fbpx

Geschiedenis van kebabs: wat je nooit verteld is..

Sinds de mens de behoefte heeft om zichzelf te voeden, denk ik dat met de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt, het koken belangrijker is geworden in ons leven, omdat we door middel van voedsel gevoelens kunnen overbrengen op onze gasten.

Eten en cultuur gaan hand in hand, waar je ook bent, je krijgt toegang tot unieke verhalen die gerelateerd zijn aan een specifiek gerecht, dat is precies wat er gebeurt met de kebabs.

Ze zijn bekend over de hele wereld onder verschillende namen, de kebabs zijn een uitstekend gerecht dat volgens de aanpassing wordt uniek voor het gehemelte, omdat de voorbereiding neemt ons mee terug naar de basis van voedsel, het gemak van het eten en de smaak die geeft weten zijn geschiedenis, in Monouso we willen u meer vertellen dus ga verder met deze lezing.

Meer informatie over spiezen

De spiesen hebben hun oorsprong in het Midden-Oosten, het is nog steeds niet ontcijferd of het in Turkije of Iran was, ondanks dat het een basisstructuur is is er veel meer in dit fantastische gerecht.

Elke site heeft het aangepast aan zijn cultuur, door variatie aan te brengen in de dressings, componenten en begeleiders, maar de essentie te behouden die het plaatsen van voedsel op een stokje is, het koken op kolen die de eerste maaltijden van de mens oproept toen ze net het vuur ontdekten.

De geschiedenis van de kebabs is gerelateerd aan de plaats waar ze worden gevonden, zoals we al hebben gezegd de basis die de herinnering aan het begin van de mensheid is toen ze de behoefte hadden om het voedsel te koken in het vuur te zetten.

De culinaire geschiedenis van dit gerecht neemt ons echter mee op een reis rond de wereld waar iedereen zijn eigen unieke toets aan toevoegt:

 • Midden-Oosten: het begin van de reis is precies waar de kebabs genaamd shish kebab in Iran of Şiş kebap in Turkije vandaan komen, maar we kennen ze als kebab, de hoofdpersoon van dit gerecht is de kruiderij geladen met specerijen die de stukken lam, rund of kip een onverslaanbare smaak geven.
 • In Armenië staan ze bekend als khorovats, maar voor de rest van de regio staan ze bekend als shashliks, in dit geval varieert de dressing omdat het een mengsel is tussen wijnen en kruiden die het vlees de speciale toets geven, in deze regio’s is het gebruikelijk om meer varkensvlees te gebruiken.
 • Oost-Europa: als we een wandeling maken door dit gebied zullen we ons realiseren dat dit gerecht zeer bekend is en op sommige plaatsen als nationaal gerecht wordt beschouwd, kunnen we het vinden onder verschillende namen zoals:
  • Frigărui.
  • Ražnjići.
  • Ćevapi.
  • Elk een verschillend door bijzonderheden zoals aromatische kruiden, toegevoegd zoals uien of groenten en nog veel meer.

De reis eindigt niet omdat de kebab gaat rond de wereld, in heel Europa om Amerika te bereiken waar we ze kunnen vinden als biefstuk in Argentinië of anticuchos in Peru, als dit alles gaf je honger en willen de beste kebabs in de stad binnen te gaan Monouso en vind alle opties die we hebben die perfect voor je zijn.

 

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.