fbpx

Hoe maak je biologisch afbreekbare plastic zakken?

port-bolsa

Wilt u leren hoe u uw eigen biologisch afbreekbare plastic zakken kunt maken? Blijf in dat geval bij ons, want we geven je de tips om ze te maken. Op deze manier zul je in staat zijn om kunststoffen te maken die in veel minder tijd afbreken en meer aan te bevelen zijn voor de verzorging van de planeet.

Biologisch afbreekbare plastic zakken: hoe worden ze gemaakt?

Allereerst moet je weten dat bioplastics kunststoffen zijn die gemaakt zijn van producten van natuurlijke of plantaardige oorsprong, waardoor ze biologisch afbreekbaar worden. Het doel is dat ze eerder in de natuur worden afgebroken, terwijl ze minder schade aan het milieu veroorzaken.

Sommige bioplastics worden gemaakt van bijzonder populaire grondstoffen zoals aardappelen, maïs en sojabonen. Dit zijn dus enkele van de essentiële ingrediënten waarop we kunnen vertrouwen om biologisch afbreekbare plastic zakken te maken.

Het is belangrijk om op te merken dat er verschillende opties zijn afhankelijk van het materiaal: papieren of houten zakken, kraftzakken, jutezakken, nylon zakken, jutezakken of aardappel- en maïszetmeelzakken voornamelijk. Ze kunnen allemaal vanuit huis worden gemaakt; een proces dat zelfs met kinderen kan worden gedaan om wat tijd met het gezin door te brengen.

Ingrediënten

Er zijn veel recepten die je kunt volgen om je eigen bioplastic te maken vanuit huis. Met elkaar gemeen zult u zien dat maïzena een van de belangrijkste grondstoffen is en dat u het nodig heeft als basis. Naast anderen zoals glycerine, azijn of water.

>  Hoe kies je een handwasvoorzieningen

Naast deze ingrediënten heeft u gewoon een bakje en een lepel nodig. Maar ze kunnen maar beter anti-aanbakkend zijn, zodat het mengsel niet blijft plakken. Als je klaar bent, laten we dan beginnen!

Te volgen stappen

Om uw eigen biologisch afbreekbare plastic zakken te maken hoeft u alleen maar deze stappen te volgen:

  1. Neem een container
  2. Voeg 1 eetlepel maïzena toe
  3. Voeg 4 lepels water toe en meng het met de maïzena tot het is opgelost
  4. Voeg 1 eetlepel glycerine, 1 eetlepel azijn toe en meng het geheel goed door elkaar
  5. Als het mengsel klaar is, verwarmt u het op een laag pitje terwijl u roert
  6. Als je een dik, klontervrij deeg hebt, verwijder het dan van het vuur
  7. Laat het deeg drogen op een antikleeflaag of op een doorzichtige folie
  8. Als het deeg droog is, moet je het gewoon in vorm brengen om de zak te maken – het is belangrijk om niet te wachten tot het helemaal koud is, want je zult de vorm niet kunnen veranderen.
  9. Laat het na het in vorm brengen in een zakje 2-3 dagen drogen

En dit is hoe het proces van het maken van biologisch afbreekbare plastic zakken wordt gedaan. Je ziet dat je nauwelijks ingrediënten of materialen nodig hebt, dus je kunt snel beginnen met het maken van je eigen biologisch afbreekbare plastic zakken vanuit huis wanneer je ze nodig hebt.

Als je het niet meteen krijgt, maak je geen zorgen, blijf het proberen! Houd er rekening mee dat om een zak te zijn, je deze vorm moet geven, dus de verkregen massa moet groot genoeg zijn om zijn functie te kunnen vervullen.

>  Wat is het en waar wordt het voor gebruikt

Het is een eenvoudig proces, maar het kan tijd kosten, dus geef niet op, ik weet zeker dat je het vroeg of laat krijgt. Daarnaast kunt u zelfs andere ingrediënten proberen, zoals banaan, aardappel, sinaasappel, mango, tomaat, enz. Mogelijk heeft u thuis ingrediënten die u kunt gebruiken om uw eigen biologische zakken te maken.

Als u twijfelt en het proces liever live ziet, is er een video op het internet die u de stappen laat zien. Het volgende is een goed voorbeeld:

En zo kunt u direct vanuit uw huis biologisch afbreekbare plastic zakken maken. Het is een manier om je steentje bij te dragen aan het milieu. Wil je het uitproberen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BASIC DATA PROTECTION INFORMATION

Purpose: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rights: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Recipients: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimation: Consentimiento del interesado.

Responsible: Envalia Group, S.L.

Additional information: You can find additional and detailed information on data protection in our privacy policy