fbpx

Hoe herken je een ambachtelijk ijsje?

De zomer is de beste tijd om te genieten van de grootste verscheidenheid aan ijs. Het is tijd om te gaan zitten en te genieten van een heerlijke ambachtelijke ijsbak, of is dat wat we doen geloven? Vandaag in Monouso we geven je een reeks trucs om te leren hoe je een ijskunstenaar kunt herkennen van iemand die dat niet is. En zoals ze zeggen, als je een ambachtelijk ijsje probeert, wil je geen ander

Toetsen om een ambachtelijk ijsje te herkennen

Er zijn verschillende fundamentele aspecten die ons de sleutels kunnen geven om een goed ambachtelijk ijs te identificeren, gemaakt volgens traditionele recepten en met verse ingrediënten van de beste kwaliteit.

Ruik

Een ambachtelijk ijsje geeft meestal geen goede geur af, maar het gaat meestal onopgemerkt voorbij. Als een ijsje een te agressieve of sterke geur uitstraalt, is het waarschijnlijk dat ze kunstmatige aroma’s hebben gebruikt om de geur en smaak te veranderen, zodat het niet ambachtelijk zou zijn.

Proef

De smaak is min of meer hetzelfde als de geur. De smaak van een ambachtelijk ijsje is meestal meer echt, dat wil zeggen, het is meestal dezelfde natuurlijke smaak als het hoofdingrediënt. De ijsjes die een zeer sterke of openlijke smaak afgeven, kunnen met kunstmatige aroma’s zijn gemaakt.

Kleur

Ongeacht de kleur van de hoofdingrediënten is de kleur van een ambachtelijk ijsje meestal natuurlijk, omdat het het resultaat is van het mengen van verschillende ingrediënten. De melk of zuivelproducten die worden gebruikt om dit soort zelfgemaakt ijs te maken, verzachten de intensiteit van de kleuren, zodat de kleur van het uiteindelijke ijs meestal lichter is. Als je een ijsje met sterke of zelfs fluorescerende kleuren voor je hebt liggen, is dat omdat ze kunstmatige kleurstoffen hebben toegevoegd. Enkele van de uitzonderingen kunnen frambozenijs zijn, omdat deze vruchten veel kleur toevoegen aan elk recept.

Textuur

Ambachtelijke ijsjes die volgens zelfgemaakte recepten worden gemaakt, laten een romige sensatie achter op ons gehemelte, worden koud geserveerd met een lichte mate van smelten en nooit ijs. Wees op je hoede voor bijna bevroren ijs en ijskristallen in je ijs.

Presentatie

Waar zijn de ijsjes? In vitrines of in kuilen? We zijn gewend om de verschillende smaken van ijs in ijswinkels te zien, maar de waarheid is dat veel van de beste ambachtelijke ijsjes het ijs niet op zo’n kleurrijke manier laten zien, maar gebruik maken van de putten. Ze staan in Italië ook bekend als pozzeti, en dit systeem helpt hen om het ijs op de ideale temperatuur te houden. Dit betekent niet dat de ijsjes in de vitrine niet ambachtelijk zijn, maar dat de mogelijkheden van een ijsje in een put worden vermenigvuldigd.

Dorst

Heb je een ijsje gegeten en nu ben je erg dorstig? Als dit bij u gebeurt, kan het een teken zijn dat u te veel suiker in het ijs of de aroma’s heeft gedaan.

Seizoen

Ambachtelijke ijsjes, vooral die met vruchtenbestanddelen, zijn meestal alleen verkrijgbaar in het beste seizoen voor dat fruit.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.