fbpx

Handreinigers gebruiken, nuttig tegen het coronavirus?

De snelle verspreiding van het Covid-19-virus heeft ons leven veranderd en heeft geleid tot het nemen van preventieve maatregelen om besmetting te voorkomen. Onder hen, met behulp van handreinigers als een vervanging voor het traditionele wassen van onze ledematen. Er ontstaan echter twijfels. Is het nuttig als barri猫re om de besmettingskracht van het coronavirus te stoppen?

Een van de belangrijke maatregelen, aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en deskundige wetenschappers in het veld, is het frequent wassen van de handen met water en zeep. Bovendien wordt voorgesteld om de minimale wastijd 20 seconden te laten duren.

In het geval dat u niet beschikt over een waterbron om de juiste was te doen, lijkt handdesinfectiemiddel de perfecte bondgenoot.

Laten we eens kijken welke zijn de aanbevelingen van het gebruik en de samenstelling van de hand desinfecterende middelen, zodat u dit soort gel correct te gebruiken, en het maximaliseren van uw beschermende maatregelen in de tijd van coronavirus.

Moeten we handreinigers gebruiken om Covid-19 te bestrijden?

Sinds het uitbreken van de pandemie is men zich er collectief van bewust dat het noodzakelijk is om de handen goed te wassen, met behulp van methoden die alle sporen van virussen en bacteri毛n elimineren.

Hoewel het een van de meest effectieve maatregelen is om de verspreiding van het virus te voorkomen, moet de hand worden gewassen met water en zeep.

Maar we zijn niet altijd in de buurt van een waterbron of hebben de zeep om onze handen te wassen.

>Zes nieuwe trends in de gastvrijheid voor de nieuwe normering

Wat moeten we dan doen?

Als we niet thuis zijn, hebben we de mogelijkheid om handreinigers te gebruiken.

De ideale handreinigers voor de eliminatie van dit type virus zijn die met een alcoholpercentage van meer dan 60%.

Om de effectiviteit ervan te verhogen, moeten we bij het gebruik van handdesinfectiemiddelen rekening houden met andere maatregelen, zoals het gebruik van maskers en het vermijden van contact met ogen, neus en mond.

Correct gebruik van handdesinfectiemiddelen

Bij het gebruik van de desinfecterende gel moet u er rekening mee houden dat het enige wat belangrijk is, is dat het een alcoholconcentratie van meer dan 60% heeft.

Om ervoor te zorgen dat de hydro-alcoholische oplossing effectief is, moet deze op droge, niet-bevlekte handen worden gelegd, aangezien de functie ervan niet is om vuil te verwijderen, maar om bacteri毛n te doden.

Gebruik het ook niet op natte handen, de effici毛ntie ervan zal afnemen door de verdunning van de gel en u loopt het risico op huidirritaties.

Om uw handen goed te reinigen, moet u een passende hoeveelheid ontsmettingsmiddel op de palm van een van uw handen aanbrengen. Vervolgens moet je het op beide palmen, de vingers, de rug van de hand en de gebieden waar de vingers elkaar ontmoeten, wrijven. Het imiteren van de aanbevolen bewegingen voor het wassen van de handen.

Het proces moet worden herhaald totdat het product volledig is verdampt. Op dat moment zullen je handen schoner zijn.

Niet alle handreinigers zijn effectief

Zoals verwacht opende de Covid-19 een zeer actieve en veeleisende marktniche. Mondbeschermers, maskers, handschoenen en handreinigers zijn alledaagse producten, maar niet helemaal massief.

>Koopgids voor plastic bekers

Vanwege de grote vraag en de grote capaciteit van het aanbod, hebben mensen ervoor gekozen om een willekeurige handreiniger aan te schaffen of thuis te maken.

Hoewel ze nuttig zijn voor het verminderen of elimineren van sommige soorten bacteri毛n, zijn ze niet echt 100% effectief in het elimineren van een virus zo besmettelijk als Covid-19. Ze hebben niet de juiste hoeveelheid alcohol onder hun bestanddelen.

Handreinigers bevatten verschillende soorten alcohol. Deze omvatten ethanol, propanol en isopropanol.

De concentraties vari毛ren. Het is gebruikelijk dat het tussen 60% en 90% is om alle micro-organismen in je hand te elimineren.

Desinfecterende gels die geen alcohol bevatten, gebruiken daarentegen verbindingen, zoals benzalkoniumchloride, om het te vervangen.

In tegenstelling tot een gel op basis van alcohol verminderen deze producten moeilijk micro-organismen en zijn ze ineffici毛nt in het elimineren van het coronavirus

En als ik geen ontsmettingsmiddelen of zeep heb, wat moet ik dan doen?

Als geen van deze producten beschikbaar zijn, kunnen natte doekjes worden gebruikt.

Maar we zijn niet altijd in de buurt van een waterbron of hebben de zeep om onze handen te wassen. Hoe vanzelfsprekend het ook is, we herinneren u eraan dat de doekjes onder de bestanddelen een hoog percentage alcohol of chloor in kleine hoeveelheden moeten bevatten.

Natte doekjes zijn echter niet de beste optie, omdat die met een hoog alcoholgehalte niet gebruikelijk zijn.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat handen een van de belangrijkste veroorzakers van infecties zijn, dus of u nu handreinigende gels of natte doekjes gebruikt, u moet ze grondig reinigen.

Vertrouw op Monouso om uw hygi毛neproducten te kopen en een gezicht te geven aan het virus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BASIC DATA PROTECTION INFORMATION

Responsible: Envalia Group, S.L.

Purpose: Gestionar las solicitudes realizadas a trav茅s del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l铆nea.

Legitimation: Consentimiento del interesado.

Recipients: Los datos s贸lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci贸n contractual con Monouso.

Rights: Acceso a, Correcci贸n, cancelaci贸n, oposici贸n y otros derechos como se explica en la 鈥淚nformaci贸n adicional鈥.

Additional information: You can find additional and detailed information on data protection in our privacy policy