fbpx

Hoe de voedselveiligheidscontrole wordt uitgevoerd

portada-control-seguridad-alimentaria

Voedselzekerheid is de sleutel tot eerlijk en evenwichtig voedsel voor de hele bevolking. Het is ook het beste instrument voor de studie en preventie van voedselproblemen zoals honger, tekorten, ondervoeding, enz.

Elk land en elke regio heeft andere veiligheidsnormen voor het uitvoeren van kwaliteitscontroles, maar de WHO is de belangrijkste instantie op dit gebied. Deze organisatie dicteert de regels en paradigma’s in de strijd tegen hongersnood en ziekte, daarom wordt de overgrote meerderheid van de landen beheerst door deze principes.

Aan de andere kant hebben voedselproductie- en distributiebedrijven hun eigen hygiëne- en gezondheidsnormen. Kortom, alle betrokken partijen delen dezelfde principes en doelstellingen, of zouden die moeten delen. Maar in hoeverre is het mogelijk? Kan de voedselveiligheid worden geregeld?

Bij Monouso zijn we 100% toegewijd aan voedselveiligheid, dus laten we deze vragen beantwoorden.

Wie houdt zich bezig met voedselzekerheid?

Van de eerste producenten tot de gemeenschappelijke consumenten zijn er duizenden instanties die belast zijn met de regulering van deze activiteiten.

Elke overheid is rechtstreeks betrokken bij het toezicht op de voedselveiligheid. Zij zijn de eersten die belast zijn met het reguleren van de jurisdicties om dit mogelijk te maken, en zij zijn degenen die de wet moeten toepassen en degenen die zich niet aan de voedselveiligheidsmaatregelen houden, moeten bestraffen.

Anderzijds is het niet alleen de taak van regeringen en officiële instellingen om kwaliteitscontroles uit te voeren. Elk bedrijf moet een eerlijk en uitgebreid plan hebben voor zijn productie-, verwerkings- en distributiemethoden.

Taken zoals onderhoud en hygiëne van opslagfaciliteiten, afvoer van beschadigde voedingsmiddelen, overdracht en dergelijke vallen aan de bedrijven. Taken zoals de regulering van pesticiden, sancties en sluitingen vallen op hun beurt voornamelijk onder de verantwoordelijkheid van de regeringen.

Tot slot zijn er ook kleine bedrijven bij betrokken. Bars, restaurants en supermarkten moeten beschikken over interne kwaliteitscontrole en voedselveiligheidsplannen om de gezondheid van de consument te waarborgen.

control-seguridad-alimentaria

De kwaliteitscontrole gaat van het herzien van de voorwaarden van de producenten tot het beoordelen van de eindproducten. Terwijl de regelgeving op openbare instellingen rust, zijn veel bedrijven betrokken bij de controle van de voedselkwaliteit. Deze zijn verantwoordelijk voor het beoordelen van de conditie van de goederen, zowel op kleine als op grote schaal.

Zelfs als zij geen deel uitmaken van de regeringen, moeten deze organisaties worden erkend en gesteund door de regeringen om dit werk uit te voeren.

Zonder passende, gevarieerde, objectieve en efficiënte kwaliteitscontrole zouden de voedselzekerheidsproblemen zich overal vermenigvuldigen. Zo zou een eenvoudig restaurant het middelpunt kunnen worden van voedselgerelateerde ziekten en infecties.

Voedselveiligheid raakt ons allemaal in gelijke mate, van de grootste producenten tot de gewone consument – voedsel is immers een van de basisbehoeften van de mens. Daarom moeten we allemaal het belang ervan grondig onderzoeken en het dagelijks toepassen om onze gezondheid en die van de mensen om ons heen te verbeteren.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.