fbpx

Gemaksvoedsel: wat is het en waarom heeft het zich verspreid?

Convenience food: ¿Qué es y por qué se ha extendido?

Gemaksvoeding is een trend in de levensmiddelendetailhandel die in de loop der jaren aan belang heeft gewonnen.

Dit soort voedsel biedt tijdwinst bij het bereiden van voedsel en het wassen van keukengerei, aangezien er weinig of geen nodig zijn.

Ontdek wat gemaksvoeding is, de kenmerken van de levensmiddelen waaruit het bestaat, de verkoopsegmenten en enkele ideeën om gemaksvoeding in restaurants toe te passen.

Kwaliteitsinformatie waardoor u een trend leert kennen die een positieve verandering voor uw bedrijf kan betekenen. Wordt de afgunst van uw concurrentie.

Gemaksvoedsel, wat betekent

Gemaksvoedsel, wat betekent

Gemaksproducten zijn verschillende voorgekookte levensmiddelen die worden verpakt – soms vacuümverpakt – en in koelkasten of rekken worden geplaatst, om op elk moment te kunnen worden gegeten.

Afhankelijk van het verpakte voedsel hoeven ze alleen maar in de magnetron te worden verwarmd of het gerecht te worden samengesteld met de ingrediënten waaruit het bestaat.

Het is dan ook een element datsteeds meer aanwezig is in kruidenierswinkels, markten en buurtwinkels.

Afhankelijk van de wijze van bewaring die elk product heeft of vereist, worden kant-en-klare levensmiddelen in reeksen ingedeeld.

Eerste reeks

Levensmiddelen die tot de eerste categorie behoren , zijn levensmiddelen die vers zijn en dus niet lang in de handel blijven.

Aan dit gamma worden levensmiddelen toegevoegd die worden verduurzaamd door middel van methoden als zouten, gisten of drogen.

Tweede bereik

Tot de tweede categorie behoren voorgekookte levensmiddelen die – tijdens het conserveringsproces – een warmtebehandeling hebben ondergaan.

Deze behandeling is gebaseerd op een sterilisatie, bij temperaturen van meer dan 100° Celsius, en wordt vervolgens verpakt in glazen recipiënten of blikken en hermetisch afgesloten.

Deze procedure maakt het mogelijk dat de levensmiddelen lang meegaan voordat zij bederven en vereist geen speciale koelomstandigheden.

Een voordeel van de producten van de tweede reeks is dat ze, ongeacht het levensmiddel, kunnen worden geconsumeerd bij kamertemperatuur of kunnen worden verwarmd omdat het voorgekookte levensmiddelen zijn.

Derde reeks

Het derde gamma bestaat uit voedingsmiddelen die worden geconserveerd onder een vriesproces, binnen de diepvrieseilanden.

In de winkels of supermarkten worden deze producten blootgesteld aan temperaturen tussen -20° Celsius en -40° Celsius.

Dit assortiment bevat verse en ongekookte levensmiddelen, zoals groenten, vlees, gevogelte of vis.

Het bestaat ook uit bereide levensmiddelen zoals kroketten, frieten, diepvriespizza’s of -nuggets, klaar om te bakken of te braden en te eten.

Vierde reeks

De producten van het vierde gamma zijn vers, van onzuiverheden ontdaan, fijngehakt voor een betere bereiding en verpakt.

Deze verpakte levensmiddelen worden onmiddellijk in de wanden van de koelkast geplaatst, verpakt in bakjes of kuipjes die zijn afgedekt met plastic folie, voor een periode van ten hoogste zeven of tien dagen.

Vijfde reeks

Ten slotte zijn er de voedingsmiddelen die tot de vijfde groep behoren. Dit zijn reeds gekookte producten, die vacuüm worden verpakt en in de koelwanden worden geplaatst.

De producten van de vijfde reeks hebben een verbruiksduur van ongeveer twee tot drie maanden en hoeven voor consumptie alleen in een oven of magnetron te worden opgewarmd.

Voor wie is gemaksvoedsel bedoeld?

Voor wie is gemaksvoedsel bedoeld?

Door de veranderende levensstijl is kant-en-klare voeding een praktische oplossing geworden voor jong en oud.

Er zijn echter segmenten waar het zich meer op richt dan andere. Hier zijn de redenen waarom wij denken dat dit gebeurt.

Senior

Over het algemeen gevenmensen die tot de oudere generatie behoren de voorkeur aan traditionele en zelfgemaakte gerechten.

Door het gebrek aan tijd is er echter behoefte aan voedselopties die niet veel kooktijd vergen. Senioren zijn op zoek naar producten in kleine, gemakkelijk te openen verpakkingen.

In die zin stelt gemaksvoeding de mensen in staat hele levensmiddelen te eten door gewoon een pakje te openen en het in een apparaat te verwarmen.

Millennial

Voor millennials is gemaksvoedsel een perfect alternatief omdat het voedselis voor onmiddellijke consumptie en de voedingsstoffen bevat die voor elke maaltijd nodig zijn.

Zij willen ook gemaksvoedselproducten consumeren die voldoen aan milieuzorgmaatregelen, zoals het gebruik van herbruikbare verpakkingen.

Centennials

Anderzijds zijn de honderdjarigen veeleisend op het gebied van kant-en-klare voedingsproducten en worden zij beschouwd als de belangrijkste consumenten.

Gemaksvoeding voor honderdjarigen moet kwaliteit garanderen, verpakt zijn in verpakkingen die hun aandacht trekken, licht en snel te gebruiken zijn.

Ideeën om uw kant-en-klare maaltijden te presenteren in restaurants

Ideeën om uw kant-en-klare maaltijden te presenteren in restaurants

Er zijn drie strategieën die het gebruik van kant-en-klare maaltijden in restaurants tot een succes kunnen maken.

U garandeert niet alleen de heerlijke smaak van de gerechten van uw bedrijf, de klanten kunnen ook op elk moment gemaksvoedsel meenemen waar ze willen eten.

Onderweg

Bij de “on the go”-methode gaat het erom dat voedsel in een bakje wordt geserveerd en dat het op elk moment kan worden geconsumeerd, zonder het te verwarmen of te koken.

Voor de verpakking wordt gebruik gemaakt van vacuümverpakking, flexibele plastic bakjes of stijve bakjes.

Magnetronverpakking

Verpakkingen die geschikt zijn voor de magnetron zijn een andere haalbare optie bij de invoering van kant-en-klare maaltijden in restaurants.

Daartoe zullen de verpakkingen gekookt voedsel bevatten dat voor consumptie slechts hoeft te worden verwarmd.

Daarom kunnen de bakjes in magnetrons worden gebruikt en wordt de opwarmtijd op het fornuis of in de oven verkort.

Maaltijdpakket

Bij de bereiding van maaltijdpakketten moet u rekening houden met het gerecht of de gerechten op het menu waarop u zich zult baseren.

De kit moet de ingrediënten bevatten voor de bereiding van het menu-gerecht, met afmetingen naar gelang van het aantal personen dat zal komen eten.

Tenslotte moet u naast de maaltijdpakketten een instructiefolder plaatsen met stap voor stap de bereidingswijze van het voedsel waaruit het bestaat.

Perfecte verpakking voor kant-en-klaar voedsel

Perfecte verpakking voor kant-en-klaar voedsel

Klaar om een productlijn te beginnen gewijd aan gemaksvoeding? Dan is de verpakking uw prioriteit.

In onze Monouso winkel vindt u een catalogus met verpakkingen en vacuümzakken om elk levensmiddel dat u op de markt gaat brengen te bewaren.

De vacuümzakken garanderen dat de levensmiddelen tijdens het koelen al hun kenmerken gedurende lange tijd behouden, wat zonder enige twijfel een groot voordeel is.

Een andere optie zijn de plastic bakjes, die verschillende materialen, maten en vormen hebben die zich aanpassen aan het voedsel dat u erin doet.

Door deze containers af te dekken, worden kant-en-klare levensmiddelen niet beschadigd en bent u beschermd tegen morsen of lekken.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.