fbpx

Handreinigers: wat je moet weten om jezelf te beschermen..

We maken een wereldwijde pandemie mee, de eerste van het millennium en ongeveer 100 jaar verwijderd van de laatste wereldwijde ziekte die op gezondheidsgebied is ontstaan. Daarom moeten we onze toevlucht nemen tot producten die onze handen en onze gezondheid beschermen, zoals handdesinfectiemiddelen.

Het gebruik van deze ontsmettingsmiddelen helpt ons om het risico op het oplopen van ziekten die schadelijk kunnen zijn te verminderen, waardoor virussen en bacteri├źn eenvoudig en snel worden ge├źlimineerd.

Gezien de huidige situatie, die wordt veroorzaakt door de universele pandemie van het coronavirus, zijn er maatregelen genomen om de verspreiding van deze ziekte te voorkomen. Het idee is om het aantal micro-organismen dat ons kan beïnvloeden te verminderen.

De maatregelen die zijn genomen om besmetting te voorkomen zijn

 • Was uw handen met water en zeep door ze goed te wrijven gedurende minstens 20 seconden
 • Als er geen zeep en water beschikbaar zijn, gebruik dan handreinigende gels met alcohol als basis voor hun ingredi├źnten

Wat zijn handreinigers?

┬┐Qu├ę son los desinfectantes de manos?

Handdesinfectiemiddelen zijn hygi├źneproducten die worden gebruikt in medische instellingen en ziekenhuizen, maar ook in het dagelijks leven, om de lokale basishygi├źne te verzorgen en te handhaven.

Dit type product wordt gebruikt door gezondheidszorgpersoneel in ziekenhuizen, dokterspraktijken, operatiekamers en laboratoria.

Handreinigers voorkomen de overdracht van ziektekiemen of micro-organismen die de gezondheid negatief kunnen beïnvloeden.

Het gebruik van handdesinfectiemiddelen is een alternatieve methode om de risico’s op besmetting te verminderen, die met een correcte wrijftechniek de kans op besmetting vermindert.

Belang van het alcoholpercentage

Importancia del porcentaje de alcohol

Bij de keuze van het juiste ontsmettingsmiddel is het percentage alcohol van groot belang. Op basis van dit detail zal de effici├źntie bij het elimineren van besmettelijke agentia worden bepaald.

Het zal ook een halt toeroepen aan de verspreiding van micro-organismen die ons beïnvloeden.

Om een correcte handdesinfectie te bekomen, moet de gel minstens 60% alcohol en ethanol tussen de bestanddelen bevatten.

Bij deze concentratie zal de gel het vermogen hebben om de virale capsides die het virus bedekt te vernietigen en zo een bewezen bescherming te bieden.

Bij het gebruik van handreinigingsgel is het noodzakelijk om het oppervlak van de handen volledig te bedekken: palmen, rug, ruimtes tussen de vingers, polsen en nagels.

In bewegingen zoals we die doen als we onze handen met water en zeep wassen, moeten we ze 20 seconden wrijven om een grondige en effectieve reiniging te garanderen.

Het is belangrijk om te controleren of op het productetiket het registratienummer van het Bureau voor de geneesmiddelenbeoordeling en gezondheidsproducten staat, dat de goedkeuring van dit product door het ministerie van Volksgezondheid garandeert.

Tips voor het identificeren van verschillende handreinigers

Tips para identificar los diferentes desinfectantes de manos

Er zijn verschillende soorten handreinigers met hetzelfde doel: het elimineren van de aanwezigheid van ziekteverwekkende micro-organismen die onze gezondheid aantasten.

De verschillende soorten handreinigers zijn:

 • Hydroalcoholische gels
 • Antiseptische producten
 • Gels gemaakt in apotheken
 • Zelfgemaakte gels

De identificatie van de verschillende handreinigers blijkt uit de componenten van hun formule.

Hydroalcoholische gels bevatten tussen 60% en 72% alcohol, terwijl sommige gels ethanol of isopropanol met een hoger spectrum van viricidale activiteit bevatten.

Antiseptische producten remmen de groei van micro-organismen, hebben een breed werkingsspectrum op virussen en bacteri├źn, garanderen hun veiligheid en hebben een snelle werking.

Onder de meest voorkomende antiseptica kunnen we noemen

 • Ethylalcohol
 • Zuurstofhoudend water
 • Chloorhexidine
 • Natriumhypochloriet
 • Povidone
 • Tinctuur van jodium

Vertrouw niet op zelfgemaakte ontsmettingsmiddelen

No te conf├şes de los desinfectantes caseros

De bereiding van desinfecterende gel voor thuisgebruik is booming door het huidige pandemietekort van Covid-19.

Hoewel het een optie is in het licht van de problemen waar we mee te maken hebben, heeft het geen gecontroleerde verwerkingsvoorwaarden. Dit is de reden waarom er een groot aantal voorstellen op het internet circuleert, die de mogelijkheid bieden om zelfgemaakte desinfecterende gels te maken.

Om effectieve desinfecterende gels te produceren, is het noodzakelijk om een eenvoudig recept te hebben dat gemakkelijk toegankelijke componenten bevat.

Sommige van deze onderdelen zijn:

 • 60% van de isopropylalcohol
 • 30% alo├ź vera
 • Glycerine
 • Theeboomolie
 • Lavendelolie
 • Rozenbottelolie

Het produceren van huishoudelijke desinfecterende gels met de verkeerde hoeveelheid alcohol zal resulteren in een ineffectief product, dat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en een valse barri├Ęre kan vormen voor de zorg.

In de apotheek bereide gel, effectief als handdesinfectiemiddel?

Gel preparado en farmacia ┬┐Efectivo como desinfectantes de manos?

Door de huidige tekortsituatie kan de handreinigingsgel in de apotheek worden bereid, wat als een veilige oplossing wordt beschouwd.

Desinfecterende gels die in de apotheek worden gemaakt, zijn door gespecialiseerde instellingen geautoriseerd om basisformules te ontwikkelen met het juiste percentage bestanddelen. Op deze manier voldoen ze aan de biocidale werking van het product.

De doeltreffendheid van handreinigingsgels die in de apotheek worden vervaardigd, garandeert een ontsmettende, antiseptische, bacteriedodende en schimmelwerende werking omdat ze volgens de formules worden vervaardigd.

Bijwerkingen op onze huid

Efectos colaterales en nuestra piel

In veel gevallen vermindert of elimineert het gebruik van desinfecterende gels de lipidenbarri├Ęre die de huid beschermt en een grotere gevoeligheid genereert.

Herhaaldelijk gebruik van ontsmettingsgel voor de handen kan leiden tot uitdroging, afschilfering en uitdroging van de huid; het is echter belangrijk om op te merken dat goed geformuleerde ontsmettingsgels de huid niet aantasten en niet irriterend zijn.

Een aanbeveling voor de verzorging van uw handen is het aanbrengen van een vochtinbrengende cr├Ęme na het gebruik van gelontsmettingsmiddelen om uw gezondheid en uw huid te verzorgen.

Single Use Hand Sanitizing Gel

Gel desinfectante de manos en Monouso

In de Monouso online shop bieden wij u de ideale handreinigingsgel aan om de preventieve hygi├źne te handhaven en mogelijk contact met ziekteverwekkers te vermijden.

Het gebruik van deze handreinigingsgel voorkomt de verspreiding van micro-organismen en vernietigt ongeveer 90% van de schimmels, bacteri├źn en virussen met een lipidenlaag.

Deze hydroalcoholische gel is verrijkt met Alo├ź Vera om de huid te verzorgen en te verzachten. Na het aanbrengen is het niet nodig om te spoelen met water.

Voer onze website in, koop een van de opties voor handdesinfecterende gel die het beste bij uw behoeften past en wacht op onze verzending.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav├ęs del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l├şnea.

Rechten: Acceso a, Correcci├│n, cancelaci├│n, oposici├│n y otros derechos como se explica en la ÔÇťInformaci├│n adicionalÔÇŁ.

Ontvangers: Los datos s├│lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci├│n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.