gecombineerd met andere producten, vooral niet met ammoniak. Dit komt omdat het mengsel giftige dampen genereert die zeer dodelijk zijn voor de mens.

Home remedies om uw schermen onberispelijk te houden

Hoewel bovenstaande producten krachtige reinigingsmiddelen zijn, kunnen ze uw scherm beschadigen door hun hoge bijtende gehalte.

Als u liever kiest voor goedkopere en minder risicovolle alternatieven, hebben we wat meer praktische en even effectieve oplossingen.

Zie ze hieronder:

  • Azijn: Het ascetische zuur in azijn maakt het een uitstekende glasreiniger, vooral als het gaat om doucheschermen. Los het gewoon op in wat heet water en je kunt de reinigingschemicaliën vervangen.

 

  • Bicarbonaat: Dit kan worden gecombineerd met azijn voor verbazingwekkende resultaten. Voeg bicarbonaat toe aan uw warmwatermengsel en u krijgt een krachtig desinfectiemiddel.

 

  • Citroen: Zoals u misschien weet is citroen, samen met bicarbonaat, het favoriete reinigingsmiddel in huizen. Bestrooi af en toe een beetje sap met een spray en je hebt geen last van de ophoping van bacteriën, dat verzekeren we je!

Als u wilt, kunt u een oplossing van citroen, azijn en bicarbonaat maken. Overtollige citroen kan echter glasscherven veroorzaken, dus het is niet aan te bevelen.

Volg onze instructies voor het reinigen van uw douchescherm en het blijft schoon en glanzend voor vuil. Nu zal uw badkamer er veel hygiënischer, esthetischer en ostentatiever uitzien.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.