fbpx

Hoe gebruik je kartonnen mallen om de beste recepten te bakken?

Bakken met kartonnen mallen is makkelijker dan je denkt, en het resultaat is erg lekker.

Stel je voor: de grote dag komt eraan, misschien een bruiloft, en je moet veel cupcakes bakken.

Laten we zeggen dat je 500 cupcakes wilt bereiden. Hoe ga je ze bakken? Hoe ga je ze serveren?

Er is een oplossing: koop speciale kartonnen mallen voor het bakken van cupcakes. Hiermee kunt u de cupcakes op een eenvoudige en representatieve manier bakken en serveren.

Bovendien, aangezien ze wegwerpbaar zijn, hoeft u deze mallen niet te wassen. Elke gast hoeft, eenmaal als cupcake, alleen nog maar de mal in de vuilnisbak te leggen. Gaaf, hè?

Kartonnen bakplaten?

 

Bakpapier vormen zijn containers of capsules ontworpen voor het bereiden van desserts of brood. Ze zijn geschikt voor gebruik in zowel de oven als de magnetron. Je kunt ze gebruiken om cupcakes, muffins, taarten, taarten, etc. te maken.

Deze mallen zijn zeer goed bestand tegen hitte, dus ze vormen geen enkel risico. Ze zullen niet aansteken of verbranden als ze in de oven staan.

Veel van deze mallen zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Als u zich bekommert om het milieu, dan zijn ze een geweldige optie voor u.

Ze zijn een geweldige oplossing voor allerlei soorten evenementen, zoals verjaardagen, jubilea, bruiloften, enz. Ze laten u toe om desserts of snacks in grote hoeveelheden te bereiden en te verdelen.

En omdat ze wegwerpartikelen zijn, besparen ze u veel schoonmaakwerk.

Ze worden geleverd in pakketten van verschillende eenheden en zijn zeer zuinig.

Stap voor stap in de bereiding van desserts

preparación moldes papel cartón

Voor het bakken van desserts met deze mallen hoef je geen expert te zijn. In feite is de procedure vergelijkbaar met die welke wordt gevolgd bij andere soorten mallen, zoals bijvoorbeeld aluminium mallen.

Volg gewoon deze stappen:

 1. Maak de mal klaar. U moet de binnenkant van de mal insmeren met olie, boter of spuitbus. Smeer vervolgens wat bloem of cacao op de vorm, afhankelijk van het recept.
 2. Verwarm de oven voor.
 3. Giet het mengsel erin. Vlak voordat u het in de oven zet, giet u het mengsel over de vorm.
 4. Bak voor de aangegeven tijd.
 5. Het dient in de papier-kartonnen mal.
 6. Gooi de mal weg zodra je klaar bent met het gebruik ervan.

Opmerkingen:

 • Het is aan te raden om de vorm een tijdje te bereiden alvorens het mengsel te gieten. Op deze manier zal het vet zich goed hechten aan het oppervlak.
 • Wanneer je het mengsel in de vorm giet, moet je het vanaf hetzelfde punt doen. Hierdoor kan het gelijkmatig worden verdeeld, waardoor de leemtes worden opgevuld. U kunt helpen met een palet of spatel om het oppervlak glad te maken.
 • Vergeet niet de pan te vullen tot 2/3 van zijn capaciteit, zodat het mengsel niet overloopt als het groeit.
 • Het is belangrijk om op te merken dat het voor een betere afwerking soms nodig is om de kartonnen mallen samen met andere mallen te gebruiken. Vooral bij de bereiding van cupcakes is het goed om het karton in een andere mal van een stijver materiaal te zetten. Dit zal helpen om de ronde vorm van deze desserts te behouden.
 • Voordat u het mengsel in de oven plaatst, klopt u de mal droog tegen het werkblad. Hierdoor kunnen de grote luchtbellen ontsnappen, waardoor een gelijkmatiger deeg zonder gaten wordt verkregen.

Wat kun je bakken met deze kartonnen bakblikken?

Papieren bakpannen helpen u bij de bereiding van allerlei heerlijke recepten. In het algemeen kun je met ze bakken:

 • Cupcakes, muffins, muffins. Hoewel deze desserts op elkaar lijken, zijn ze niet hetzelfde. U kunt ze echter wel maken met dezelfde kartonnen mallen. Deze zijn rond en hebben meestal een kegelvormig en golvend ontwerp.
 • Taarten. Alle soorten taarten kunnen perfect worden gemaakt met deze mallen. Ze komen in een ronde vorm en zijn niet zo hoog.
 • Brood. Sommige van deze mallen zijn rechthoekig van vorm en zijn langer dan ze breed zijn. Je kunt er verschillende soorten brood mee bakken: stokbrood, ciabatta, enz. Natuurlijk zijn er ook ronde bakplaten, waarmee je roggebrood kunt bakken, en andere soortgelijke producten.
 • Andere recepten. Veel van die recepten moeten in de oven blijven staan. Deze kartonnen bakplaten kunnen ook voor hen worden gebruikt.

Een uitstekende presentatie

Bakvormen van papier hebben meestal een uitstekende presentatie. Zo kunt u er niet alleen een dessert of brood mee bereiden, maar zijn ze ook ideaal om te serveren.

Ze zijn over het algemeen zeer kleurrijk en zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren. Sommige hebben microgolfpapier, wat ze een mooie textuur geeft.

Op die manier, als het dessert klaar is, hoef je het niet meer te ontvouwen. U kunt het in de mal meenemen naar het evenement, de viering, enz.

Als u een catering- of proeverijbedrijf heeft, moet u deze mallen kopen. U kunt ook alle soorten broodjes, kleine dessert porties, etc. serveren. Vooral in kleine vormen, zoals die voor cupcakes.

Met deze mallen kunt u ook bereid voedsel, zoals brood, fruit, etc. vervoeren.

De mogelijkheden zijn eindeloos, gebruik gewoon je creativiteit. U kunt de mallen versieren met eetbare verf, etiketten, enz. Zo kunt u de presentatie nog verder verbeteren. Vergeet niet om deze decoratie te maken nadat je de mal uit de oven hebt gehaald.

Waarom zou je kartonnen bakblikken kopen?

Er zijn verschillende redenen om kartonnen bakplaten te kopen. Veel van hen hebben we al genoemd. Kortom, de voordelen van deze baksels zijn:

 • Perfecte bakkerij. Desserts en broodjes perfect gebakken.
 • Wegwerpbaar. Je hoeft ze niet schoon te maken.
 • Veilig. Ze zullen niet branden in de oven.
 • Geweldige presentatie. Ze zien er geweldig uit.
 • Gemakkelijk te gebruiken.
 • Goedkoop. Ze worden geleverd in pakketten van verschillende eenheden en tegen een redelijk betaalbare prijs.

Bij Monouso hebben we een uitgebreide catalogus van hoogwaardige kartonnen bakvormen. Ze stellen u in staat om de heerlijkste desserts of broden te bereiden, terwijl ze het schoonmaken makkelijker maken.

We kunnen dus niet voorbijgaan aan de mogelijkheid om u uit te nodigen om een kijkje te nemen in onze bakblikken.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.