fbpx

Hoe maak je Bao brood zonder een stomer

C├│mo hacer Pan Bao sin Vaporera

Een van de favoriete gastronomische opties in Spanje is Aziatisch eten, vanwege de verscheidenheid van de aangeboden gerechten en het gebruik van meerdere ingredi├źnten die uiteindelijk een unieke smaak geven aan elke hap.

Een van de favoriete bereidingen is het brood, dat kan worden geserveerd als snack of als broodje gevuld met de ingredi├źnten van uw keuze.

Het Bao-brood is een uitstekende praktische optie voor eters, het wordt gestoomd gemaakt met uw favoriete vulling.

Hoe maak je Bao brood zonder een stomer en geniet van een smakelijke maaltijd thuis.

Ingredi├źnten om Bao Brood te maken zonder een Steamer

Bent u klaar voor dit nieuwe gastronomische avontuur?

Noteer de lijst van ingredi├źnten die je nodig hebt om Pan Bao te maken en te stomen, zonder stoompan.

De ingredi├źnten en het gereedschap dat je nodig hebt om Pan Bao te maken zijn:

  • 500 gram tarwebloem, 0000 gram
  • 20 gram verse bakkersgist
  • 10 gram zout
  • 6 gram suiker
  • 20 gram zonnebloemolie
  • 20 gram azijn
  • 180 gram water plus 6 eetlepels
  • Bakpapier
  • Deegroller
  • Borstel

Als je geen steamer hebt, maak je geen zorgen. We laten je zien hoe je Pan Bao kunt maken zonder een stoompan , met gewone dingen die je in je keuken hebt.

Om te stomen zonder stoompan improviseren we. We gebruiken een grote pan met een deksel en een zeef met dezelfde diameter als de pan.

Stap voor stap: hoe maak je het Bao Brood

Het is tijd om aan het werk te gaan of aan het deeg.

Een stap-voor-stap gids om te leren hoe je Bao Brood maakt:
  1. Om met de bereiding van Pan Bao te beginnen moet u de gist in een bakje doen en verdunnen in drie eetlepels warm water.
  2. Voeg in een grote kom de bloem, suiker, zout, olie en azijn toe. Als alles is opgenomen, meng je het met behulp van een vork.
  3. Zodra het deeg is gevormd, de verdunde gist toevoegen en met de vork mengen.
  4. Dan gaan we kneden met onze handen. Deze stap wordt verlengd tot het deeg niet meer aan onze vingers kleeft.
  5. Zodra het deeg klaar is, leggen we het in de vorm van een bal in de kom en bedekken het met huishoudfolie. Zet het op een warme plaats gedurende twee uur. Het idee is dat de gist zijn werk doet.
  6. Neem na de rusttijd het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven oppervlak gedurende een minuut om het deeg in porties te verdelen.
  7. Rol uit met een deegroller tot je een platte ovale vorm krijgt. Vouw ze dubbel en leg een stuk perkamentpapier in het midden van het deeg om te voorkomen dat het bij het vouwen blijft plakken.
  8. Zodra de Pan Bao klaar is, laten we het deeg een half uur rusten en gaan we ze dan bereiden.
  9. We gebruiken onze geïmproviseerde stoompan, we doen genoeg water in de pan, wanneer het kookt plaatsen we de zeef over de pan, het is heel belangrijk dat de zeef niet in contact komt met het water.
  10. Om Pan Bao zonder stoompan te maken, leg je de broden gewoon in de zeef, met de pan bedekt en wacht je ongeveer 10 minuten.
  11. Verwijder het deksel en haal de zeef voorzichtig uit de pan met de bao-broodjes, klaar om te eten.
  12. Serveer de nog warme broodjes op een bord , gevuld met uw favoriete ingredi├źnten.
>  Geniet van de zomerdrank met de slushie rietjes

Tips om Pan Bao te maken als een pro

Zoals alles in de keuken heeft ook de bereiding van Bao Brood zijn geheimen en hier onthullen wij ze, zodat u ze krijgt zoals een professional ze koopt.

  • Laat het Bao Brood koken als het water kookt, zodat het deeg niet aan consistentie verliest en niet wordt zoals u het wilt.
  • Als je veel brood kookt en je hebt restjes van de maaltijd, geen probleem, bewaar het in de koelkast en je kunt het snel weer opwarmen in een pan of 1 minuut stomen.
  • Wil je een voorsprong? Bak je broodjes, bewaar ze in luchtdichte zakken en vries ze in. Ze zijn tot 3 maanden houdbaar.
  • Beperk jezelf niet met bijgerechten, je kunt ze vullen met wat je maar wilt en ze zullen het prima doen.

Recepten om uw vrienden te plezieren

Als u uw vrienden wilt verrassen met een professioneel gerecht, zijn hier een paar gemakkelijk te bereiden recepten die hen naar meer zullen doen verlangen.

Pan bao de ternasco

Een van de recepten waarmee je je vrienden kunt verrassen is de Pan Bao de ternasco, om het te bereiden heb je de volgende ingredi├źnten nodig:

  • Bao Brood
  • 300 gram kalfsvlees
  • 8 cherry tomaten
  • 1 lente-ui
  • 1 rode eiken sla
  • Tomatensaus, type ketchup
  • Zout
  • Peper

Breng het kalfsvlees op smaak met zout en peper. Leg het in een koekenpan tot het helemaal gaar is.

Was de sla, snijd de tomaten en de lente-ui in blokjes, doe de ingredi├źnten in een kom en meng ze.

Neem de Pan Bao, vul hem met het kalfsvlees- en groentemengsel, voeg voor het opdienen ketchup naar smaak toe om de smaak te accentueren.

Pulled pork en frambozensaus

Deze bereiding heeft een zoetzure smaak die de harten van de meest veeleisende eters zal veroveren.

Pulled pork

Pulled pork is de perfecte mix van smaakvolle ingredi├źnten, hier is de lijst:

  • 1,5 kilo varkensnaald
  • 40 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 1 lepel zoete paprika
  • ┬Ż eetlepel hete paprika
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 2 eetlepels komijnpoeder
  • 1 eetlepel knoflookpoeder
  • ┬Ż eetlepel zwarte peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 ml water
>  Gezond eten op het werk: sleutel tot succes

Doe alle bovenstaande ingredi├źnten in een kom, voeg het vlees toe en bedek het geheel.

Zet een koekenpan met olijfolie op een hoog vuur. Het vlees in een braadpan aan alle kanten dichtschroeien.

Neem het vlees uit de pan en leg het in de snelkookpan, bedek het stuk vlees met water en laat het 50 minuten koken tot het begint te stomen.

Zet de pan na het verstrijken van de tijd uit en wacht tot alle druk en stoom zijn verdwenen alvorens de pan te openen.

Laat het vlees in de pan onafgedekt verder garen. Het idee is om het kookvocht te laten inkoken tot je een volle saus krijgt.

Haal het vlees van het vuur, leg het op een bord, rasp het met behulp van een vork, voeg de gereduceerde saus toe en het is klaar om te serveren.

Heerlijke frambozensaus

Voor de bereiding van de frambozensaus hebt u 100 gram frambozen of bessen nodig en suiker naar smaak.

Doe de frambozen of bessen in een steelpan op laag vuur. Bewaar ze tot ze afbreken en koken in hun eigen sap.

Voeg suiker naar smaak toe en roer. Voeg zo nodig een eetlepel water toe, het idee is een saus te krijgen met een goede vloeibare consistentie.

Essentieel om uw speciale tapas te serveren

Bij het serveren van uw tapas moet u een unieke ervaring bieden die uw gasten zal verrassen. Daarom nodigen wij u uit om de pagina Monouso te bezoeken, daar vindt u een grote verscheidenheid aan perfecte opties om uw eten te serveren.

Papieren boterhamzakjes

Papieren boterhamzakjes zijn ideaal om voedsel te beschermen en overal mee naartoe te nemen, in onze online winkel vindt u een verscheidenheid aan opties die uw eters gelukkig en tevreden zullen houden.

Snack Containers

Snackverpakkingen zijn resistente producten, die worden gebruikt om voedsel te serveren tot het moment van consumptie.

In de catalogus van Monouso vindt u snackcontainers die aan uw behoeften zijn aangepast, gemaakt in verschillende materialen en afmetingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BASIC DATA PROTECTION INFORMATION

Responsible: Envalia Group, S.L.

Purpose: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Legitimation: Consentimiento del interesado.

Recipients: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Rights: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Additional information: You can find additional and detailed information on data protection in our privacy policy