fbpx

Groen winkelen: waarom hebben we het nodig?

Compras ecológicas ¿Por qué las necesitamos?

Onze levenswijze brengt ons op een voor de soort zeer gevaarlijk pad, vooral wat betreft de proliferatie van afval dat de natuur aantast.

Deze levensstijl, onbekommerd en zonder rekening te houden met de gevolgen, heeft een grote impact op de planeet. Dit brengt ons ertoe te handelen om de schade te beperken. Een van deze oplossingen is groen winkelen.

Groen winkelen is niet alleen het kopen van producten van 100% natuurlijke oorsprong, het verwijst ook naar het nemen van duurzame maatregelen in het proces van het kopen en opslaan van elk product.

Om zorg te dragen voor de planeet waarop wij leven, is het belangrijk de verontreiniging te verminderen. Dit is mogelijk door de uitvoering van kleine acties die in de toekomst een verschil zullen maken, vooral als meer mensen ze toepassen.

Leer enkele tips om ze uit te voeren bij uw groene ink open en de ideale plaatsen om ze zonder veel moeite te maken.

Beste plaatsen om groen te winkelen

Mejores lugares para realizar compras ecológicas

In welke stad of provincie u zich ook bevindt, er zijn tal van mogelijkheden om die producten te kopen die u nodig hebt of wilt hebben, en daarbij een geringe voetafdruk op het milieu achter te laten.

In de steden zie je vaak markten, kruidenierswinkels of natuurvoedingswinkels waar ze 100% natuurlijke en chemievrije producten verkopen. In de steden zijn er biologische winkels en supermarkten, evenals enkele gerenommeerde markten.

Als er geen winkel is die dit soort inventaris verkoopt, zijn er in supermarkten en winkels producten met een ecolabel dat aangeeft dat ze op natuurlijke wijze zijn verkregen.

In de regel worden bij dergelijke producten geen chemische stoffen gebruikt die tot verontreinigingbijdragen.

U kunt ook rechtstreeks bij boeren of vissers kopen. Het is een perfecte manier om verse producten van goede kwaliteit te krijgen tegen zeer concurrerende prijzen.

Milieuvriendelijke producten

Productos que cumplen con el medio ambiente

Biologische kruidenierswinkels verschillen niet veel van de traditionele, maar er is een fundamenteel verschil dat alles verandert. Zij bieden 100% natuurlijke producten aan die het biologische zegel hebben dat het bevestigt.

Bij de aankoop van deze producten raden wij u aan rekening te houden met uw levensstijl, dieet, smaak en eventuele allergieën voor bepaalde voedingsmiddelen.

Maar om u te helpen, volgen hier enkele soorten gezonde voedingsmiddelen die u in uw biologischeboodschappen kunt opnemen.

Zaden

Zaden zijn niet erg gebruikelijk in het dieet van mensen, maar ze zijn rijk aan voedingsstoffen, vitaminen, mineralen, antioxidanten en vezels.

Het zijn ingrediënten die een andere smaak geven aan om het even welk voedsel, vooral salades of stoofschotels.

U kunt kiezen uit zonnebloempitten, chia, vlas, haver, zemelen of sesam.

Groenten

Zij behoren tot de meest gekochte voedingsmiddelen bij het biologisch winkelen. Over het algemeen zijn ze verser, kleurrijker en intenser van smaak.

Het zijn betrouwbare voedingsmiddelen omdat ze niet in industrieën zijn verwerkt of tijdens hun groei en oogst geen chemische behandelingen hebben ondergaan.

Het is ideaal om seizoensgebonden voedsel en voedsel dat in eigen land is geproduceerd te consumeren om bij te dragen aan de groei van de economie.

Granen en peulvruchten

Granen en peulvruchten voorzien de mens van eiwitten, aminozuren, mineralen en vitaminen.

Beide producten voorzien, als zij bij de hoofdmaaltijd van de dag worden genuttigd, volledig in de voedingsbehoeften van de mens.

Ze bevatten de koolhydraten en vetten die we nodig hebben om te leven.

Andere voedingsmiddelen

Naast de hoofdbestanddelen van een gerecht zijn specerijen nodig om het te kruiden en het een andere smaak te geven.

Kurkuma, komijn, mosterd, gember, soja of wasabi zijn enkele van de specerijen die leven geven aan de gerechten.

Als u deze producten biologisch koopt, zonder chemicaliën tijdens de productie, krijgt u intensere smaken en geuren die ideaal zijn voor uw maaltijden.

Doe wat onderzoek naar de verschillende specerijen die er zijn en waag het om ze in een aantal recepten te gebruiken, zodat u kunt nagaan welk soort smaken ze in uw eten brengen en welke uw favorieten zijn.

Zeven tips om een betere groene aankoop te doen

Siete consejos para realizar una mejor compra ecológica

Grote veranderingen zijn opgebouwd uit kleine acties. Die stelregel werkt ook voor het milieu.

Naast het consumeren van producten waarvan het productieproces vriendelijk is geweest voor de planeet, is het van het grootste belang ze te vervoeren en op te slaan op een manier die geen afval genereert dat in enig ecosysteem terechtkomt.

Daarom laten we hier enkele tips achter voor uw groene boodschappen om tot een verantwoorde consumptie te komen.

Gebruik stoffen zakken om uw aankopen te dragen

Wanneer u in een winkel winkelt, worden de producten die u koopt in plastic zakken opgeborgen om ze mee naar huis te nemen en u houdt geen rekening met het gevaar dat deze actie voor het milieu oplevert.

Sinds meer dan een jaar hebben supermarktketens besloten om voor elke plastic zak die mensen kopen, geld te vragen. Met de maatregel wordt beoogd het gebruik van herbruikbare tassen te bevorderen.

Geconfronteerd met deze beslissing hebben veel mensen ervoor gekozen stoffen zakken te kopen om hun aankopen in te vervoeren. Een eenvoudige, zuinige en milieuvriendelijke manier die geen invloed heeft op uw gebruikelijke winkelroutine.

Als u een stof op de stoffen zak morst, kunt u die wassen en opnieuw gebruiken zodra hij is opgedroogd.

Producten in bulk kopen

De meeste producten in supermarkten zijn verpakt met materialen die, wanneer ze worden geconsumeerd, in de vuilnisbak belanden. In veel gevallen zijn het onnodige wikkels.

Om te voorkomen dat deze verpakkingen nog meer afval opleveren, kunt u uw verpakkingen naar grootwinkelbedrijven brengen en daar de hoeveelheden kopen die u nodig hebt om te koken.

Kies voor binnenlandse productie

Producten die in het binnenland worden gemaakt of geteeld, zijn een betrouwbare keuze voor uw economie en de plaatselijke economie. Bovendien hebben ze over het algemeen een geringe impact op het milieu en verminderen ze de kosten voor verzending en transport.

Het zijn producten die voldoen aan de Europese en Spaanse wetgeving die het gebruik van bestrijdingsmiddelen, onkruidverdelgers en genetisch gemodificeerde zaden in voedingsgewassen verbiedt.

Eet voedsel in het seizoen

Seizoensproducten groeien gemakkelijk omdat ze worden geplant in het seizoen dat perfect is voor hun ontwikkeling.

Als de zaden worden gezaaid in ongeschikte weersomstandigheden, groeien de gewassen niet of is een overmatig gebruik van kunstmatige energie nodig om het weer te simuleren en vruchten te ontwikkelen.

Bovendien zijn seizoensgebonden producten voordelig omdat er een groot aanbod is van producenten.

Profiteer van de aanbiedingen

Ga naar de supermarkt of de winkels die u bezoekt en kijk naar de aanbiedingen die ze hebben op voedsel.

Over het algemeen worden in de aanbiedingen producten verkocht die een paar dagen van hun vervaldatum verwijderd zijn in 3×2 of 2×1 promoties.

Door deze voedingsmiddelen te kopen, bespaart u geld dat u voor andere aankopen kunt gebruiken en vermindert u het afval in de supermarkt, dat, wanneer het wordt weggegooid, negatieve gevolgen heeft voor het milieu.

Vermijd voertuigen die op benzine rijden voor korte afstanden

Als er een supermarkt of winkels in de buurt van uw huis zijn waar u uw groene boodschappen kunt doen, gebruik dan niet uw auto om van en naarde supermarkt te gaan.

Voor dit soort activiteiten is het beter de fiets te nemen of elektrische voertuigen, die geen kooldioxide uitstoten.

Een andere optie, waarvoor u niets hoeft te kopen, is lopen. U kunt boodschappen doen, uw ecologische voetafdruk verkleinen en wat beweging krijgen.

Recycleer

Het isideaal om thuis verschillende bakken te hebben om de materialen te scheiden van de verpakkingen of voedselverpakkingen die u koopt.

Wanneer het tijd is om de bakken te legen, gooit u het afval gewoon weg in de kleur van de recyclingbak die overeenkomt met het materiaal.

Op die manier zal het afval naar sorteerinstallaties worden gebracht waar het een nieuw nuttig leven krijgt door er nieuwe producten van te maken.

Monouso en ecologisch winkelen

Monouso y las compras ecológicas

Waarschijnlijk kent u sommige producten niet die u aan uw groene boodschappenlijstjekunt toevoegen en die u in uw keuken kunnen helpen.

Wij nodigen u uit om Monouso te bezoeken en de mogelijkheden te ontdekken van ecologische producten die wij hebben en die u, zonder veel moeite en weinig investering, in uw leven kunt integreren.

Binnen onze productcategorieën vindt u biologisch afbreekbare borden, milieuvriendelijke glazen en milieuvriendelijk bestek , gemaakt van materialen die geen schade toebrengen aan het milieu.

U vindt er ook producten zoals papieren rietjes of gerecycleerde servetten, producten van hoge kwaliteit, een onklopbare prijs en een lage impact op de natuur.

Aarzel niet en vind de mooiste ecologische producten die u in uw keuken kunt verwerken.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.