fbpx

Hoe kiest u uw handschoenmaat: Ontdek het hier

Handschoenen zijn een onmisbaar beschermingsmiddel op de werkplek geworden. In verschillende sectoren maken steeds meer mensen er gebruik van. We hebben het over gezondheidswerkers, de voedingsindustrie en zelfs over monteurs die zichzelf beschermen door het dragen van handschoenen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je handschoenmaten moet kiezen.

Het is ondenkbaar dat je denkt dat je een handschoen van eender welke grootte op je handen kunt leggen. Dat zou veel ongemakken met zich meebrengen bij het uitvoeren van het werk, als een handschoen klein of groot is en geen goede bewegingen toelaat. Dit is de belangrijkste reden waarom u moet weten hoe u uw handschoenmaat moet kiezen.

Hoogtepunten bij de keuze van de handschoenmaten

Om te weten te komen hoe u de juiste maat van de handschoen kunt kiezen, dient u de volgende instructies in acht te nemen:

 • Doe je hand open door je vingers bij elkaar te steken, minus je duim. De duim moet worden gescheiden van de rest van de vingers.
 • Geef nu een meetlint om je hand, over je knokkels.
 • Het idee is om een omtrek van de hand te maken en daarbij de duim weg te laten.
 • Dit is de meest voorkomende manier om de grootte van de handschoenen te kennen die bij uw handen passen. Je kunt deze ook proberen.
 • Meet de afstand van de middelvinger tot de pols, waar de hand begint.

De verschillende soorten handschoenmaten

Als u de vorige oefening al hebt gedaan, moet u weten in welke maten de verschillende maten van de handschoenen worden uitgedrukt. Zo vinden we twee soorten maten, naar omtrek en naar lengte. U moet echter ook rekening houden met het productiemateriaal om te weten hoe u uw handschoenmaat moet kiezen.

Zo zijn wegwerplatex- en nitrilhandschoenen meestal rekbaarder dan vinylhandschoenen. Houd er rekening mee dat de handschoenen niet te strak aan de hand moeten worden gedragen. Dan moeten vinyl handschoenen een maatje groter worden besteld om ongemak te voorkomen.

>  Trend alert! De spraakgestuurde smart kiosk komt eraan..

Handschoenmaten naar omtrek

Deze afmeting wordt uitgedrukt in centimeters, zijnde 12 tot 15 centimeter de kleinste afmeting. Dit wordt weergegeven als xxs met een alfanumerieke equivalentie van 5, we maken het praktischer en laten u een vergelijkende tabel zien. Zo weet u makkelijker hoe u uw handschoenmaat moet kiezen:

 • Maat XXS komt overeen met 12 – 15 centimeter.
 • Maat XS 18 – 19 centimeter.
 • Maat S 19 – 20 centimeter.
 • Maat M 20 – 21,5 centimeter.
 • Maat L 21,5 – 23 centimeter.
 • MaatXL 23 – 25 centimeter.
 • Maat XXl 25 – 28 centimeter.
 • Maat 3XL 20 – 30 centimeter.

Wanneer u aan de beurt bent om wegwerphandschoenen per omtrek te kopen, vraag dan naar de maat die het best bij uw handen past.

Handschoenmaten op lengte

Dit wordt ook uitgedrukt in centimeters, hoewel sommige fabrikanten inches opnemen om de afmetingen weer te geven. In dit geval doen we hetzelfde als hierboven, kijk naar de volgende grafiek die u zal helpen om uw handschoenmaat te kiezen:

 • Maat S 19 centimeter.
 • Maat M 20 cm.
 • Afmeting L 21,5 cm.
 • Maat XL 23 cm.
 • Afmeting 3XL 25 cm.

Houd rekening met het materiaal om de grootte te bestellen

Niet alle wegwerphandschoenen kunnen voor specifieke werkzaamheden worden gebruikt, hoewel sommige dat wel doen. Zo kunnen bijvoorbeeld in een ziekenhuis niet dezelfde soort handschoenen worden gebruikt als in een tandheelkundige kliniek. Of in het geval van een machinewerkplaats en het levensmiddelenbedrijf wordt in die gevallen rekening gehouden met het materiaal.

Daarom wordt bij de aankoop van een wegwerphandschoen rekening gehouden met het productiemateriaal. De meest commerciële zijn gemaakt van latex, nitril, vinyl, polyurethaan en neopreen. Afhankelijk van de elasticiteit van de handschoenen moet u vragen om een grotere maat, vooral bij de vinyl handschoenen omdat deze minder flexibel zijn.

Hoe kiest u de juiste maat voor uw handschoenen?

Het is een groot voordeel om te weten hoe je handschoenmaten moet kiezen, het heeft te maken met betere prestaties op het werk. Wanneer de juiste handschoenmaat op de handen wordt gedragen, is er een betere grip op de werkinstrumenten. De gevoeligheid kan ook worden gehandhaafd, wat de beweging kan bevorderen.

>  Hoe maak je heerlijke zelfgemaakte popcorn?

Al het bovenstaande stelt de persoon in staat om met meer vertrouwen en gemoedsrust te werken, wetende dat ze beschermd zijn. Het eindresultaat wordt weerspiegeld in de manier waarop u overdag werkt. Dus trek niet zomaar een handschoen aan, maar leer hoe je je handschoenmaat moet kiezen.

We hebben alle maten in verschillende materialen

We weten hoe belangrijk het is om te weten hoe je je handschoenmaat moet kiezen, dus het is belangrijk om te weten wat het vertegenwoordigt op het werk. Daarom zorgen we ervoor dat we alle maten in verschillende materialen hebben ten behoeve van onze onderscheiden klantenkring.

Voor ons gaat het altijd eerst om de klanten te behagen, vandaar dat we in onze voorraden een goede voorraad handschoenen hebben. U kunt bij ons terecht met het volste vertrouwen dat wij u niet in de steek zullen laten, want zelfs onze prijzen zijn de meest toegankelijke op de markt.

Onverslaanbare prijzen van de fabrikant en de hoogste kwaliteit

Hoewel we geen fabrikant zijn, hanteren we de meest betaalbare handschoenprijzen in Spanje. Niet alleen hebben we een grote voorraad wegwerphandschoenen in verschillende maten, modellen en materialen. Aan al het bovenstaande kunt u de prijzen toevoegen die het beste bij uw budget passen, neem nu contact met ons op, aarzel niet!

De kwaliteit van de wegwerphandschoenen die wij aanbieden, zijn van de hoogste kwaliteit die op de Spaanse markt te vinden is. Wij bieden u deze grote kans van verkoop, wij promoten de meest resistente handschoenen tegen de beste prijs. De hoeveelheden die u wilt in de modellen en maten die u wilt, kunnen nu de uwe zijn.

Wat vind je van ons voorstel?

Het is waar dat het nemen van beslissingen niet gemakkelijk is in de zakenwereld, zeker niet als het gaat om investeringen. Maar bij ons is uw investering gegarandeerd. Waarom? Onze handschoenen zijn zeer goed gepositioneerd in de verkoopmarkt in Spanje. Wat u nu investeert, kunt u snel terugverdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BASIC DATA PROTECTION INFORMATION

Responsible: Envalia Group, S.L.

Purpose: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Legitimation: Consentimiento del interesado.

Recipients: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Rights: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Additional information: You can find additional and detailed information on data protection in our privacy policy