fbpx

Hoe een cocktailglas te versieren

coctel-portada

De eerste gedachte bij de bereiding van een cocktail is het mengen van een reeks ingrediënten zodat het eindresultaat ons een voortreffelijke smaak biedt, we zouden kunnen zeggen dat de grootste zorg is om voor de inhoud te zorgen.

Maar als je je echt wilt onderscheiden van de rest en de beste barman wilt worden, moet je naast de smaak ook meer aandacht besteden aan details en het cocktailglas op een originele manier decoreren door het een vleugje kleur te geven.

Soms is de decoratie alleen maar esthetisch, het doel is om het uiterlijk te verbeteren waardoor het aantrekkelijker wordt voor het oog. Andere keren is het de bedoeling om de smaak van een cocktail te intensiveren dankzij de decoratie. Zo kan een eenvoudige aardbei een fruitig tintje geven aan een groot Manhattan.

Klassieke decoraties

Spiraaltjes

Ze worden gemaakt van de schil van de citroen of sinaasappel. Snijd de schil af met het ronde mes. Om het een spiraalvorm te geven, draai je de huid. Plaats een uiteinde in het cocktailglas en de rest rond of buiten. Goed te combineren met fruitige cocktails.

Plakjes

Je kunt ze maken met kiwi, aardbei, limoen, sinaasappel, citroen of limoen. Het is belangrijk om ze dun en uniform te maken. Maak een snede en plaats ze verticaal op de rand van het cocktailglas. Perfect voor rum, gin en wodka cocktails.

Parijse ballen

Ze worden gemaakt met meloen, watermeloen of papaja. De bolletjes zijn gemaakt met de kleine lepel die “parisien” wordt genoemd. Ideaal voor cocktails met een vleugje zuur.

Kersen, olijven, bosuien

U kunt het fruit of de augurken op spiesen plakken en ze op de rand van het cocktailglas laten rusten, vooral als de drank helder is. U kunt ook gebruik maken van aardbeien, bessen, aardbeien, enz.

cocktail

Originele decoraties

Van Monouso geven we u enkele ideeën om originele cocktailglazen te versieren. De decoraties moeten worden voorbereid voordat de cocktail wordt gemengd. De basisversiering bestaat uit marasquinokersen, plakjes of partjes of citrusschillen, olijven, lente-uien, selderstelen..

Met chocolade bedekte aardbeien

Dompel wat aardbeien in chocolade. Als ze eenmaal gestold zijn, maak dan een verticale snede en plaats ze op de rand van het glas.

Originele ijsblokjes

Vul enkele ijsemmers met bessen, munt of mint, citrussap, druiven of stukjes fruit. Je hebt ook perfecte ijsblokjes als je ze vult met drank of wijn.

Bloemen- of kruidenaroma’s

Naast de typische munt- of speermuntblaadjes zijn ook de stengels van selderij, kaneel, peper en zelfs bloemen of hun bloemblaadjes een goede keuze.

Tropische glazen

Als je hebt gekozen voor een tropische cocktail zoals een piña colada of een aardbeien- of watermeloencocktail, dan zijn de beste originele cocktailglazen de lege vruchten zelf: kokosnoot, watermeloen of ananas.

Tips voor het versieren van een cocktail

  • Als u fruit als decoratie gebruikt, wrijf dan over de rand van het glas met het fruit zelf.
  • De vruchtensmaak zal intenser zijn.
  • Versier je cocktails op een aantrekkelijke manier, nooit overdreven.
    Voor cocktails met dikke ingrediënten zoals melk, room of vla, strooi kaneel, chocoladeschaafsel, nootmuskaat, enz.
  • Als je het glas omrand met zout, leg het dan op een plat bord en impregneer de rand van het glas met citroensap en vervolgens het zout. Het zout zal zich beter aan het glas hechten.
  • Als je het aan suiker grenst, doe dan hetzelfde. In dit geval kan de grens worden bevochtigd met grenadine, curasao, mint of wat je maar wilt.

Als u op zoek bent naar de beste cocktails om indruk te maken op uw gasten, dan kunt u op onze Monouso website kiezen uit een grote selectie van alles wat u nodig heeft om te slagen. U vindt er onder andere: roerstaafjes, glazen, decoraties, en een lange et cetera. Zullen we proosten?

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.