fbpx

Herbruikbare bekers Fallas: voor een duurzaam feestje

eco fallas nee

Na twee jaar van proefprojecten sluit de gemeenteraad van Valencia zich aan bij het initiatief om duurzaamheid in te voeren met herbruikbare bekers voor Fallas 2020. Het doel ervan is niets anders dan het verminderen van de afvalproductie van de horecabedrijven en de Fallas-commissies, vooral als het gaat om de consumptie van dranken.

Het is niet de eerste keer dat een massale partij van deze kenmerken wordt gemobiliseerd om de samenleving bewust te maken van de noodzaak om te recyclen en zo het milieu te helpen. De carnavals van Tenerife of de stierenrennen van San Fermín zijn duidelijke voorbeelden van een soortgelijke campagne.

fallas nee

Om tot meer duurzame festiviteiten te komen, zullen op deze manier verschillende maatregelen worden uitgevoerd, waaronder de volgende

  • Distributie van 90.000 herbruikbare glazen onder de Fallas huizen plus nog eens 30.000 gratis verstrekt door verschillende bedrijven.
  • Locatie van 770 recyclingcontainers in verschillende delen van de stad: 350 papier- en kartonbakken, 350 containerbakken en 70 containers van 120 liter organisch materiaal, deze laatste geïnstalleerd in de wijken waar een inzameldienst aanwezig is.
  • Verwijdering van 11.000 recyclingbakken.
  • Installatie van urinoirs en mobiele toiletten om de straten vrij te houden van urine.

Daarnaast zal de stad vijf groene informatiepunten hebben waar een groep milieudeskundigen exemplaren van de Gids voor duurzaam falen en materiaal voor het samenstellen van recyclingbakken zal verspreiden.

Herbruikbare glazen bij Fallas en voorstellen om de relatie van de partij met het milieu te verbeteren

reciclà fallas nee

Deze Josephine festivals beloven de meest duurzame in de geschiedenis te zijn, zoals al is aangetoond in hun vorige evenementen. We verwijzen naar de verticale Mascletà op zaterdag 29 februari die het startschot gaf voor de Fallas-kalender.

Er was geen gebrek aan locals en toeristen die zich verzamelden in La Marina in Valencia om te genieten van een show van 1.800 kilo mascletà en vuurwerk van de pyrotechnische Ricardo Caballer. Een gebeurtenis die tot driekwart van het afval van de rotjes wist te verminderen en die geen nawerking had op de straten van de stad. De rest van het materiaal dat niet kon verdwijnen bestond uit biologisch afbreekbaar papier en karton, dus werd het verdund in water of grond zonder schade aan het milieu te veroorzaken.

Een ander opvallend voorstel van deze Fallas 2020 is de “Mahoucletà” of, met andere woorden, de mascletà geschoten met 120/3 van het Mahou-bier dat de rotjes zal vervangen op het ritme van een muzikale basis gecomponeerd door het duo Mueveloreina en noiz.es. Om nog maar te zwijgen van het engagement van de brouwerij op het vlak van duurzaamheid, dat zich zal vertalen in de distributie van gerecycleerde kartonnen bekers in de Casal Cinco Estrellas waar ze gevestigd zijn en in de huizen van de Fallas-commissies waarmee ze samenwerkt.

Zonder te vergeten, een nieuwe editie van La Reciclà, een idee gelanceerd door Ecovidrio en de Generalitat Valenciana met als doel het recyclen van glas.

Monouso zet zich in voor duurzaamheid

bio nee

In Monouso geloven we dat de weg die niet alleen door de Fallas, maar ook door andere massafeesten in ons land wordt bewandeld, de juiste is naar een verzoening van de samenleving met het milieu.

Het opleiden van burgers om zich bewust te zijn van en verantwoordelijk te zijn voor hun omgeving komt ons allemaal ten goede. Daarom wil Monouso de zaak helpen en biedt hij u zijn 100% herbruikbare en recycleerbare producten aan waarmee u van het festival kunt genieten zonder onnodig afval te produceren.

We hebben ook herbruikbaar serviesgoed en mokken, biologisch afbreekbare tassen, gerecyclede kartonnen dozen… en een breed scala aan artikelen die u kunt recyclen als u ze niet nodig heeft.

Dus iedereen wint, toch? Bekijk onze catalogus en vertel ons hoe wij u kunnen helpen om van deze Fallas een duurzaam feest te maken.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.