fbpx

Het belang van goede beplating

De presentatie van de gerechten is net zo belangrijk als de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten en de daaruit voortvloeiende smaak. Een goed gerecht is het resultaat van een zeer uitgebreide voorafgaande analyse om een esthetisch resultaat te geven dat past bij de waarden van het restaurant en ook bij de culinaire principes van het gepresenteerde gerecht.

Het tegelwerk moet proportioneel zijn en een zekere esthetische zin hebben, maar niet alleen dat, het moet het resultaat zijn van marketingprincipes die moeten worden herzien, zodat u ze met succes kunt opnemen in uw tegelideeën.

De presentatie van het gerecht gaat veel verder dan een eerste beeld voor het diner, maar wint ook aan belang omdat het de smaak conditioneert en de consumptie-ervaring verrijkt.

Voordat u begint met enkele trucjes om een uitstekend gerecht te krijgen, moet u in gedachten houden dat “u met uw ogen eet” en dat de presentatie van het gerecht veel belangrijker is dan u in eerste instantie zou denken. Score punten met een spectaculaire schotel.

Tips voor het maken van een goed gerecht

Kleur

Kleur is het meest representatieve element van een gerecht en geeft ons de eerste aanwijzingen over het voedsel dat we gaan eten. Met andere woorden, de gekozen kleuren en de combinatie ervan spelen een fundamentele rol in de eerste indruk die we maken als het gerecht bij ons aan tafel komt.

In feite spreken tal van studies over de psychologie van kleur en de invloed die de kleur van de gerechten heeft op onze perceptie van het bord. Het speelt heel goed met complementaire kleurengamma’s en probeert nooit te breken met de harmonie van het gerecht.

Bijvoorbeeld, terwijl witte gerechten proberen het voedsel op het bord boven alles te laten uitkomen, zijn gerechten met decoraties een onbewuste afleiding die ons niet in staat stellen om alle nuances en smaken van het gerecht te observeren en te proeven.

Voorziening

De opstelling van het voedsel, evenals de sauzen, op het bord is niet toevallig, maar er zijn technieken om het voedsel op het bord te verdelen en zo verschillende geometrische figuren te vormen. De meest bekende en gebruikte zijn de volgende:

  • Driehoekig
  • Vierkant
  • Circulaire
  • Lineair

Volume

Alles op het bord moet eetbaar zijn en zo gerangschikt zijn dat het voor de eters comfortabel is om te eten, dus het volume van het eten en ook van de gerechten is fundamenteel en moet zorgvuldig gekozen zijn. Aan de andere kant kan het opnemen van te veel voedsel in hetzelfde gerecht verzadigd zijn voor het diner, dus de hoeveelheid moet zeer goed worden bestudeerd.

Decoratie

Het speelt met de kleuren van het voedsel en ook met de gerechten om een harmonieus en evenwichtig resultaat te creëren. Je kunt spelen met kleuren, maar ook met vormen, lijnen, smaken en textuur.

Tafelgerei

De keuze van de gerechten is bepalend voor de presentatie van uw gerechten. Van de biologisch afbreekbare gerechtendoor de leistenen schalen tot de biologisch afbreekbare miniaturen de mogelijkheden zijn eindeloos.

Als u op zoek bent naar gerechten om uw gerechten te borduren, op onze website Monouso  u vindt er de grootste variëteit aan gerechten, catering en verpakkingen voor uw horecabedrijf. wij wachten op u!

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.