fbpx

Hoe een gootsteen te deblokkeren: trucjes die niet falen

port-fregadero

Wastafelverstoppingen zijn een veel voorkomend huishoudelijk probleem, zowel in de keuken als in de badkamer. Ze komen meestal voor als we olie, voedselresten of zelfs haar morsen dat zich in de leidingen verzamelt en deze verstoppen.

Bij Monouso leggen we in twee eenvoudige stappen uit hoe je grote spoelbakken kunt ontstoppen:

Stap 1. Laat de gootsteen leeglopen

Om goed te kunnen werken, moet u eerst de leidingen vrijmaken van overtollig water en vuil. Hiervoor kunt u uzelf helpen bij een wastafel en wegwerphandschoenen om u en uw huis te beschermen tegen mogelijke spatten.

Stap 2. Maak de afvoer schoon

Schroef de aftapplug los en verwijder hem om hem te reinigen met een spons of doek. Kijk naar de leidingen om te zien of er verstoppingen zijn die met de hand kunnen worden verwijderd. Als de afvoer schoon is, vervangt u de stop en controleert u de kranen om te zien of de gootsteen goed afloopt.

Als het probleem na het schoonmaken van het opgehoopte vuil blijft bestaan en de leidingen nog steeds niet goed zijn ingeslikt, zult u uw toevlucht moeten nemen tot enkele van de volgende oplossingen.

Hoe ontstoppen we een gootsteen met een trechter?

Een veel voorkomende oplossing is het ontstoppen van de gootsteen met een stofzuiger:

  • Plaats de bodem van de plunjer op de stop en druk deze stevig aan.
  • Open de kraan enkele seconden met warm water tot de trechter bedekt is met een paar vingers water, min of meer 5 centimeter.
  • Houd vervolgens de trechtergreep met beide handen vast en pomp hard op en neer zodat er een zuigkracht ontstaat.

Dit is een methode om de verstopping van de gootsteen of de pijp te ontstoppen, die normaal gesproken effectief is bij kleine verstoppingen.

Hoe ontstoppen we een gootsteen met bicarbonaat en azijn?

Het beste aan deze oplossing is dat deze zeer economisch is, aangezien deze twee producten waarschijnlijk in huis zijn.

Om de pijpen volgens deze methode vrij te maken, giet u eerst een paar theelepels zuiveringszout in de afvoer en een kopje witte azijn. Laat het mengsel dan ongeveer een half uur staan. Giet er dan heet, zelfs kokend, water in om de verstopping op te ruimen.

fregadero-atasco

Hoe ontstoppen we een gootsteen met bijtende soda

Bijtende soda is een zeer agressief product, het kan de huid verbranden of de luchtwegen irriteren, dus we raden het gebruik ervan aan met beschermende maatregelen zoals handschoenen en een masker.

Giet eerst een kopje bijtende soda in de afvoer. Giet dan twee koppen kokend water, dit zal het vet in de pijp oplossen. Laat na ongeveer een kwartier wachten het leidingwater lopen om te controleren of het effectief is geweest.

Hoe ontstoppen we een gootsteen met een draad

Als de bovenstaande trucs niet werken, gebruik dan een flexibele draad of kabel. Voordat u hem door de buis steekt, moet u hem in een U-vorm buigen.

Laat de draad door de gootsteen lopen en wanneer u vindt wat de pijp blokkeert, beweeg de draad dan langzaam om het vuil dat aan de pijp vastzit te verwijderen en los te maken.

Zorg voor uw gootsteen en houd de leidingen schoon

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is het belangrijk om de reinigings- en hygi├źnemaatregelen te handhaven om te voorkomen dat de gootsteen weer verstopt raakt. Volg deze aanbevelingen om uw afvoer schoon te houden:

  • Giet geen olie of vet in de gootsteen, want het olie-water mengsel begint zich na verloop van tijd op te bouwen. De juiste manier om de olie af te voeren is op een schone plaats in een plastic container.
  • Gooi het voedselafval weg voordat u de afwas doet.
  • Het voorkomt dat haren uitvallen. Om verstopping in de douche te voorkomen, verwijdert u het haar na elk gebruik.
  • Plaats een zeefachtig rooster om te voorkomen dat grotere stukken voedsel de buizen bereiken.
  • Maak de gootsteen regelmatig schoon. Om de leidingen schoon te houden kunt u de zoutoplossing en de kookwatermethode ongeveer eens in de twee maanden gebruiken.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.