fbpx

Hoe dien je ijs correct op

IJs is het favoriete dessert van de zomer, dus dit is het perfecte moment om te leren hoe u ijs correct serveert en uw klanten in de ijswinkel of uw gasten thuis kunt verrassen.

Welke stijl je ook hebt, in deze post ontdek je de beste manieren om zowel het klassieke noga-ijs te serveren als de meest bijzondere varianten die als inspiratie kunnen dienen.
Ideeën, tips, gebruiksvoorwerpen die specifieke behoeften van uw bedrijf oplossen… Om al deze informatie te krijgen, gaan we ons laten inspireren door Monouso’s wegwerp ijsverpakkingen.

Maar laten we beginnen met de basis:

Temperatuur voor het bewaren en serveren van ijs

U hebt er vast nog nooit over nagedacht, maar het eerste waar we rekening mee moeten houden (want het is het eerste wat ons beïnvloedt bij het serveren van ons ijs) is de temperatuur waarop we het moeten bewaren. Idealiter zou dit ongeveer 15 graden onder nul of zelfs lager moeten zijn.

Als we het product eenmaal hebben opgeslagen, is het belangrijk dat we het niet kwijtraken: dit dessert vriest niet zo goed in als andere voedingsmiddelen, dus we moeten ervoor zorgen dat ons ijs niet langer dan drie maanden in de vriezer blijft (als we er eenmaal aan zijn begonnen).

Maar op welke temperatuur moet ijs worden geserveerd? Verspecialisten zeggen dat het ideaal is ze te serveren bij een temperatuur tussen -10 en -12 graden. Het lijkt misschien een wat koud interval, maar vergeet niet dat we ook moeten spelen met de tijd die verstrijkt sinds u het serveert tot uw klant de eerste lepel geeft: in deze korte periode heeft uw rantsoen de hardheid ingeruild voor romigheid.

Nu kunnen we ingaan op de beste manieren om ijs te serveren, en we gaan dat doen aan de hand van de producten die u nodig zult hebben:

IJsbestek

Het gaat niet alleen om een beker en een lepel, het gaat erom dat je de perfecte beker en lepel hebt voor je ijsje en andere belangrijke elementen die je zo zult ontdekken:

IJslepels

IJslepels

Laten we bij het begin beginnen, met het gebruiksvoorwerp dat u gaat gebruiken voor de portie ijs die u wilt serveren.

Deze professionele ijsschep, ook ijsschep genoemd, is het basisinstrument voor het maken van bolletjes ijs dat alle ijssalons hebben. Het wordt echter niet altijd correct gebruikt.

Voordat we het ijs serveren, moeten we dit hulpmiddel in een glas met warm water doen en het een paar minuten in de vriezer zetten. Dit proces wordt uitgevoerd zodat het rantsoen niet aan de lepel blijft kleven en zo te bereiken dat dit perfect kan glijden en ons helpt om presentaties tot in detail te bereiken.

Naast deze truc is het elementair om het ijs te laden met cirkelvormige bewegingen (u kunt zich voorstellen dat u een oneindige S tekent). Op deze manier zullen uw klanten rond en uniform ijs vinden.

“Ja, ja, ik weet hoe het werkt, maar waarom moet ik deze ijslepels kiezen?” Heel eenvoudig, omdat ze alle kenmerken hebben die uw werk zullen vergemakkelijken: ze hebben een goede grip, de smalle randen maken een volledig schone belading mogelijk en hun inhoud is praktisch op maat gemaakt: 44ml, 55ml, 60ml, 74ml.

Bovendien beschikt u over gereedschap voor het maken van ijslepels van zowel roestvrij staal als aluminium: twee materialen die zich onderscheiden door hun weerstand.

Ijs potten

Ijs potten

Nu zijn we aangekomen bij het meest iconische gebruiksvoorwerp. Ja, je denkt waarschijnlijk aan een hoorntje, maar om te voorkomen dat je nog meer honger krijgt, gaan we ons richten op ijscoupes.

Ik ben er zeker van dat het zien van de foto u doet denken aan de zomer en het ijs dat u graag op een terrasje zou willen eten. Maar naast gebruiksvoorwerpen die op deze herinnering zijn afgestemd, vertonen de verschillende types Monouso kuipen een breed scala aan mogelijkheden:

  • Kartonnen ijskuipjes: We beginnen met de meest emblematische optie en degene waar de meeste ijssalons en cateringbedrijven in het algemeen voor kiezen, omdat ze ook een geweldig alternatief zijn voor het presenteren van fruit. Waarom zijn ze hier zo beroemd om? Omdat ze goedkoop zijn, handig voor zowel de cateraar als de klant, ze zijn de eenvoudigste optie en ze zijn ook zeer duurzaam. Is dat nog niet genoeg? Kijk eens naar hun veelzijdigheid in termen van grootte en kleur.
  • Transparante ijscoupes: Als klassiek voor u geen optie is en u zich wilt onderscheiden, let dan op deze paragraaf, want dit is uw optie. Gemaakt in PET en PS, kwaliteit is de gemene deler van deze opties. De eerste worden gekenmerkt door hun weerstand en lichtheid, terwijl de tweede opvallen door hun stijfheid en isolatie. Bent u erg zeker van het uiterlijk van uw ijs? Serveer het dan in een doorzichtig bakje.
  • FOAM ijskuipjes: U hebt waarschijnlijk al een kuipje gevonden waarvan het ontwerp bij uw bedrijf past. Dit deel is het gemakkelijkste, maar hoe lang blijft het ijs in het bakje dat u aan uw klanten serveert? Als u na het beantwoorden van deze vraag niet zo gelukkig bent, maak u dan geen zorgen, deze FOAM kuipen zullen deze hoofdpijn wegnemen. Omdat het gemaakt is van geëxpandeerd plastic, is dit materiaal bestand tegen de koude temperatuur tijdens lange ritten. Serveert u ijs om mee te nemen? Nou, dat is duidelijk!

We weten het, we hebben het nog niet over ijsdeksels gehad. Het is niet zo dat wij u een specifiek model willen voorstellen met een deksel, het is gewoon zo dat u in de Monouso winkel de beschikking hebt over deksels die compatibel zijn met elke optie die u kiest.

IJs Cups

IJs Cups

Jij weet beter dan wie ook: het is één ding om om een bak ijs te vragen, en iets anders om een beker ijs. U kunt het verschil zien, maar denkt u dat uw klant deze twee begrippen in uw bedrijf onderscheidt? Zelfs als je ja hebt geantwoord, lees dan verder, dit kan je interesseren.

Zoals u op de foto kunt zien, hebben we het niet meer over een handig bakje waarmee u snel uit de voeten kunt, maar over bakjes met een ontwerp en materiaal dat krachtig genoeg is om het meest verfijnde restaurantdessert of -ijs te presenteren. Dit betekent echter niet dat deze glazen niet geschikt zijn voor de meeneemdienst.

Kent u het typische overdekte glas dat ideaal is voor ijs of milkshakes die overal kunnen worden gegeten? We frissen uw geheugen op met een foto, en als u erop klikt, ontdekt u nog veel meer over een van Monouso’s Best Seller producten.

Als u deze opties hebt bekeken, zult u zien dat het ontwerp niets te benijden heeft van andere materialen zoals glas. Het enige nadeel is dat ze niet gebruikt kunnen worden in meer dan één… Stop! Je hebt herbruikbare opties tot je beschikking.

Waarmee kunt u uw desserts en ijsjes begeleiden

Misschien denkt u dat we alles al gezien hebben, maar missen we het deel dat uw bedrijf een kwaliteitssprong zal laten maken. Als we het hebben over een voedingsmiddel dat via de ogen binnenkomt, waarom zouden we dan niet alles gebruiken wat we tot onze beschikking hebben om meer aandacht te trekken?

IJslepels

IJslepelsBekijk meer

We staan op een punt waar we een belangrijke beslissing moeten nemen: van de nood een deugd maken, of de gelegenheid voorbij laten gaan. Ja, we hebben het nog steeds over ijs, maar met de juiste keuze van bolletjes ijs, heb je de kans om bij de eerste groep te horen.

Ga je voor zelfgemaakt ijs? Ga meteen voor de houten ijslepels van Monouso. Zoekt u een accessoire dat uw klanten zal opvallen, kijk dan eens naar deze kleurrijke plastic ijslepels.

Bovendien kunt u bij sommige van deze modellen, zoals degene die u op de foto ziet, deze gebruiksvoorwerpen in een koffer aan uw klanten geven. Zo kunt u een beeld overbrengen van totale hygiënische garantie, wat tegenwoordig essentieel is.

IJscomplementen en decoraties

IJscomplementen en decoratiesBekijk meer

U hebt zich vast wel eens afgevraagd hoe u desserts moet versieren voor Kerstmis, voor een verjaardag of voor een andere speciale situatie.

Als u altijd al de laatste toets aan uw ijsje hebt willen geven, bieden wij u de gemakkelijkste methode aan. Je ijs zal creativiteit uitstralen, maar je hoeft niet creatief, knutselend of volhardend te zijn. Kijk eens naar onze decoraties?

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.