fbpx

Goede schoonmaakpraktijken ter bestrijding van virussen in de horeca

limpieza-virus-portada

De horeca is een van de meest kwetsbare en getroffenen van de opmars van het coronavirus. Deze sector is de perfecte focus voor de verspreiding van de ziekte, daarom moeten de reinigingsmaatregelen om het virus uit te roeien uiterst grondig zijn.

Het is niet nodig om de deuren van uw bedrijf te sluiten, het enige wat u hoeft te doen is de meest strenge hygiënische voorwaarden te handhaven. Zo beschikt u over een onberispelijke en gezonde ruimte om de gezondheid van de werknemers en de eters te behouden.

Wilt u weten wat de meest effectieve reinigingsmethoden zijn in uw bedrijf? Bij Monouso hebben we een kleine gids ontworpen om uw bedrijf te helpen onberispelijk te blijven en klaar te zijn om de beste gerechten te serveren – mis het niet!

Reinigingsgids

De horeca zou de meest zorgvuldige normen voor hygiëne in acht moeten nemen. Het gaat verder dan het bestrijden van het virus, in feite gaat het ook om de vernietiging van allerlei ziekten, ziektekiemen, parasieten en bacteriën die in het voedsel leven.

Om te beginnen moet je de juiste materialen voor het schoonmaken hebben. Dit zijn de fundamentele en essentiële producten om het virus te bestrijden en de ziektekiemen te doden.

 • Zeep.
 • Sanitizer.
 • Ontsmettingsmiddel.
 • Chloor.
 • Ontvetter.
 • Raamreiniging.

U hebt ook de volgende hulpmiddelen nodig:

 • Handschoenen.
 • Weefsel.
 • Sponsen.
 • Metalen glans.
 • Verstuivers.

Oppervlakken

Tafels, koelkasten, kachels, fornuizen en ovens moeten worden gereinigd met voldoende water, zeep en ontsmettingsmiddel.

Bij het reinigen met zeep en/of ontsmettingsmiddel mag u het niet laten uitdrogen, omdat het uw oppervlakken zou bevlekken en moeilijker te verwijderen zou zijn.

Zeep alleen is niet genoeg, dus je zult moeten vertrouwen op ontvetter, vooral daar waar gestold vet aanwezig is. Ook moet je het een paar minuten laten rusten, zodat het het gekristalliseerde vuil uiteenvalt.

Chloor en ontsmettingsmiddel moeten uit de buurt van het voedsel worden gehouden. In plaats daarvan is het geschikt voor het reinigen van wanden, vloeren, afwerkingen, buizen, roosters, deuren, enz.

Ramen en balies mogen alleen worden gereinigd met een glasreiniger. Deze reiniging dient echter continu te zijn, u dient lage doses te gebruiken om het voedsel niet te impregneren met chemicaliën.

Ventilatie

Airconditioning, ventilatoren en kanalen zijn de perfecte ruimte om het virus te verspreiden. Om die reden moet u speciale aandacht besteden aan deze hoeken.

Nogmaals, u moet proberen niet te veel producten te gebruiken, omdat deze uw restaurant zouden vullen met schadelijke geuren en, als gevolg daarvan, uw gasten zouden kunnen afstoten.

prácticas-limpieza-virus

Hulpmiddelen

Potten, pannen, kookinstrumenten en bestek moeten onmiddellijk worden gewassen. Vaak hebben deze de neiging om zich op te stapelen in de keuken, waardoor ze het favoriete thuis worden voor virussen, ziektekiemen en bacteriën.

Als uw voedsel alle nodige hygiëne heeft, maar uw werktuigen niet goed gewassen zijn, riskeert u de gezondheid van uw klanten. Daarom moet er altijd een team zijn dat verantwoordelijk is voor het saneren van alle werktuigen, zodat ze niet overvol raken.

Als u de beste producten wilt vinden om te reinigen tegen het virus, aarzel dan niet om onze online winkel te bezoeken Monouso. Daar kunt u zich wapenen met een breed repertoire aan hygiëne en desinfectie, zodat het virus niet in uw bedrijf terechtkomt.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.