fbpx

Hebben PLA-bekers een vervaldatum?

Aan het nut van conventionele plastic bekers is een einde gekomen. PLA-bekers zijn de ultieme keuze om de impact van plastic afvalophoping, die zich dagelijks vermenigvuldigt, te vermijden.

Feit is dat plastic geen materiaal is dat organisch afbreekt, wat een enorme impact heeft op het milieu. Anders worden PLA-bekers gemaakt voor biologische afbraak. Vandaar de twijfel: wanneer verlopen ze, hebben ze echt een vervaldatum?

¿Qué encontrarás en este artículo?

Wanneer PLA-bekers aflopen

Het is zeer belangrijk om te definiëren dat PLA-bekers nuttig zijn terwijl u ze gebruikt. Sommige mensen geloven dat als je deze biologisch afbreekbare elementen koopt, ze plotseling uiteenvallen… Dus nu! Je zult ze niet meer vinden.

Maar niets is minder waar. Deze bekers hebben geen specifieke vervaldatum. Maar wat ze onderscheidend maakt is dat zodra je ze weggooit, het biodegradatieproces begint.

Verbazingwekkend, is het niet? De waarheid is, ja, deze bekers zijn zeer royaal met het milieu, en in tegenstelling tot gewone plastic bekers die tussen 400 en 500 jaar duren om te degraderen, PLA-bekers nemen tussen 20 en 60 dagen, afhankelijk van hun samenstelling

Dat is een zeer goede reden om een paar van deze glazen te krijgen, is het niet?

Waarom gaan PLA-brillen sneller achteruit?

Het geheim hiervan ligt in hun samenstelling. Ze zijn gemaakt van natuurlijke componenten zoals cellulose, zetmeel, eiwit en ook:

  • Yucca.
  • Peulvruchten.
  • Banaan.
  • Sojaboonolie.
  • Aardappelzetmeel.

In de loop van de tijd zijn de technieken voor het maken van PLA-bekers aanzienlijk verbeterd. Dit is een voordeel, want het maakt ze duurzamer in het gebruik en veel gemakkelijker af te breken als ze worden weggegooid.

>  Hoe presenteer je een bord met hors d'oeuvres of hapjes met de meest originele verpakkingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BASIC DATA PROTECTION INFORMATION

Responsible: Envalia Group, S.L.

Purpose: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Legitimation: Consentimiento del interesado.

Recipients: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Rights: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.