fbpx

Hoe gebruik je wegwerpallergiemaskers

Er zijn producten die na het verschijnen van Covid-19 of Coronavirus onmisbaar zijn geworden en die al in andere situaties werden gebruikt, zoals wegwerpmaskers voor allergie├źn.

In het voorjaar komen allergie├źn en aandoeningen van de luchtwegen veel voor, planten worden bestoven en dit activeert allergie├źn bij een groot deel van de bevolking.

Het gebruik van wegwerpallergiemaskers komt niet zo vaak voor als je zou denken, maar ze zijn zeer effectief in preventie.

Om deze reden delen we bijgewerkte en interessante informatie over het juiste gebruik van maskers als methode om allergie├źn te voorkomen.

Wat zijn maskers?

Qu├ę son las mascarillas o cubrebocas

Maskers zijn beschermingsmiddelen die dienen om bacteri├źn te bevatten die uit de neus en de mond komen.

Bovendien worden ze gebruikt om de verspreiding van virussen die via de luchtwegen worden overgedragen en de ontwikkeling van allergie├źn als gevolg van het binnendringen van externe factoren in de luchtwegen van een persoon te voorkomen.

De mondbeschermers beschermen de gebruiker tegen het binnendringen van allergenen in ons lichaam en tegen spatten met lichaamsvloeistoffen, waardoor de ontwikkeling van allergische crises of de verspreiding van virussen en bacteri├źn wordt beperkt.

Stappen voor het opzetten van een masker of mondstuk

Pasos para colocarse las mascarillas o cubrebocas

Het juiste gebruik van maskers of gelaatsmaskers is noodzakelijk om de ontwikkeling van allergie├źn tijdens het voorjaar effectief te stoppen.

Om te voldoen aan het juiste gebruik van wegwerpallergiemaskers is het essentieel om de volgende stappen tot op de letter te volgen:

 • Voordat u het masker aanraakt, wast u uw handen grondig met water en zeep en wrijft u ze 30 seconden lang in voordat u het masker afspoelt
 • Om uw handen te drogen gebruikt u een papieren handdoek en gooit u deze weg in de container
 • Zorg ervoor dat het masker in perfecte staat is, zonder onderbrekingen of defecten. Als je onvolkomenheden vaststelt, gooi ze dan weg en zoek een nieuwe
 • Vorm de bovenkant van het masker rond je neus voordat je het op je gezicht legt
 • Zorg ervoor dat de rechterkant van het masker naar buiten gericht is. Vergeet niet dat de kant van je gezicht wit is en dat de buitenkant kan vari├źren in kleur
 • Zorg ervoor dat uw allergiemasker goed past

Soorten afdekplaten volgens de bevestiging

Er zijn verschillende soorten maskers die verschillende manieren van bevestiging hebben, waaronder we kunnen noemen:

 • Bandmaskers: dit type masker heeft twee elastieken die naar de achterkant van het hoofd toe worden geplaatst en bij de kruin en de basis van de schedel worden vastgehouden.
  • Maskers met oorbanden: deze maskers hebben twee elastieken die om elk van uw oren worden geplaatst
  • Maskers met lussen of riemen: ze hebben lussen aan de boven- en onderkant van het masker, ze worden geplaatst door de lussen naar de achterkant van het hoofd te verstellen
 • Zodra het masker is ingeschakeld, stelt u het neusstukje met duim en wijsvinger af om ervoor te zorgen dat het masker goed vastzit
 • Als u een masker met lussen draagt, moet u ervoor zorgen dat u het goed vastbindt om te voorkomen dat het loskomt
 • Zorg er ten slotte voor dat u het masker aanpast door het van de neus tot de kin te bedekken

Vergeet niet dat de stof- of pollendeeltjes die allergie├źn of gewone ademhalingsaandoeningen in het voorjaar veroorzaken, microscopisch klein zijn. Deze realiteit dwingt je om wegwerpallergiemaskers op de juiste manier te gebruiken.

Veilig verwijderen van wegwerpallergiemaskers

Quitarse mascarillas desechables para alergias de forma segura

Een ander belangrijk aspect dat moet worden benadrukt om uzelf te beschermen tegen allergie├źn en ziekten is de juiste manier om uw masker van uw gezicht te verwijderen.

Zo zorgt u voor uw bescherming en voorkomt u de verspreiding van virussen of bacteri├źn. Hier zijn de stappen die u moet nemen om uw masker veilig te verwijderen:

 • Was eerst uw handen met water en zeep voordat u het allergiemasker verwijdert
 • Raak de randen aan en verwijder het masker van de rug zonder de voorkant van het masker aan te raken, omdat het besmet kan zijn
 • Nadat je je allergiemasker hebt verwijderd, gooi je het weg in de vuilnisbak. Het is raadzaam om het in een zak te doen en het vervolgens weg te gooien. Op deze manier bent u veiliger
 • Was je handen weer met water en zeep. Deze stap is essentieel om ervoor te zorgen dat u eventuele allergenen uit uw handen verwijdert nadat u het masker heeft weggegooid

Voordelen van het dragen van wegwerpallergiemaskers

Beneficios de usar cubrebocas o mascarillas desechables para alergias

Het belangrijkste voordeel van het dragen van maskers is het voorkomen van het binnendringen van micro-organismen in uw luchtwegen.

Met deze vermindering van de conditie wordt de verspreiding van aandoeningen van de luchtwegen en allergie├źn of de blootstelling aan besmettelijke druppels verminderd.

Een ander voordeel van het gebruik van wegwerpallergiemaskers is het voorkomen van de verspreiding van virale infecties zoals griep of verkoudheid van elke zieke persoon met wie je direct contact hebt gehad.

Door het gebruik van maskers is het mogelijk om bij hoesten of niezen afscheidingen uit de mond en de neus in te sluiten.

Waarschuwingen en tips bij het gebruik van deze apparaten

Advertencias y consejos al usar estos dispositivos

Het is belangrijk om de beperkingen en aanbevelingen voor het gebruik van wegwerpallergiemaskers te kennen, zodat u hun prestaties kunt optimaliseren.

Mondbeschermers zijn gemaakt van materialen die je neus en mond kunnen bedekken met deeltjes zoals virussen en bacteri├źn die schadelijk kunnen zijn.

Het is echter belangrijk om op te merken dat kleine deeltjes door de openingen in de gebitsbeschermers kunnen binnendringen, omdat de gebitsbeschermers niet tegen de huid afdichten.

Er is een apparaat dat vergelijkbaar is met het mondstuk, het N95 beademingsapparaat, dat 95% van de deeltjes in de lucht filtert en in het gezicht past. Dit apparaat is niet ontworpen voor gebruik door kinderen.

Het gebruik van dit ademhalingstoestel wordt ook niet aanbevolen voor mensen met gezichtshaar.

Sommige N95-ademhalingstoestellen hebben een uitademventiel waarmee de gebruiker gemakkelijker kan ademen. Dit filter laat ongefilterde lucht ontsnappen uit het beademingsapparaat, dus het moet niet worden gebruikt als er een steriel veld nodig is.

Voor een goed gebruik bij allergiepreventie moeten mondbeschermers slechts ├ę├ęn keer door ├ę├ęn persoon worden gebruikt en het wordt aanbevolen om ze aan het einde van het gebruik weg te gooien.

Waar kan ik maskers of maskers voor allergie├źn kopen?

┬┐D├│nde comprar mascarillas o cubrebocas para alergias?

In de Monouso online shop vindt u producten voor uw bescherming en hygi├źne waarmee u het risico op allergie├źn en de verspreiding van ziekten door blootstelling aan besmette biologische vloeistoffen kunt verminderen.

U kunt de wegwerpallergiemaskers in verschillende modellen kopen om u en uw gezin te beschermen voor de komst van de lente.

Naast maskers vindt u in onze rubriek wegwerpkleding de producten die u nodig heeft om verschillende activiteiten uit te voeren, ontworpen met de visie om u te beschermen tegen verschillende omstandigheden.

In de brede catalogus van producten die u in onze online shop vindt, ziet u niet alleen mondbeschermers, maar ook handschoenen, beschermpakken en schoenovertrekken.

Bij Monouso hechten wij veel waarde aan uw hygi├źne en bescherming tegen invloeden van buitenaf. Daarom bieden wij u een grote verscheidenheid aan kwaliteitsproducten tegen een zeer lage prijs.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.