fbpx

Hoe gebruik je wegwerpallergiemaskers?

Hoe gebruik je wegwerpallergiemaskers

Er zijn producten die door het verschijnen van het Covid-19 of Coronavirus onmisbaar zijn geworden en die al in andere situaties werden gebruikt, zoals wegwerpmaskers voor allergieën.

In het voorjaar komen allergieën en aandoeningen van de luchtwegen veel voor, planten worden bestoven en dit activeert allergieën bij een groot deel van de bevolking.

Het gebruik van wegwerpallergiemaskers komt niet zo vaak voor als je zou denken, maar ze zijn zeer effectief in preventie.

Daarom delen we actuele en interessante informatie over het juiste gebruik van maskers als methode om allergieën te voorkomen.

Wat zijn maskers?

Wat zijn maskers

Maskers zijn beschermende instrumenten die dienen om de bacteriën die uit de neus en de mond komen in te dammen.

Bovendien worden ze gebruikt om de verspreiding van virussen in de lucht en de ontwikkeling van allergieën door het binnendringen van externe factoren in de luchtwegen van een persoon te voorkomen.

De mondbeschermers beschermen de gebruiker tegen het binnendringen van allergenen in ons lichaam en tegen spatten met lichaamsvloeistoffen, waardoor de ontwikkeling van allergische crises of de verspreiding van virussen en bacteriën wordt beperkt.

Stappen voor het opzetten van een masker of mondstuk

Stappen voor het opzetten van een masker of mondstuk

Het juiste gebruik van maskers of mondbeschermers is noodzakelijk om de ontwikkeling van allergieën in het voorjaar effectief te stoppen.

Om te voldoen aan het juiste gebruik van wegwerpallergiemaskers is het essentieel om de volgende stappen tot op de letter te volgen:

 • Voordat u het masker aanraakt, moet u uw handen grondig wassen met water en zeep en ze 30 seconden lang wrijven voordat u het masker afspoelt.
 • Om je handen te drogen, gebruik je een papieren handdoek en gooi je die weg in de container.
 • Zorg ervoor dat het masker in perfecte staat is, zonder onderbrekingen of defecten. Als u onvolkomenheden vaststelt, gooi het dan weg en zoek een nieuwe.
 • Vorm de bovenkant van het masker rond je neus voordat je het op je gezicht legt.
 • -Zorg ervoor dat de rechterkant van het masker naar buiten gericht is.
 • Vergeet niet dat de kant van uw gezicht wit is en dat de buitenkant kan variëren in kleur.
 • Zorg ervoor dat uw allergiemasker goed past.

Soorten mondkapjes en verschillende manieren van bevestiging

Er zijn verschillende soorten mondbeschermers die verschillende manieren van bevestiging hebben, waaronder we kunnen noemen:

 • Bandmaskers: dit type masker heeft twee elastieken die naar de achterkant van het hoofd worden geplaatst en die bij de kruin en de basis van de schedel worden vastgehouden.
 • Oorbandenmaskers: deze maskers hebben twee elastieken die om elk van uw oren worden geplaatst.
 • Maskers met lussen of riemen: deze hebben lussen aan de boven- en onderkant van het masker, en worden bevestigd door de lussen naar de achterkant van het hoofd te verstellen.
 • Zodra het masker is ingeschakeld, stelt u het neusstuk met uw wijsvinger en duim af en zorgt u ervoor dat de maskerafdekking goed vastzit.
 • Als u een masker met lussen gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u ze goed vastbindt om te voorkomen dat ze eraf komen.
 • Zorg er ten slotte voor dat u het masker aanpast door het van uw neus tot uw kin te bedekken.

Vergeet niet dat de stof- of pollendeeltjes die allergieën of gewone ademhalingsaandoeningen in het voorjaar veroorzaken, microscopisch klein zijn. Deze realiteit dwingt je om wegwerpallergiemaskers op de juiste manier te gebruiken.

Veilig verwijderen van wegwerpallergiemaskers

Een ander belangrijk aspect dat moet worden benadrukt om u te beschermen tegen allergieën en ziekten is de juiste manier om uw masker van uw gezicht te verwijderen.

Zo zorgt u voor uw bescherming en voorkomt u de verspreiding van virussen of bacteriën. Hier zijn de stappen die u moet nemen om uw masker veilig te verwijderen:

 • Was eerst uw handen met water en zeep voordat u uw allergiemasker verwijdert.
 • Raak de randen aan en verwijder het masker met grote zorg van de rug zonder de voorkant van het masker aan te raken, omdat het besmet kan zijn.
 • Nadat je het allergiemasker hebt verwijderd, gooi je het weg in de vuilnisbak. Het is het beste om het in een zak te doen en het dan weg te gooien. Je zult op die manier veiliger zijn.
 • Was je handen weer met water en zeep. Deze stap is essentieel om ervoor te zorgen dat u eventuele allergenen uit uw handen verwijdert nadat u het masker heeft weggegooid.

Voordelen van het dragen van wegwerpallergiemaskers

Voordelen van het dragen van wegwerpallergiemaskers

Het belangrijkste voordeel van het dragen van maskers is het voorkomen van het binnendringen van micro-organismen in uw luchtwegen.

Met deze vermindering van de conditie wordt de verspreiding van aandoeningen van de luchtwegen en allergieën of de blootstelling aan besmettelijke druppels verminderd.

Een ander voordeel van het gebruik van wegwerpallergiemaskers is het voorkomen van de verspreiding van virale infecties zoals griep of verkoudheid van elke zieke persoon met wie u direct contact heeft gehad.

Door het gebruik van maskers is het mogelijk om bij hoesten of niezen afscheidingen uit de mond en de neus in te sluiten.

Waarschuwingen en tips bij het gebruik van deze wegwerpallergiemaskers

Waarschuwingen en tips bij het gebruik van deze wegwerpallergiemaskers

Het is belangrijk om de beperkingen en aanbevelingen voor het gebruik van wegwerpallergiemaskers te kennen, zodat u hun prestaties kunt optimaliseren.

Mondbeschermers zijn gemaakt van materialen die je neus en mond kunnen bedekken tegen deeltjes zoals virussen en bacteriën die schadelijk kunnen zijn.

Het is echter belangrijk om op te merken dat kleine deeltjes door de openingen in de gebitsbeschermers kunnen binnendringen, omdat de gebitsbeschermers niet tegen de huid afdichten.

Er is een apparaat dat vergelijkbaar is met het mondstuk, het N95 beademingsapparaat, dat 95% van de deeltjes in de lucht filtert en in het gezicht past. Dit apparaat is niet ontworpen voor gebruik door kinderen.

Het gebruik van dit ademhalingstoestel wordt ook niet aanbevolen voor mensen met gezichtshaar.

Sommige N95-ademhalingstoestellen hebben een uitademventiel waarmee de gebruiker gemakkelijker kan ademen. Dit filter laat ongefilterde lucht ontsnappen uit het beademingsapparaat, dus het moet niet worden gebruikt als er een steriel veld nodig is.

Voor een goed gebruik bij allergiepreventie moeten mondbeschermers slechts één keer door één persoon worden gebruikt en het wordt aanbevolen om ze aan het einde van het gebruik weg te gooien.

Waar kan ik maskers of mondbeschermers voor allergieën kopen?

Waar kan ik maskers of mondbeschermers voor allergieën kopen?

In de Monouso online shop vindt u producten voor uw bescherming en hygiëne waarmee u het risico op allergieën en de verspreiding van ziekten door blootstelling aan besmette biologische vloeistoffen kunt verminderen.

U kunt de wegwerpallergiemaskers in verschillende modellen kopen om u en uw gezin te beschermen voor de komst van de lente.

Naast mondbeschermers vindt u in onze rubriek wegwerpkleding de producten die u nodig hebt voor verschillende activiteiten, ontworpen met de visie om u te beschermen tegen verschillende omstandigheden.

In de brede catalogus van producten die u in onze online shop vindt, ziet u niet alleen mondbeschermers, maar ook handschoenen, beschermpakken en schoenovertrekken.

Bij Monouso hechten wij veel waarde aan uw hygiëne en bescherming tegen invloeden van buitenaf. Daarom bieden wij u een grote verscheidenheid aan kwaliteitsproducten tegen een zeer lage prijs.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.