fbpx

Hoe gebruik je eetstokjes om met je sushi te pronken?

Cómo usar los palillos chinos y lucirte en el sushi

Het is gebruikelijk om naar een sushi-restaurant te gaan en te zien dat diners heel gemakkelijk eetstokjes gebruiken zonder complicaties.

Als oriëntaals eten, vooral sushi, een van je favorieten is, hoef je niet te stoppen met het eten ervan omdat je niet weet hoe je eetstokjes moet gebruiken.

Het gebruik van eetstokjes is geen gecompliceerde activiteit, maar het vergt geduld en tijd om te oefenen. Of u nu het gebruik van eetstokjes onder de knie heeft of net begint met het leerproces, het is altijd belangrijk om uw techniek te verbeteren.

Leer elk van de stappen die nodig zijn om de eetstokjes vast te houden en sushi te eten zonder broodjes te laten vallen voordat je ze in je mond stopt.

Stap voor stap: het gebruik van eetstokjes

Paso a paso: Cómo usar los palillos chinos

Het gebruik van eetstokjes om sushi te eten vereist slechts vier eenvoudige stappen die u met oefening en geduld in een paar minuten onder de knie krijgt.

Op deze manier kunt u uw bord opeten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een ongeluk met de sushi.

Stap 1: De greep

De eerste stap waarmee rekening moet worden gehouden bij het gebruik van eetstokjes is de grip

Het dikke gedeelte van de eerste tandenstoker moet in de natuurlijke ruimte van de verbinding van de duim met de wijsvinger en over de eerste twee vingerkootjes van de middelvinger worden geplaatst.

Het is belangrijk dat die eerste tandenstoker de duim niet raakt. Ook moet u ervoor zorgen dat de tandenstoker stevig in de hand ligt, maar dat uw handen niet gespannen zijn.

Stap 2: Tweede eetstokje

Deze tweede tandenstoker wordt tussen duim en wijsvinger gehouden in een positie die vergelijkbaar is met de positie die u gebruikt om uw potlood vast te houden.

Het is belangrijk dat de eetstokjes parallel lopen. Als dat niet het geval is, moet je het proces herhalen om de eetstokjes goed vast te kunnen houden.

Stap 3: Hoe te houden

De eetstokjes die eronder zitten moeten worden vastgezet en de eetstokjes die erboven zitten moeten worden verplaatst.

De stok die kan bewegen zal degene zijn die je gebruikt om het voedsel vast te houden, terwijl de stok die stevig is de leiding zal hebben over het vasthouden van het voedsel en het voorkomen van het vallen.

Stap 4: Eten in de mond stoppen

Houd de voedselportie stevig vast en stop het in je mond. Vermijd het buigen van je hoofd naar de plaat toe.

Als je de rol eenmaal op het hoogtepunt van je mond hebt gebracht, breng je hem volledig in. Je mag ze niet bijten en je mag ze niet op je lippen laten rusten en ze dan opeten.

Video: hoe gebruik je eetstokjes als een meester

Om je te helpen beter te begrijpen hoe je eetstokjes moet vasthouden en gebruiken, is hier een video van het Pratiks España kanaal.

Het geeft details over elk van de te volgen stappen om de eetstokjes op de juiste manier te pakken, evenals de beweging die gemaakt moet worden om de sushi-rollen vast te houden en ze op hun gemak te eten.

Oefen thuis en eet sushi, of welk ander voedsel dan ook, als een expert, zonder dat u uw sushi-rollen uit elkaar haalt of eraf valt als u ze in sojasaus laat weken.

YouTube video

Vermijd dit door het gebruik van eetstokjes

Evita esto al usar los palillos chinos

Tijdens het proces van het leren gebruiken van eetstokjes is het noodzakelijk om te weten welke acties te vermijden.

Laten we eens kijken wat je onder geen enkele omstandigheid mag doen als je je eetstokjes gebruikt.

Ze moeten nooit gezogen worden

Een van de acties die iedereen moet vermijden is het zuigen op eetstokjes na het eten van sushibroodjes of ander voedsel.

Als je het papier in de sojasaus laat weken, het eet en merkt dat er nog voedsel op de eetstokjes zit, moet je niet op de eetstokjes zuigen.

Het kan door de rest van de mensen worden beschouwd als een onaangename actie die de eetlust kan wegnemen.

Altijd de dominante hand

Net als bij elke andere activiteit is het noodzakelijk om het instrument dat u gebruikt met één hand te bedienen. In het geval van eetstokjes moet het de dominante hand zijn.

Met behulp van uw dominante hand kunt u uw eetstokjes gemakkelijker onder controle houden en met vertrouwen eten.

Wijs je de eetstokjes aan?

Het aanwijzen van vingers is altijd al een onaangename gewoonte geweest en is voor sommige mensen een belediging. Dus, wijzen met een stok maakt niet veel verschil.

Vergeet niet dat eetstokjes een hulpmiddel zijn om de heerlijke oosterse gerechten in een restaurant te proeven, en niet om de obers of de producten die u wilt bestellen aan te wijzen.

Gebruik ze niet om vuur te maken, ze zijn nutteloos!

Veel mensen denken dat het wrijven van de ene stok op de andere brand zal veroorzaken en dat is niet zo.

Het is belangrijk om niet over de eetstokjes te wrijven in afwachting van het eten. Het is ook noodzakelijk om te voorkomen dat de eetstokjes op tafel komen.

Wrijven of op tafel zetten zijn onhygiënische handelingen waardoor bacteriën van de handen op de eetstokjes kunnen worden overgebracht

Vermijd ze te grijpen aan de uiteinden

Wanneer je net leert omgaan met eetstokjes, is het gebruikelijk dat ze aan één kant worden vastgehouden.

Door ze aan beide uiteinden vast te houden, kunnen de sushi-rollen niet goed worden vastgehouden en wordt het moeilijker om ze in de mond te nemen.

De oplossing voor dit probleem is dus om de grip te oefenen met behulp van de stokken in het deel dat zich enkele centimeters onder de uiteinden bevindt, totdat u een comfortabele en functionele grip hebt.

Altijd samen

In tegenstelling tot het eten met twee verschillende gebruiksvoorwerpen, zoals een vork en een mes, zijn eetstokjes een enkel gebruiksvoorwerp.

Dit betekent dat de eetstokjes naast het sushibord moeten worden geplaatst en niet apart.

Materialen voor het maken van eetstokjes

Material de fabricación de los palillos chinos

Er worden verschillende materialen gebruikt om eetstokjes te maken. Kunststof, bamboe en hout zijn enkele van de gebruikte materialen.

In het algemeen zijn de meest gebruikte materialen hout en bamboe omdat ze een antibacteriële bescherming bieden.

Huishoudelijke productwinkels bieden een verscheidenheid aan eetstokjes van plastic, die de mogelijkheid hebben om te worden gewassen en hergebruikt.

Door de negatieve effecten van de klimaatverandering is de productie van biologisch afbreekbare wegwerp eetstokjes toegenomen, waardoor ze als compost kunnen worden gebruikt.

Een beetje geschiedenis, waar komen eetstokjes vandaan?

Un poco de historia ¿De dónde vienen los palillos chinos?

Het gebruik van eetstokjes, of kuai-tzu, vindt zijn oorsprong in de Shang-dynastie, die in 1766 en 1122 voor Christus over China heerste.

De Chinezen gebruikten over het algemeen messen voor de jacht en hun handen voor het eten, totdat ze de eetstokjes die ze maakten als bestek gingen gebruiken.

In de loop der jaren werden eetstokjes een belangrijk onderdeel van de tafel, omdat het als een belediging werd beschouwd voor de gasten om zich tijdens de maaltijd in te spannen.

De eetstokjes kwamen rond de 7e eeuw naar Japan en werden vernoemd naar hashi.

In het begin werden eetstokjes alleen gebruikt om voedsel aan de goden te offeren, omdat de handen van de mensen werden gezien als onrein om met het voedsel om te gaan dat door de opperste wezens zou worden geconsumeerd.

Waar vindt u de beste eetstokjes voor uw restaurant?

Dónde encontrar los mejores palillos chinos para tu restaurante

Wilt u thuis een themafeestje houden, sushi-rollen verkopen of uw gasten een oosterse maaltijd aanbieden?

Bij Monouso hebben we een winkel die gespecialiseerd is in sushi. Prachtige gerechten, sushibakjes, sushi-leveringsdozen of steamers zijn enkele van de producten die u in deze ruimte vindt.

Maar het kon niet compleet zijn zonder een voorstelling van de sushi-stokken, gemaakt van hoge kwaliteit bamboe, niet overbrengen smaak aan uw voedsel en komen met een papieren kaft voor een grotere hygiëne.

Als u kwaliteitsproducten wilt, met de beste prijzen op de markt, nodigen wij u uit om Monouso te bezoeken, uw beste optie online.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.