fbpx

Hoe kies je een handwasvoorzieningen

Elegir un gel desinfectante efectivo contra el coronavirus

Naar aanleiding van de wereldwijde opkomst van Covid-19 heeft de Wereldgezondheidsorganisatie een reeks maatregelen en aanbevelingen uitgevaardigd om besmetting te voorkomen.

De belangrijkste zijn: het gebruik van maskers, het bewaren van een sociale afstand en – het belangrijkste – het frequent wassen van de handen met water en zeep gedurende ten minste 20 seconden.

Zonder handwasvoorzieningen op elke straathoek is de aankoop van handdesinfecterende gels toegenomen. Iedereen wil een potje gel hebben om zijn handen te ontsmetten als dat nodig is.

De angst om met dit virus besmet te raken heeft geleid tot de dwangmatige aankoop van dit soort produkten, zonder te weten wat de minimale kenmerkenzijn die nodig zijn om een doeltreffend produkt tegen het coronavirus te zijn.

In dit artikel leert u wat de verschillen zijn tussen handontsmettingsmiddelen, welke bacteriën doden en welke virussen uitroeien, waarom ze een hoog ethanolgehalte moeten bevatten en waar u de perfecte ontsmettingsmiddelen kunt krijgen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een handdesinfecterende gel?

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een handdesinfecterende gel?

Bij het kiezen van een handdesinfecterende gel, die efficiënt is en u beschermt terwijl u zich niet op de traditionele manier kunt wassen, moet u met verschillende kenmerken rekening houden.

Fabrikanten van handdesinfecterende gel moeten op de sticker op de verpakking het registratienummer van het bedrijf vermelden bij het Bureau voor de geneesmiddelenbeoordeling, dat ressorteert onder het ministerie van Volksgezondheid.

Door de controles van het Agentschap te doorstaan, wordt bewezen dat het ook voldoet aan de voorwaarden van het Ministerie van Volksgezondheid om gezondheidsproducten op de markt te brengen.

Bovendien moet op het etiket worden vermeld of het product voldoet aan de norm UNE EN 14476, die stelt dat het product virussen van de handen verwijdert. Wordt het niet gevonden, dan is het product niet geschikt voor gebruik tegen coronavirus.

Hoewel deze handontsmettingsmiddelen doeltreffend zijn en door wetenschappers zijn bewezen, veroorzaken deze producten een droge of geïrriteerde huid als gevolg van het hoge alcoholgehalte.

Om deze secundaire reactie tegen te gaan, wordt het gebruik van een vochtinbrengende crème voor het slapengaan aangemoedigd, totdat de handen hersteld zijn.

Onthoud dat een handdesinfecterende gel alleen effectief is tegen Covid-19 als de bestanddelen meer dan 70% ethanol bevatten.

Ondanks de grote vraag naar handontsmettingsmiddelen in deze buitengewone situatie, variëren de billijke prijzen van 3 ¤ tot 5 ¤ voor een fles van 100 ml.

Verschillen tussen een virucide handdesinfectans en een bactericide handdesinfectans

Verschillen tussen een virucide handdesinfectans en een bactericide handdesinfectans

Handdesinfecterende gels werden ontwikkeld om de meeste of alle bacteriën die zich op de handen nestelen bij het aanraken van om het even welk voorwerp, te elimineren, te vermijden dat ze zich over meer voorwerpen verspreiden en ziekten of aandoeningen veroorzaakt door bacteriën te voorkomen.

In het geval van een zeer besmettelijk virus zoals Covid-19, is het belangrijk een efficiënte handdesinfecterende gelte hebben met een reële capaciteit om het virus te doden.

Handgel die 70% alcohol in zijn samenstelling bevat, werkt tegen virussen, bacteriën en schimmels. Als het minder dan die hoeveelheid bevat, zal het slechts sommige soorten bacteriën doden of hun groei verminderen.

Het moet niet alleen een hoog percentage alcohol bevatten, het moet ook ethylalcohol zijn.

Ethylalcohol is de sterkste alcohol en heeft het grootste vermogen om virussen en bacteriën te doden.

Het belang van ethanol als bestanddeel van handdesinfecterende gel

Het belang van ethanol als bestanddeel van handdesinfecterende gel

De beste methode om de verspreiding van Covid-19 – of een ander virus – te voorkomen is regelmatig uw handen 20 seconden met zeep te wassen.

Het is echter mogelijk dat er in badkamers geen zeep te vinden is die virussen effectief verwijdert.

Om dat probleem op te lossen, dringen instanties zoals de Centers for Disease Control and Prevention en de Wereldgezondheidsorganisatie er bij de mensen op aan handdesinfecterende gels met 70 procent ethylalcohol te gebruiken.

Zij benadrukken ook dat zij weinig nut hebben bij het verwijderen van virussen wanneer de handen vuil of vettig zijn, omdat zij een film vormen die niet kan worden verwijderd.

De handontsmettingsmiddelen die in verschillende bedrijven worden vervaardigd, gebruiken in 95% van de gevallen ethylalcohol, benzalkoniumchloride en isopropylalcohol als belangrijkste bestanddelen.

Er zijn vrij verkrijgbare en op recept verkrijgbare handontsmettingsmiddelen, afhankelijk van de ingrediënten waarvan ze zijn gemaakt.

Met het oog op de huidige gezondheidssituatie hebben de voedsel- en geneesmiddelenagentschappen in elk land zich ingespannen om ervoor te zorgen dat alle handontsmettingsmiddelen veilig en doeltreffend zijn om virussen te elimineren.

Omdat er zo weinig handontsmettingsmiddelen zijn, zijn er duizenden recepten in omloop over hoe je ze zelf kunt maken, maar ze zijn niet altijd het beste alternatief, vooral niet als je de officiële richtlijnen niet volgt.

Als u het ontsmettingsmiddel thuis gaat maken, is het belangrijk 99% alcohol toe te voegen om ervoor te zorgen dat virussen en bacteriën worden gereduceerd of geëlimineerd.

Als aanvulling op deze maatregel is het belangrijk de schoenen buiten te laten wanneer u van straat komt, uw handen gedurende 20 minuten met water en zeep te wassen, te vermijden dat u uw gezicht aanraakt wanneer u op straat bent en wanneer u hoest, uzelf te bedekken met de binnenkant van uw elleboog.

Handdesinfecterende gel in uw huis

Handdesinfecterende gel bij u thuis

In de online winkel van Monouso bieden we nuttige producten voor uw huis, restaurant of cateringbedrijf, maar we richten ons altijd op het vinden van wat u het meeste voordeel oplevert.

Daarom hebben wij onze rubriek hygiëneproducten uitgebreid met de hydroalcoholische handontsmettingsgel -in verschillende presentaties- zodat u uw handenkunt reinigen terwijl u voor ze zorgt en virussen elimineert.

Naast het feit dat het een effectief handdesinfectiemiddel is dat meer dan 90% van de virussen kan verwijderen, bevat het panthenol om uw handen te beschermen tegen de uitdroging die wordt veroorzaakt door de hoge concentraties alcohol.

Voeg de producten die u wenst te kopen toe aan het winkelwagentje, bevestig de bestelling en deze wordt in minder dan 48 uur verzonden naar het voor u meest geschikte adres.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.