fbpx

Het meest gedronken drankje in 2022 laat je achter met een droge mond

Onder de meest geconsumeerde dranken in de horeca is er één die boven de rest uitsteekt. Het verbruik ervan stijgt.

Stel je warme en minder warme avonden voor. Een volle tafel met vrienden en veel gelach om de dag af te sluiten. Welk drankje ga je bestellen? IJskoud. Kun je je dat voorstellen?

Natuurlijk is bier zonder twijfel de favoriete drank. Met tapas en zelfs om mee te nemen, is bier het favoriete bier voor jongeren om de tijd te doden. Ze drinken met mate en altijd bij de maaltijd.

In 2022 wordt bier voornamelijk gedronken als onderdeel van een gezonde, niet overdreven vorm van vermaak. De verschillende smaken die er zijn maken het nog interessanter. Bier is een van de meest gedronken dranken en je kunt het niet missen. Het herhaalt wat er eerder gebeurde in 2021.

Top 5 meest geconsumeerde dranken in de afgelopen maanden

Bier voert de ranglijst van meest geconsumeerde dranken aan. Het wordt op de voet gevolgd door anderen. De keuze van het Spaanse publiek hangt af van verschillende factoren. Het is belangrijk om daar rekening mee te houden bij de bevoorrading van uw bedrijf.

Wat zijn deze factoren die de keuze van de consument beïnvloeden? Enkele daarvan zijn:

  • Het tijdstip waarop de drank wordt gedronken.
  • Het soort uitje of bijeenkomst waar ze naartoe gaan.
  • De leeftijd van de klanten.

Houd deze criteria in gedachten, maar bovenal moet u de kenmerken van uw consument kennen. Je moet naar ze luisteren en rekening houden met hun voorkeuren. Ze zullen je zelf vertellen wat je moet inslaan, als je oplet.

Top 5 meest gedronken dranken

Hoewel er momenteel verschillende consumptietrends zijn, is het mogelijk een lijst te maken van de 5 populairste dranken. Deze keuze wordt bepaald door de kenmerken van uw klant. Hier is de lijst van de 5 meest geconsumeerde dranken:

  • Bier: staat bovenaan deze lijst omdat het de meest gekozen drank is onder volwassenen onder de 35 jaar. Voor hen is het synoniem met plezier en het ontmoeten van vrienden. Zij genieten van de verscheidenheid aan smaken en geven prioriteit aan een matige consumptie. Het is de ideale metgezel voor een goede tijd zonder excessen en wordt meerdere keren per week geconsumeerd.
  • Wijn: is de volgende meest populaire drank. De hoogste consumptie wordt aangetroffen bij mensen met een gemiddelde leeftijd van 55 jaar. Het gaat meestal gepaard met uitstapjes met een partner of formele diners, maar het kan ook meerdere keren in de week worden genuttigd. Het wordt meestal ‘s nachts geconsumeerd.
  • Gedistilleerde dranken: deze groep omvat onder meer wodka, gin, rum en tequila. Ze worden gekozen door jongere mensen en de consumptie ervan wordt geassocieerd met feestavonden in het weekend.
  • Mousserende wijnen en champagne: dit zijn de wijnen bij uitstek voor speciale gelegenheden en de consumptie ervan is ook het hoogst onder jongeren en in het weekend.
  • Vermout: dit aperitief is het laatste op de lijst, maar daarom niet minder belangrijk. De vermouth voor de lunch is meer dan een drankje voor Spanjaarden. Het is een tijd om dit soort cocktails te drinken in goed gezelschap.

Er is een groeiende trend naar matige consumptie, zowel onder jongeren als volwassenen. Genieten van een goede tijd, in goed gezelschap en met een drankje is het doel van de meeste mensen tegenwoordig.

Verschillen naargelang de leeftijd van de klant

De belangrijkste factor die bepaalt welke dranken het populairst zijn, is de leeftijd van de klanten. Dit blijkt duidelijk uit bovenstaande lijst. Bier wordt het meest gedronken door jongvolwassenen, maar ook door andere leeftijdsgroepen.

Door zijn vooraanstaande plaats op de lijst is het een must in alle soorten gastronomische etablissementen. Wijn heeft de voorkeur van mensen ouder dan 55 jaar.

Gedistilleerde alcoholische dranken zijn de favoriet van jongeren tussen 18 en 25 jaar, die vooral ‘s avonds in het weekend genieten. Ze beginnen het feest vaak in bars en bestellen dit soort drankjes.

De waarheid is dat om uw klanten tevreden te stellen het van cruciaal belang is dat u hen leert kennen en hun kenmerken observeert. Van daaruit zult u kunnen beslissen welke dranken in uw zaak het meest geconsumeerd worden en zult u klanten hebben die bij u terugkomen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.