Gebruik, reiniging en verzorging van uw bamboe-stoomboot in 3 stappen

Wanneer een bamboestoomboot in onze keuken komt, opent dat een wereld van mogelijkheden en angsten.

Het eerste wat ik wil weten is: Wat kan ik koken? Welke voordelen zal ik krijgen? Hoe ver kan ik gaan?

Dan zijn er in ons geval in ieder geval veel twijfels opgewekt – ook – Hoe gebruik je het? Kan het branden? Wat moet ik doen om het schoon te maken?

Om u te helpen bij die ontdekking, hebben we besloten om deze inzending te maken met drie stappen om uw stoomboot zo fris mogelijk te houden.

Het is waar dat er verschillende manieren zijn om te stomen, ook veel apparaten die het mogelijk maken om het te doen, maar geen van hen is te vergelijken met het koken in een bamboe-stoomboot.

Wat is een bamboestoomboot?

Qué es una vaporera de bambú

Hoewel de naam alles zegt, is het beter om op de juiste manier te beginnen en eventuele twijfels weg te nemen.

Een bamboestoomboot is een kooktoestel, van Chinese origine, gemaakt van bamboe, waarmee je met stoom kunt koken.

De werking ervan is zeer elementair. Je legt het te koken voedsel binnenin, legt het in een wok over kokend water en dat is het. Het enige wat we nog moeten doen is wachten met eten.

Hoe maak je een bamboe-stoomboot schoon en hoe verzorg je hem?

Uso de vaporera

Zoals beloofd, zijn er drie stappen om je te helpen met het verzorgen van een bamboe-stoomboot.

Stap 1 – Bereid de bamboe-stoomboot voor

De stoomboot wordt gebruikt op een wok of koekenpan met zeer warm water. Het zal worden blootgesteld aan hoge temperaturen.

Het is daarom noodzakelijk om de stoomboot voor gebruik te hydrateren.

Om het te hydrateren, kan je dat:

  • Plaats het onder de waterkraan en laat het een tijdje weken.
  • Zet het in een pot met water, bij voorkeur warm of warm, voor een paar uur.

De tweede maatregel is de meest aanbevolen, omdat deze een verminderd waterverbruik met zich meebrengt.

Dit zal echter afhangen van de aanbevelingen van de fabrikant van de stoomboot. Als er geen aanbeveling voor gebruik in de aankoopkit is, vraag dan aan de verkoper of u deze voor gebruik kunt hydrateren.

Een goede gewoonte bij het gebruik van een bamboe-stoomboot is om het voedsel niet direct op de bamboe te plaatsen.

Snijd een rondje boter of groentepapier en open kleine gaatjes om stoom door te laten.

Plaats het rondje in de bodem van de stoomboot en leg het eten erop.

Om de stoomstroom niet te belemmeren, is het aan te raden om het rondje kleiner te maken dan de binnenkant van de stoomboot.

Stap 2 – Bamboe Stoomboot Reiniging

Limpieza de vaporera de bambú

Na elk gebruik moet de stoomboot goed worden gereinigd.

Je kunt de stoomboot heel voorzichtig wrijven met een nylon spons. Gebruik geen sterk materiaal, je zult het pijn doen.

U kunt ook wat zeep en zeer verdund gebruiken. Bamboe is zeer poreus en kan zeep of het aroma ervan absorberen. Als je het dan weer gebruikt, zal het het voedsel impregneren.

Een meer betrouwbare reinigingsmethode is het wrijven met een halve citroen. De citroen reinigt, desinfecteert en verwijdert handgeuren.

Je kunt het ook inwrijven met een gebruikt zakje zwarte thee. Zwarte thee bevat looizuur. Het zal u helpen op te ruimen en uw stoomboot er als nieuw uit te laten zien.

Stap 3 – Juiste opslag

Almacenar una vaporera

De opslag van de stoomboot is een zeer belangrijke stap om hem zo goed als nieuw te houden.

Neem na elke wasbeurt, als het nog nat is, een absorberende papieren handdoek of een stuk doek, maak indruk met eetbare olie en geef het door aan de stoomboot.

De olie voorkomt dat de bamboe-stoomboot na gebruik uitdroogt.

Je moet het alleen bewaren als het volledig droog is. Leg het niet in de zon te drogen. Het riskeert te breken.

De ideale plaats om onze bamboe-stoomboot op te slaan is een droge plaats waar hij uit de buurt van elke bron van vocht en direct zonlicht wordt gehouden.

Voordelen van het Stomen van Voedingsmiddelen

Beneficio de cocinar con vapor

Nu u zo ver bent gekomen, willen we u vertellen over de grote voordelen van het consumeren van gestoomd voedsel.

Stomen werd vroeger beschouwd als een vorm van koken die alleen voor mensen met spijsverteringsproblemen of op dieet was.

Veel gerenommeerde chef-koks hebben deze techniek echter in hun kookmethodes opgenomen, wat de grote voordelen ervan aantoont.

Enkele van de voordelen zijn:

  • Door niet aan hoge temperaturen te worden blootgesteld, behouden voedingsmiddelen al hun voedingsstoffen, mineralen en vitaminen.
  • Uitwendige vetten worden uit het voedsel verwijderd, maar de sappen blijven behouden. Hierdoor worden sappigere en smaakvollere gerechten verkregen.
  • De geur, textuur en smaak van het voedsel gaat niet verloren. Integendeel, het wordt juist geïntensiveerd.
  • Vergeet verbrand, overgeroosterd of droog voedsel.
  • Doordat het olieverbruik wordt verminderd, bespaart u naast de gezondheid ook op uw economie.
  • Het stomen van voedsel kost, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, weinig tijd.

Het gebruik van een bamboestoomboot is, zoals we hebben gezien, een intelligente beslissing die smaak en gezondheid in je leven zal brengen.

Wil je weten hoe een bamboe-stoomboot wordt gemaakt? Ontdek het in de volgende video.

YouTube video

Kijk uit naar de volgende Monouso.es publicaties, waar we de kennis over dit geweldige keukenhulpmiddel zullen uitbreiden en de beste recepten voor u zullen aanbieden om uw familie en vrienden te plezieren.

U kunt uw kwaliteitsbamboe-stoomboot via onze online shop verkrijgen.

FAQ

Wat zijn de voordelen van stoomkoken?

De voordelen van stoomkoken zijn onder meer de volgende:
Omdat het voedsel niet aan hoge temperaturen wordt blootgesteld, behoudt het al zijn voedingsstoffen, mineralen en vitaminen.
De externe vetten worden uit het voedsel verwijderd, maar de sappen blijven behouden. Hierdoor worden sappigere en smaakvollere gerechten verkregen.
De geur, textuur en smaak van het voedsel gaan niet verloren. Integendeel, het wordt versterkt.
Vergeet aangebrand, te geroosterd of te droog voedsel.
Omdat er minder olie wordt verbruikt, bespaart u niet alleen gezondheid, maar ook geld.
Eten stomen kost, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heel weinig tijd.

Hoe moet u de steamer opbergen?

Het moet worden opgeslagen op een open en droge plaats, zodat het hout niet zacht wordt.

Moet ik de steamer na elk gebruik schoonmaken?

Het is inderdaad noodzakelijk om de steamer na elk gebruik schoon te maken, om te voorkomen dat hij beschadigd raakt.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.