fbpx

Het verwijderen van pluizen uit kleding

C├│mo quitar las pelusas de la ropa

Een van de dagelijkse problemen die we hebben als het gaat om het aankleden is hoe we de pluis uit onze kleren kunnen halen. Deze vervelende bolletjes met sporen van vezels of pluis kunnen na het wassen van het kledingstuk verschijnen, door een onjuiste behandeling van de stoffen tijdens het gebruik of door de wasinstructies voor deze kledingstukken niet letterlijk op te volgen.

Er is een grote verscheidenheid aan stoffen die van nature zeer delicaat zijn en daarom moeten we bij de behandeling ervan speciale aandacht besteden aan het voorkomen van mishandeling.

Blijf bij ons en leer de geheimen van eenvoudige en effectieve pluisverwijdering.

Tips voor het verwijderen van pluizen van kleding

Tips para quitar las pelusas de la ropa

We willen allemaal de perfecte oplossing vinden om van vervelende pluizen af te komen, waarbij we last-minute wedstrijden vermijden om te pronken met een perfecte, modieuze uitstraling.

Maar we weten niet allemaal hoe we de ballen uit onze kleren moeten halen, en we hebben ook niet de tijd om dat te doen.

Hier zijn enkele tips om u te helpen dit probleem snel en eenvoudig op te lossen met materialen die thuis beschikbaar zijn.

Dankzij deze tips laat u de onaangename verrassing van het omgaan met de pluisjes in uw favoriete kledingstuk achterwege wanneer u naar buiten gaat.

Verwijderen van pluis met plakband

Quitar pelusas con cinta adhesiva

De kleefband is een uitstekende optie om de pluis te verwijderen die aanwezig is in donkere kledingstukken.

De eenvoudigste manier om dit te doen is om een stuk tape om je hand te wikkelen (zelfklevende kant naar buiten) en het oppervlak van het kledingstuk voorzichtig te wrijven om het pluisje van de stof te verwijderen.

U kunt het proces herhalen als het kledingstuk nog pluis bevat of als er andere restanten aan vastzitten, zoals het haar van uw huisdier.

Schuurmachine of vaatdoeken

Estropajo o pa├▒os de cocina

Een schuursponsje of vaatdoekje is een alledaags hulpmiddel dat veel gebruikt wordt in onze huizen. Met dit praktische gebruiksvoorwerp kunt u ook de pluis uit uw kleding halen.

Het is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar een droogkussen te gebruiken en de kleding uitgestrekt op een vlakke ondergrond te plaatsen om een betere ondersteuning te krijgen.

Het pluizenkussen moet zeer voorzichtig en in ├ę├ęn richting worden gepasseerd. Het idee is om bij het verwijderen van het pluisje zo min mogelijk schade aan de stof toe te brengen.

In het geval van het doek moet u ervoor zorgen dat het geen vezels afgeeft, anders verergert u de situatie. Bevochtig het doekje een beetje en veeg het over het getroffen gebied.

Waterdicht schuurpapier

Lija de agua

Waterschuurpapier is een dun vel papier dat in staat is om de pluisjes op je kleding te verwijderen

Dit gereedschap, dat ook in het timmerwerk wordt gebruikt, is zo veelzijdig dat u bij gebruik het overtollige pluis uit uw kleding kunt verwijderen.

Om dit te doen, volg gewoon deze stappen:

 • Zoek naar een plat, stijf oppervlak waarop je het pluizige kledingstuk kunt plaatsen.
 • Spreid het stuk uit op het gekozen oppervlak.
 • Buig het waterdichte schuurpapier voor een betere grip.
 • Schuur de kleding voorzichtig met korte, eenzijdige bewegingen. Als je het schuurpapier passeert, zal de pluis zich ophopen en kun je het uit je kleren halen.

Wenkbrauwprofiler

Perfilador de cejas

De wenkbrauwtrimmer is een instrument voor schoonheid en persoonlijke verzorging.

Een ander gebruik voor deze delicate bladen is echter het verwijderen van pluisjes op de aangetaste plekken van uw favoriete kledingstukken.

U dient te beginnen bij de bovenkant van de kleding en op een vlakke ondergrond de profiler met vloeiende, korte bewegingen te passeren en te voorkomen dat u naar de onderkant van het kledingstuk wrijft.

Het is belangrijk om pluizen die tussen het profielblad kunnen blijven steken schoon te maken, dit voorkomt wrijving die onherstelbare schade aan het kledingstuk kan veroorzaken.

Natte puimsteen

Quitar pelusa con Piedra p├│mez h├║meda

Over het algemeen wordt puimsteen gebruikt om ons lichaam te scrubben of om vet te verwijderen uit keukengerei.

Dankzij de textuur is dit poreuze gesteente, dat afkomstig is van het Italiaanse schiereiland, ideaal voor het verwijderen van pluizen uit je kleding.

Om de pluis te verwijderen van een kledingstuk met behulp van puimsteen moet u het volgende in gedachten houden:

 • De puimsteen die u voor deze taak kiest, moet schoon en vrij van residuen zijn.
 • Het is belangrijk dat de puimsteen nat is als je hem gebruikt, zo voorkom je onnodige wrijving op het kledingstuk.
 • Houd het kledingstuk met de andere hand vast als je het eenmaal hebt uitgespreid op een plat, stevig oppervlak.
 • Ga voorzichtig langs de steen en maak korte bewegingen in dezelfde richting, zonder al te veel kracht uit te oefenen die de vezels van de kleding zou kunnen beschadigen.
 • Heb geduld en vergeet niet dat het verwijderen van de pluis je kleren weer tot leven brengt.

Pluisroller

Rodillo quitapelusas

Om te eindigen met deze tips en om experts te zijn in het oplossen van het verwijderen van pluizen uit kleding, hebben we de pluizenroller

Dit handgereedschap is in elke winkel of supermarkt te vinden en is, net als het plakband, ontworpen om ons te helpen het pluisje van onze kleren te verwijderen.

De pluisroller is zo praktisch dat u hem in uw tas kunt meenemen om eventuele ongemakken op te lossen, het residu of de kruimels uit uw auto te verwijderen of op het werk te dragen en te zorgen voor een vlekkeloos verband.

Effectieve oplossingen voor het verwijderen van pluis uit kleding

Soluciones efectivas para eliminar la pelusa de la ropa

Om uw kleding leven te geven, is het belangrijk om voor uw kledingstukken te zorgen, maar ook om zich te ontdoen van de pluisjes.

Het volgen van de instructies op de etiketten en het gebruik van de juiste producten voor de reiniging kunnen effectieve oplossingen zijn, maar lossen ze het probleem echt op?

Daarom is het nodig om een plan B te hebben om de vervelende aanwezigheid van pluis op onze kleren zo goed mogelijk op te lossen.

Door deze aanbevelingen op te volgen, zult u in staat zijn om kleding te hebben die net zo goed verzorgd is als de eerste dag, en die opvalt in uw garderobe:

Voordat u begint met het wassen van uw kleding:

 • Scheid de kledingstukken op basis van hun textuur en kleur, zo vermijd je dat er pluizen aan de vezels blijven kleven en reageer je op de manier waarop je het pluisje uit donkere kledingstukken kunt verwijderen.
 • Controleer of het filter van de wasmachine schoon is.
 • Controleer de zakken van de kledingstukken om de aanwezigheid van pluizen of papierresten te voorkomen.
 • Voeg een beetje azijn toe tijdens het wassen om te voorkomen dat er pluizen op je kleren komen.
 • Na het wassen van de kleren, schudden voordat je ze ophangt.
 • Volg de instructies zorgvuldig op om de pluis uit uw kleding te verwijderen zonder deze te beschadigen.
 • Gebruik handmatige pluizenverwijderaars, deze werktuigen maken het makkelijker om snel, gemakkelijk en zonder moeite pluizen van uw kleding te verwijderen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.