fbpx

Hoe lang gaat de Covid-19 mee in kartonnen en plastic verpakkingen?

covid-plastico-y-carton

Tot voor kort was de Covid-19 een grote onbekende voor ons allemaal. De komst van de pandemie genereerde een wereldwijde noodtoestand en wetenschappers uit verschillende landen begonnen de oorsprong van het virus en zijn transmissiecontext te onderzoeken.

Tot op heden weten we dat het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2) wordt overgedragen door direct contact met ademhalingsafscheidingen die ontstaan door niezen of hoesten. Maar hoe lang kan het virus overleven op oppervlakken? De waarheid is dat de overlevingsduur verschillend is, afhankelijk van het materiaal waarop het is gedeponeerd.

Volgens onderzoek gepubliceerd in The New England Journal of Medicine, is Covid-19 in staat om zijn besmettelijke eigenschappen voor uren of zelfs dagen te behouden. We weten dat het virus tot 3 uur in de lucht kan blijven hangen. De overlevingstijd is echter langer als hij bepaalde oppervlakken raakt. In het geval van roestvrij staal, bijvoorbeeld, is het virus in staat om te overleven tot 3 dagen. Maar hoe lang overleeft het coronavirus in plastic of karton?

Kunststof en karton zijn twee van de meest gebruikte materialen in wegwerpverpakkingen en serviesgoed. Daarom is het van vitaal belang dat u weet hoe het virus zich in deze materialen gedraagt. In deze post zullen we proberen al uw twijfels weg te nemen.

covid-plastico-y-carton-2

Hoe lang gaat het coronavirus in een doosje mee?

De wetenschappelijke studie die in The New England Journal of Medicine is gepubliceerd, bevestigt dat het coronavirus tot 24 uur kan overleven op kartonnen oppervlakken. Deze tijd wordt bepaald door de fysieke kenmerken van het karton zelf. Dit materiaal heeft een aantal vezels die de neiging hebben het virus vrij te maken, waardoor het sneller uitdroogt. Dit is een virus dat vocht nodig heeft en daarom wordt de overlevingstijd in het kartonpakket verkort.

Hoe lang gaat het coronavirus in een plastic bakje mee?

Dezelfde studie bevestigt dat Covid-19 tot 72 uur kan overleven op plastic oppervlakken, hoewel het waar is dat zijn virale belasting afneemt naarmate de uren verstrijken. In het onderzoek bleef de actieve lading van het virus gemiddeld 5 tot 6 uur actief op kunststof oppervlakken.

Wat is het risico van overdracht via plastic of kartonverpakking?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de kans op besmetting door contact met commerciële artikelen of behandelde verpakkingen laag. Volgens het Directoraat-generaal Gezondheid en Voedselveiligheid is er geen zekerheid dat iemand besmet kan raken door het aanraken van een plastic of kartonnen verpakking. Het is echter raadzaam om altijd voorzichtig te zijn en de gezondheidsaanbevelingen op te volgen om de kans op besmetting te minimaliseren.

Het wassen van je handen met water en zeep, na het eten of het doen van een taak, moet een systematische actie worden. Het is ook raadzaam om uw handen regelmatig te desinfecteren met hydro-alcoholische gels.

Het is raadzaam om uw mond te bedekken met uw elleboog bij niezen of hoesten, in plaats van met uw handen. De autoriteiten benadrukken ook de noodzaak om het aanraken van uw gezicht of ogen te vermijden.

Het opvolgen van deze aanbevelingen is essentieel om de verspreiding van het virus te beperken en het risico op besmetting te verminderen.

Dragen plastic of kartonnen verpakkingen bij aan het verminderen van de kans op infectie?

De waarheid is dat wegwerpservies en plastic en kartonnen verpakkingen altijd al getypeerd zijn als een zeer hygiënische oplossing. Het feit dat het keukengerei voor eenmalig gebruik is, voorkomt dat het wordt gedeeld door meerdere gebruikers, waardoor elke mogelijkheid van overdracht van het virus tussen verschillende eters wordt geëlimineerd. Juist daarom hebben veel horecabedrijven gekozen voor wegwerpservies om de nieuwe normaliteit onder ogen te zien

Het is ieders verantwoordelijkheid om voorzichtig te handelen, de krachten te bundelen en alle mogelijke preventieve maatregelen te nemen om het virus uit te roeien en terug te keren naar het leven zoals we dat kenden.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.