fbpx

Gezond schoolontbijt: hoe eet je ze veilig op?

Er zijn twee belangrijke redenen om na te denken over een gezond ontbijt voor school. De eerste is het bieden van de noodzakelijke voedingsbijdrage, zodat het zijn veeleisende dag in dag uit het hoofd kan bieden. De tweede is het verzorgen van zijn voedingsvoorlichting om hem van jongs af aan te begeleiden bij het maken van gezonde keuzes.

Excuses zoals gebrek aan tijd en ideeën zijn gemakkelijk te ontmantelen, want een vrucht in de rugzak stoppen duurt net zo lang als het zetten van een industriële bakkerij. En wat het gebrek aan creativiteit betreft, bieden wij u hier enkele nuttige ideeën aan.

 

Gezonde ontbijtideeën voor uw kinderen om mee naar school te nemen

Om een afhaalontbijt in te stellen, moet je het juiste evenwicht vinden. De voeding moet gezond en evenwichtig zijn, maar ook gevarieerd, zodat het kind zich niet verveelt om altijd hetzelfde te eten. Laten we eens kijken naar wat ideeën:

De hele vrucht

Het is de beste manier om het te eten omdat het bevredigender is en omdat het het kind in staat stelt om in contact te komen met zo’n belangrijk voedsel. Er zijn honderden vruchten die je in je rugzak kunt meenemen zoals ze zijn, dus sommige zijn geschikt voor je kind: bananen, appels, druiven, aardbeien, enz.

Als u de voorkeur geeft aan andere soorten die wel betrekking hebben op uw schil- en snijproces, zijn meloen, watermeloen, sinaasappels, mango of perziken geweldige opties. Kies voor seizoensfruit en combineer ze desgewenst als fruitsalade om ze leuker en smakelijker te maken.

De sandwich

Het is een klassieker van recreatie en waarschijnlijk het meest opwindende wat je ooit zult vinden. Gooi echter het ultra-verwerkte koude vlees weg dat weinig voedingswaarde heeft, veel additieven bevat en zeer smakelijk is, dus het zal u kosten om later te stoppen met het eten ervan.

Welke gezonde opties zijn er? Ham, kaas, tonijn, zalm, tomaat, avocado en al hun mogelijke combinaties, plus vele andere.

Zuivel en noten

Een zeer compleet ontbijt dat u ook leuk zal vinden is degene die yoghurt met granen en met noten combineert, of alleen met een van deze laatste twee.

Maar nogmaals, we staan erop dat u de juiste keuzes maakt, geen granen of yoghurts met een hoog suikergehalte of gebakken noten, gehavend in honing en andere. Hoe minder behandeld de hoofdingrediënten zijn, hoe beter.

De zoete

Je moet ze ook niet opgeven, zeker niet op jouw leeftijd, kies gewoon voor wat gezond is. Dit is het geval met zelfgemaakte taarten en koekjes die weinig of geen suiker bevatten.

Profiteer van de zoetheid van fruit om een gezond ontbijt voor kinderen op school 10 te bereiden, zoals fruittaarten. Als u wilt innoveren, zult u in de zomer graag een smoothie vers gemaakt die yoghurt, fruit en vloeibare noten combineert.

Hoe wikkelt u het ontbijt in of slaat u het op voor de veiligheid?

Voor het afhaalontbijt is het gebruik van de juiste verpakking net zo belangrijk als de keuze van de juiste producten. Hier zijn een paar suggesties gebaseerd op de ontbijtideeën die we hebben aangeboden.

  • Papieren zak voor fruit. Voor heel fruit en met speciale bedrukking voor een leuk ontbijt.
  • Kunststof kommen met deksels. Voor yoghurt met granen en noten of andere soortgelijke ontbijten, en ook voor geschild en fijngehakt fruit. Het kan meer dan één keer gebruikt worden en als je het gaat weggooien, vergeet dan niet om hem te vragen de container van de containers te gebruiken.
  • Zuivelproducten en plastic emmers. Ze zijn ideaal voor die lekkere smoothie die je wilt maken voor de zomer, maar ook voor gezonde zelfgemaakte smoothies op elk ander moment van het jaar.
  • Ecologische servetten. Een milieuvriendelijke reinigingsoptie.

 

Het denken over een gezond ontbijt voor school en de juiste manier om het op te slaan is iets waar je op de lange termijn blij mee zult zijn: het zal zorgen voor de voedingsinname die hij of zij nodig heeft en het zal gezonde gewoontes in hem of haar bevorderen.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.