fbpx

Hoe maak je de wasmachine en de droger schoon?

lavadora-secadora-portada

De wasmachine en de droger zijn enkele van de meest gebruikte apparaten in elk huis, maar in veel gevallen zijn deze apparaten niet goed onderhouden. Veel mensen geloven dat alleen al het schudden van het stof en het afvegen van de buitenkant met een vochtige doek genoeg is om het schoon te houden.

Helaas is dit niet waar en daarom kan de levensduur van deze apparaten korter zijn en kan zelfs de werking ervan anders zijn, ondanks het feit dat ze van hetzelfde merk en model zijn. Als u uw wasmachine en droger de afgelopen maanden een beetje verwaarloosd heeft, is het tijd om hem grondig te reinigen, u zult verbaasd zijn over de resultaten!

Hoe maak ik de binnenkant van de wasmachine schoon?

Afstoffen, afvegen met een vochtige doek en vervolgens drogen met een droge doek zijn de 3 stappen die meestal worden gedaan om de wasmachine te reinigen. Nou, laten we zeggen dat dit een snelle buitenreiniging is, maar net als in de keuken, in de leidingen en in het zwembad, is het noodzakelijk om een diepe reiniging van de wasmachine uit te voeren om de werking ervan te verbeteren en veiliger te maken.

De binnenkant van de wasmachine moet regelmatig worden gereinigd om te voorkomen dat er een grijze lijn van vuil en zeep ontstaat. Idealiter gebeurt dit na elke wasbeurt, maar aangezien dit soms een beetje overweldigend klinkt, doe het dan eens per maand. Hier zijn een paar eenvoudige stappen om uw wasmachine van binnenuit schoon te maken:

 1. Vul de wasmachine met heet water, voeg 500 ml chloor toe en stel deze in op een cyclus van ongeveer tien minuten zonder het water af te tappen. Laat het dan een half uurtje staan met het chloorwater.
 2. Laat hem na een half uurtje weer een wascyclus draaien, maar dit keer moet het de langste zijn. Laat het water aan het eind afvloeien.
 3. Vul je wasmachine weer met warm water. Deze keer voeg je 500 ml witte azijn toe aan het water, laat je het door een korte wascyclus gaan zonder het water af te tappen en laat je het een half uur staan.
 4. Doe de handschoenen aan.
 5. Gebruik een zachte spons om de binnenkant van de wasmachine te reinigen. Het azijnwater zal u helpen om de achtergebleven vuilsporen gemakkelijk te verwijderen en zal de afvoerkanalen desinfecteren. Maak de onderkant van de randen en onder de knop voorzichtig schoon.
 6. Laat de wasmachine het water met azijn uitlekken. Drogen met een droge doek van binnen en buiten.
 7. Verwijder de chloor, zeep en wasverzachter dispensers. Was ze met zeepwater en spoel ze af met wit azijnwater.

lavadora-interior

Hoe maak je de droger schoon?

Als u uw droger altijd schoonmaakt, verlengt u de levensduur en minimaliseert u het risico dat deze defect raakt en brand in uw huis veroorzaakt. Mensen denken over het algemeen dat het reinigen van het wasmachinefilter voldoende is om de droger soepel en schoon te laten draaien, maar de droger bouwt niet alleen pluis op, maar ook kleine sporen van wasverzachter, chloor en zeep. Om deze reden is het ook noodzakelijk om regelmatig een grondige reiniging uit te voeren. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kunt u uw droger eenvoudig reinigen:

 1. Verwijder het filter van de pluizenvanger uit de droger en maak het voorzichtig schoon.
 2. Was het filter met zeep en een zachte borstel of spons om het opgehoopte vuil te verwijderen.
 3. Droog het filter af met een droge doek.
 4. Plaats het filter op de juiste plaats in de droger.
 5. Controleer of het filter water doorlaat. Dit geeft aan dat het absoluut schoon is.
 6. Maak de buitenkant van de droger schoon met een vochtige doek.

Het schoonmaken van de wasmachine en de droger zou een gewoonte moeten zijn in elk huis. Minstens één keer per maand grondig schoonmaken is de beste manier om hun leven voor vele jaren te verlengen en hun prestaties te verbeteren.

Een goed onderhouden wasmachine en droger kan in huis meer dan 15 jaar meegaan. Voor meer ideeën en tips over schoonmaken vergeet niet onze Monouso online shop te bezoeken.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.