fbpx

Hoe decoreer je een buffettafel?

buffet tafel opzetten

Het organiseren van een feest is geen gemakkelijke taak, vooral niet als u een groot aantal gasten hebt. Voor deze gevallen moet je weten hoe je een buffettafel moet versieren.

Voordelen van het versieren van een buffettafel voor de feestdagen

buffet tafel opzetten
 • Een zeer handig aspect van een buffet is dat elke aanwezige zichzelf de gewenste porties serveert zonder dat u hoeft in te grijpen. Zo hebt u meer vrije tijd om te ontspannen, te praten en te genieten van uw feest.
 • Buffetfeesten besparen u de moeite om uit te zoeken hoe u uw gasten aan elke tafel moet rangschikken of plaatsen zodat ze zich op hun gemak voelen bij hun metgezellen.
 • Een buffettafel kan worden georganiseerd voor evenementen die binnenshuis of op terrassen, patio’s of tuinen worden gehouden.
 • Gasten zullen zich meer op hun gemak voelen, omdat ze alleen geserveerd krijgen wat ze echt willen eten
 • Feesten met gastronomische stations of buffetten motiveren de aanwezigen om zich door de ruimte te bewegen en vergemakkelijken hun interactie met alle andere gasten van het feest.
 • Buffettafels kunnen worden gebruikt als onderdeel van de feestsetting, waarbij kleuren en voedsel worden gecombineerd tot een verbluffende decoratie.

Tips voor het correct dekken van een buffettafel

buffet tafel opzetten

Denk aan de breedte van de site

U moet een plaats hebben die breed genoeg is naar gelang van het aantal gasten, want er zullen waarschijnlijk rijen rond de tafel staan om het eten op te dienen. Daarom moet u een grote ruimte laten tussen de buffettafel en de stoelen die u over de kamer verspreidt.

Plaats van de buffettafel

Maar als u voldoende ruimte hebt, kunt u de buffettafel het beste in het midden van de kamer plaatsen. Zo kunt u het voedsel aan beide uiteinden bereiken, zodat u zich comfortabeler kunt bedienen en verkeersopstoppingen en te grote drukte eromheen kunt vermijden.

Individuele tafel voor drankjes en desserts

Een andere tip om opstoppingsproblemen te vermijden, is de drankjes en de desserts op afzonderlijke tafels voor elk van hen te zetten. Ideaal is het om de dranktafel op een aanzienlijke afstand van het buffet te plaatsen, zodat u de beweging van de gasten door de ruimte in evenwicht houdt.

Bovendien zou het glaswerk, de schalen en de thermoskannen die nodig zijn om de drankjes en de desserts te serveren, veel plaats innemen op de buffettafel, waardoor die overladen zou lijken. Daarom is het het meest esthetisch en handig om elk van de tafels voor deze diensten afzonderlijk te organiseren.

Plaatsing van borden en bestek

Op die manier kunnen de eters het bord pakken en hebben ze de andere hand vrij om te serveren wat ze maar willen terwijl ze zich rond de tafel bewegen. Wanneer zij aan het einde van de tafel zijn, nemen zij het bestek dat zij nodig hebben, waardoor complicaties bij het serveren worden voorkomen.

Verdeel het voedsel strategisch

Het is het verstandigst om eerst de koude schotels te bestellen en de warme schotels aan het eind van de buffettafel te laten staan. Zodat wanneer de gast klaar is met zichzelf op te dienen en klaar is om te eten, ze nog warm zijn.

Serveer gemakkelijk te eten voedsel

Kazen, sandwiches, hapjes met hun sausjes, canapés en andere voorgerechten zijn ideale recepten om in buffetvorm aan te bieden omdat ze gemakkelijk te serveren zijn. Vlees en vis kunnen het best in individuele porties worden gesneden, zodat het snijden van de porties geen tijd kost

In het algemeen moet u uw best doen om alle voedingsmiddelen in handige porties aan te bieden.

Maak borden om het voedsel te identificeren

Uw gasten zullen het op prijs stellen als u etiketten aanbrengt om elk gerecht te identificeren. Zo weten ze van tevoren wat de opties zijn voordat ze hun bord beginnen te vullen.

De identificatie-etiketten moeten leesbaar en in een passende grootte worden aangebracht, zodat zij hun doel kunnen dienen.

Andere belangrijke trucs om een onweerstaanbare buffettafel op te zetten

 • Zorg ervoor dat u het servies, glaswerk, bestek en keukengerei hebt dat nodig is om de gasten te voorzien. Als u veel gasten hebt, kunt u een cateringservice inhuren om alles te leveren wat u nodig hebt.
 • Plaats kleine tafeltjes op strategische plaatsen om als steun te dienen voor de gasten, voor het geval zij hun bord of glas even moeten neerzetten.
 • Hoewel de gasten bij buffetten meestal rondlopen en staan, zullen ze op een gegeven moment toch moeten gaan zitten. Zorg er dus voor dat je genoeg zitplaatsen hebt voor het aantal gasten.
 • Je kunt tandenstokers naast elk bakje met eten zetten. Op die manier kunnen de gasten kleine porties proeven en zien of ze het lekker vinden of niet, voordat ze het op hun bord serveren.
 • Bereid besteksets voor door ze in servetten te wikkelen of ze met decoratieve linten vast te binden. Dit bevordert de doorstroming van de gasten en vermindert het risico dat zij op de vloer vallen.
 • Laat uw fantasie de vrije loop en versier de buffettafel met fruit of bloemstukken. U kunt gebruik maken van het thema of de kleuren van de ambiance van de kamer om combinaties op de buffettafel te maken die hiermee overeenkomen.

FAQ

Voor wat voor soort evenementen is het een goede keuze?

Voornamelijk voor eenvoudige evenementen, maar met een vleugje elegantie.

Tips voor het organiseren van een perfecte buffettafel

Houd rekening met de grootte van de plaats en de ruimte waar de buffettafel komt te staan.
Individuele tafels voor drankjes en desserts.
Plaatsing van borden en bestek aan het einde van de kamer.
Verdeel het voedsel strategisch.
Serveer dingen die makkelijk te consumeren zijn.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.