fbpx

Hergebruik van beschermingsmaskers, is het veilig om dit te doen?

Gezien de huidige situatie na het verschijnen van Covid-19 lijkt het hergebruik van maskers een van de maatregelen die nodig zijn om de inventaris van bestaande beschermers te verlengen.

De maskers dienen om ons te beschermen tegen besmettelijke stoffen die in de lucht aanwezig zijn, evenals tegen microdruppels speeksel, die van nature voorkomen wanneer een persoon spreekt, hoest of niest.

De grote vraag naar beschermingsmateriaal maakt het echter noodzakelijk om alternatieven te vinden die de effectiviteit van de maskers na gebruik garanderen.

Het hergebruik van beschermingsmaskers mag alleen worden toegepast door middel van specifieke en effectieve maatregelen voor gebruik door gezondheidszorgpersoneel.

Is het mogelijk om coronavirusmaskers te hergebruiken?

Reutilizar mascarillas contra coronavirus ¿Es posible?

Het gebruik van beschermingsmaskers is een van de belangrijkste barrières om de verspreiding van ziekten, waaronder het coronavirus, te voorkomen.

De beschermingsuitrusting, die door het gezondheidspersoneel wordt gebruikt, wordt aangevuld met ten minste een bril, handschoenen, toga’s en schoenovertrekken. In sommige gevallen wordt het gebruik van hoeden en baarddeksels overwogen.

Is het gezien deze realiteit raadzaam om maskers opnieuw te gebruiken?

Het hergebruik van maskers wordt alleen aanbevolen voor personeel in de gezondheidszorg. Om dit te kunnen doen, moeten de beschermingsmiddelen worden onderworpen aan decontaminatieprocessen.

Bovendien moet worden opgemerkt dat de enige maskers die voor hergebruik kunnen worden behandeld, N95 zijn, een zeer resistent ademhalingstoestel dat speciaal voor dit soort gebruik is ontworpen.

Hoe ontsmet u wegwerpmaskers

Formas para reutilizar mascarillas protectoras

Er zijn twee methoden die worden gebruikt voor het decontamineren van beschermingsmaskers:

  1. Verwarm het masker, model N95, in een oven bij een temperatuur van 70°C. Deze handeling moet gedurende 10 minuten worden uitgevoerd.
  2. Plaats het N95-masker over kokende waterdamp. In dit geval zijn 10 minuten genoeg om het te desinfecteren.

Het is belangrijk om erop te wijzen dat wegwerpmaskers, zoals N95 en FFP, het individu beschermen tegen direct contact met het micro-organisme, waarbij besmetting met vloeistoffen en afscheidingen van mensen met het virus wordt vermeden.

In het geval van filtermaskers (FFP) kunnen ze worden hergebruikt als ze in optimale hygiënische omstandigheden worden bewaard.

FFP maskers voorkomen het binnendringen van micro-organismen, omdat ze een filter hebben dat de circulatie van lucht van buiten naar binnen verhindert.

Aan de andere kant is het belangrijk erop te wijzen dat wegwerpmaskers moeten worden weggegooid als ze in contact komen met afscheidingen of als ze vochtig zijn.

Wat zeggen fabrikanten over het hergebruik van maskers?

Qué dicen los fabricantes sobre reutilizar mascarillas

Maskers zijn persoonlijke beschermingsmiddelen die, in het licht van risicosituaties zoals pandemieën, waarbij het noodzakelijk is deze benodigdheden opnieuw te gebruiken, rekening moeten houden met de gebruiksaanwijzing van de fabrikant.

Fabrikanten presenteren twee gevallen waarin het gebruik van maskers kan worden verlengd, waarbij een beperkt hergebruik of uitgebreid gebruik van het masker wordt bepaald.

  1. Beperkt hergebruik: bestaat uit het gebruik van hetzelfde masker bij de behandeling van meerdere patiënten. In dit geval verwijdert het gezondheidspersoneel het masker en doet het op voordat de ene patiënt en de andere het masker opneemt.
  2. Uitgebreid gebruik: verwijst naar het gebruik van hetzelfde masker zonder het te verwijderen bij de behandeling van verschillende patiënten. In dit geval wordt het toegepast op patiënten die geïnfecteerd zijn met dezelfde ademhalingsziekteverwekker. Ze zijn meestal te vinden in dezelfde ziekenzaal.

Uitgebreid gebruik van het masker wordt aanbevolen boven beperkt hergebruik van het masker, aangezien het eerstgenoemde een lager risico op zelfinoculatie biedt door contact met het besmette oppervlak.

In beide gevallen moet het beschermingsmasker door dezelfde persoon worden gedragen.

Andere aspecten die van belang zijn met betrekking tot het hergebruik van maskers hebben betrekking op de effectiviteit en de juiste pasvorm van het gezicht.

In het geval van de N95, FFP2 en FFP3 maskers, modellen die worden aanbevolen voor gebruik door gezondheidspersoneel, moeten we ervoor zorgen dat de beschermingsmiddelen in optimale conditie zijn.

  • Controleer de effectiviteit van het maskerfilter
  • Zorg voor een goede pasvorm van het gezicht. Er wordt gesuggereerd dat na vijf hergebruiken, de pasvorm van het masker wordt bevestigd als adequaat voor de morfologie van het gezicht van de gebruiker

De aanbevelingen van andere fabrikanten over het juiste gebruik van maskers zijn

  • Gebruik de filtermaskers niet langer dan 8 uur
  • Gooi het masker weg als het vochtig, vuil of verontreinigd is
  • Respecteer de gebruiksvoorwaarden van het beschermingsmasker om de doeltreffendheid ervan te garanderen

Een video die kan helpen twijfels weg te nemen

De bedoeling van deze video is om een andere manier te laten zien om te profiteren van het gebruik van maskers, het steriliseren in de magnetron om dit materiaal niet te verspillen.

Het is heel eenvoudig, u hoeft alleen maar het metaalachtige materiaal dat in het masker aanwezig is te verwijderen en het 4 minuten in de magnetron te plaatsen.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de elastieken van de maskers moeten worden gelijmd of gekookt, want als ze nietjes hebben of metaalachtig zijn, kunnen ze worden verbrand.

Hij beveelt ook een andere methode aan om de maskers te steriliseren, die bestaat uit het onderdompelen van de maskers gedurende enkele minuten in alcohol en ze vervolgens te laten drogen in de zon.

Met deze methoden kunt u het nut van uw masker uitbreiden en het opnieuw gebruiken wanneer u uw huis verlaat, voor de gevallen die door de autoriteiten zijn toegestaan.

Wegwerpmaskers voor uw veiligheid

Mascarillas desechables para tu seguridad

Bij Monouso geven we om uw gezondheid en veiligheid, daarom bieden we een grote verscheidenheid aan wegwerpmaskers die het risico op contact met ziekteverwekkende vloeistoffen helpen verminderen.

We hebben wegwerpmaskers, in verschillende modellen en tegen de beste prijzen, waarmee u zich kunt beschermen tegen afzuiging of contact met vloeibare en vaste deeltjes, die in het milieu hangen.

Onze producten zijn gemaakt met materialen van uitstekende kwaliteit, ideaal om het contact met besmettelijke stoffen te minimaliseren en de beste prijs op de markt.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.