Hittebestendig voedsel: ontdek de geheimen ervan

Een van de geheimen van de conservering van levensmiddelen is de warmteafdichting, een techniek die een goede conservering van bederfelijke producten voor langere tijd garandeert.
Daarom is het een methode die in de wereld van de voeding algemeen aanvaard is. Het wordt vaak gebruikt voor de verkoop van rauwe producten zoals vlees en groenten, en in verwerkte producten zoals broodjes en gesneden fruit.
Om er gebruik van te kunnen maken, moet u een heat sealer in uw winkel hebben en, het allerbelangrijkste, de beste heat sealbare containers hebben die geschikt zijn om het voedsel dat u in uw bedrijf verkoopt te beschermen.
Volg ons en ontdek de geheimen van het thermisch verzegelen van voedsel, de soorten, de manier waarop het wordt gedaan en enkele voordelen van deze techniek.
¿Qué encontrarás en este artículo?
- 1 Wat is voedsel thermosealing?
- 2 Dit zijn de soorten voedsel thermosealing
- 3 Hoe gaat het met de warmteafdichting?
- 4 Warmteafdichting met gasinjectie
- 5 Verpakkingen die kunnen worden gebruikt in het proces
- 6 Hoe zijn de warmteafdichtingsmachines?
- 7 Waarom zou je hitteverzegeling gebruiken om voedsel te conserveren?
- 8 Thermosealingfouten te vermijden
- 9 Betere producten voor het hittebestendig maken van voedsel
- 10 FAQ
Wat is voedsel thermosealing?

Het sealen van levensmiddelen is het proces waarbij producten worden verpakt met behulp van een heatsealer, na het aanbrengen van warmte en druk op een plastic folie.
De warmteafdichting wordt gebruikt om verpakte producten te isoleren van schadelijke stoffen zoals schimmels of bacteriën.
Dit zijn de soorten voedsel thermosealing

Er zijn verschillende soorten levensmiddelen die thermisch worden afgesloten, waarbij verschillende afdichtingssystemen worden gebruikt afhankelijk van het soort voedsel dat moet worden geconserveerd, zodat de conservering van de levensmiddelen wordt gewaarborgd.
Onder de soorten hittebestendig voedsel kunnen we noemen
Koude afdichting
De koude thermosealing-techniek maakt geen gebruik van warmte, maar vereist druk om de plastic verpakkingen af te sluiten.
Over het algemeen wordt koude thermosealing gebruikt om vlees, chocolade en ijs te conserveren.
Hete thermosealing
Hete afdichting is een van de belangrijkste technieken om voedsel op de markt te conserveren.
Om het voedsel te verwarmen, is het noodzakelijk om warmte en druk toe te passen. Op deze manier krimpt de thermoplast, waardoor de aanwezige lucht in de plastic folie of de tray wordt geëlimineerd.
Hotseal heeft verschillende categorieën die kunnen worden gebruikt volgens de voorkeur van de gebruiker, deze zijn: continu, impuls, inductie, hot wire of hot bar heat sealing.
Heatseal in zakken
Het sealen in zakken is een techniek die wordt gebruikt om voedsel te verpakken en niet-bederfelijke producten zoals granen en granen te conserveren.
De thermosealingzakmachine heeft warmte en druk nodig om de thermosealbare plastic folies te sealen.
Vacuüm thermosealing
Vacuümafdichting is een techniek die het mogelijk maakt om voedsel langer te bewaren.
Met dit type van thermosealing is het mogelijk om de geur, kleur en smaak van het voedsel te behouden na het volledig elimineren van de aanwezige lucht in de verpakking.
Hoe gaat het met de warmteafdichting?

Thermosealing als conserveringstechniek voor levensmiddelen is afhankelijk van de productiebehoefte en wordt uitgevoerd door middel van drie sealprocessen: automatisch, handmatig en halfautomatisch.
Automatische warmteafdichting
De automatische thermosealing wordt gebruikt voor grootschalige producties en biedt in drie eenvoudige stappen de verzegeling en de automatische uitgang van de verpakking met het voedsel.
De medewerker introduceert de tray met het voedsel in de thermosealer. De thermosealmachine verpakt het voedselbakje met de plastic folie en verzegelt en versnijdt de folie.
Na dit proces werpt de machine de thermogesealde container uit.
Handmatige warmteafdichting
Handmatige warmteafdichting vereist meer werk en aandacht. Het wordt gebruikt bij de productie van kleinschalige zeehonden.
Handmatig sealen is een ander proces dan automatisch sealen. De medewerker introduceert de tray met het voedsel in de machine. Vervolgens wordt de plastic folie op de tray geplaatst en laat de operator de plaat zakken.
Tot slot wordt het sealen en snijden van de folie automatisch uitgevoerd door de heatsealmachine, de plaat wordt opgetild en de heatseal-pack wordt verwijderd.
Semi-automatische thermosealing
Semi-automatische heatsealing wordt beschouwd als een proces waarbij de automatische en handmatige processen van heatsealing betrokken zijn.
De medewerker plaatst de tray met het voedsel in de heatsealer. De thermosealmachine wikkelt de plastic folie.
De operator laat de plaat zakken en de machine verzegelt en snijdt de plastic folie automatisch.
Warmteafdichting met gasinjectie

De thermosealing techniek met gasinjectie is een optie die gebruikt wordt voor het vacuüm verpakken met behoud van de eigenschappen van het voedsel.
Dit conserveringsproces gebeurt door de hoeveelheid inert gas in de binnenzijde van de tray te injecteren, waarbij de bovenste laag van de plastic folie wordt afgesloten, die het aantrekkelijke uiterlijk van het verpakte voedsel zal behouden.
Verpakkingen die kunnen worden gebruikt in het proces

Voor het verzegelen is het noodzakelijk om hittebestendige verpakkingen te hebben, die bestand zijn tegen de conservering van het voedsel.
Daaronder hebben we:
- Verpakking van cellulosepulp
- PEP-verpakking
- Porexverpakking
- Gastronomische verpakking
- Polypropyleenverpakking
Hoe zijn de warmteafdichtingsmachines?

Onder de belangrijkste kenmerken van heatsealmachines kunnen we noemen
- Ze passen zich aan elk type hittebestendige verpakking aan.
- De reiniging en het onderhoud van de thermo-afdichtingsmachine is eenvoudig.
- Het heeft een grote verscheidenheid aan accessoires en onderdelen van de machine beschikbaar om deze in optimale omstandigheden te houden.
- Het biedt verschillende soorten prestaties die het proces van thermosealing van voedsel vergemakkelijken.
- Het garandeert het behoud en de bescherming van het voedsel tijdens de transfers van de fabriek naar de handel van bestemming.
Waarom zou je hitteverzegeling gebruiken om voedsel te conserveren?

Er zijn vele voordelen aan het gebruik van hitteverzegeling voor het conserveren van voedsel, waaronder we hebben
- Het biedt een aantrekkelijker en hygiënischer presentatie van het voedsel voor de consument.
- De thermosealing maakt het mogelijk om het voedsel in uitstekende omstandigheden te bewaren, zodat het voedsel niet kan worden geplet.
- Het gebruik van heatsealing vergemakkelijkt de opslag van voedsel in geschikte plastic verpakkingen of heatsealable trays.
- Het maakt het mogelijk om grote hoeveelheden voedsel in korte tijd te verpakken.
- Het kan worden gebruikt in elk type bedrijf, zoals slagerijen, viswinkels, delicatessenwinkels, fruitwinkels, supermarkten, cateringbedrijven, afhaalrestaurants en restaurants.
Thermosealingfouten te vermijden

Om de conservering van het voedsel te garanderen, is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de thermosealing van de verpakking in optimale omstandigheden plaatsvindt.
Een mislukking in dit proces zou leiden tot de besmetting van het voedsel door de aanwezigheid van externe agentia.
Om storingen in de thermo-afdichting te voorkomen is het noodzakelijk:
- Controleer of de plastic verpakkingen en folies zich in optimale omstandigheden bevinden.
- Zorg er na het verpakkingsproces voor dat de oppervlakken van de plastic folie en de snede van de verzegeling schoon zijn en geen gaten vertonen die de hermetische verzegeling van de verpakking in gevaar kunnen brengen.
Betere producten voor het hittebestendig maken van voedsel

In de Monouso online shop vindt u een grote verscheidenheid aan hittebestendige producten die ideaal zijn voor het bewaren van uw voedsel en voor veilig voedseltransport zonder te breken of te morsen.
Onder de kenmerken van de bij Monouso verkrijgbare heatsealable containers kunnen we noemen
- Ze bewaren de producten onder vacuüm.
- Kan gebruikt worden in de magnetron
- Ze hebben verschillende capaciteiten die zich aanpassen aan uw behoeften.
- Hun prijs is zuinig.
Wij bieden u ook een rol folie voor thermosealing aan als een ideale barrièremethode om uw producten aan uw klanten te presenteren met de kwaliteit die u kenmerkt.
Als u een offerte wenst om uw verpakking op maat te maken, neem dan contact met ons op en geniet van een handige oplossing voor uw bedrijf.
FAQ
Wat is voedsel thermosealing?
Het is het proces waarbij producten worden verpakt met behulp van een heatsealer nadat hitte en druk zijn toegepast op een plastic film.
Soorten voedsel heatsealen
Wij vinden koude thermosealing, warme thermosealing, zakjes thermosealing en vacuüm thermosealing.
Welke verpakking wordt bij het heatsealen gebruikt?
Om dit proces uit te voeren, hebben wij hittebestendige en verzegelbare verpakkingen nodig. Deze omvatten cellulosepulp, PEP, porex, gastronorm en polypropyleenverpakking.
BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING
Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.
Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.
Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.
Legitimatie: Consentimiento del interesado.
Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.
Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy