fbpx

Gebruik en type van de pluisroller (tips die u niet zijn verteld)

Er zijn taken die moeilijk te doen zijn als we niet over het nodige gereedschap beschikken. Een voorbeeld hiervan is het verwijderen van pluizen van sommige oppervlakken, vooral als het om textiel gaat. En daarvoor hebben we de pluisjesrol, een uitstekende optie om die vervelende pluisjes uit je kleren, meubels of beddengoed te verwijderen.

Met dit praktische werktuig kunt u niet alleen de pluis verwijderen, maar ook de haren uit uw kleren halen. Ja, dat haar van je geliefde huisdier dat je kast binnenviel en je kunt het niet controleren.

Lintroller, hoe gebruik je die?

Een pluizenroller. Hoe gebruik je hem?

De pluisverwijderaar is het ideale alternatief voor het reinigen van uw kleding en textiele ruimtes met directe blootstelling aan haar, stof en pluis; vooral als u de voorkeur geeft aan het achterlaten van eventueel beschikbaar elektrisch reinigingsgereedschap.

Het gebruik ervan is zeer eenvoudig en de effectiviteit is zeer hoog.

Dit type reinigingsgereedschap bestaat meestal uit een zelfklevend oppervlak dat aan een handvat is bevestigd en dat de functie van de gebruiker vergemakkelijkt.

Door de rol te draaien over het oppervlak dat u wilt verwijderen, ziet u hoe pluizen en andere ongewenste deeltjes zich aan de buis hechten en uw stoffen er als nieuw uit laten zien.

In het geval van lijm, op het moment dat de lijmvermogen verloren gaat, hoeft u alleen maar een stuk materiaal los te maken totdat u ziet dat u een schone lijm krijgt die klaar is om meer deeltjes aan te trekken.

Soorten pluisjesroller

Soorten pluizenroller

Er zijn twee soorten pluisrollers op de markt om pluis uit kleding en ander textiel te verwijderen:

  • Wasbare pluisroller: dit type roller heeft een laagje kleefstof dat het vuil op het lichaam kan fixeren.

Na gebruik kan de wals worden gewassen met water om resten te verwijderen en de eigenschappen te herstellen.

  • Pluisverwijderingsrollen met wegwerplijm: dit zijn vellen met lijm die, wanneer ze over de vuile stofoppervlakken rollen, de onzuiverheden opvangen en het werkgebied schoon achterlaten.

Dit type afpelwals kan worden hergebruikt zodra de niet-gelijmde folie is verwijderd en de reiniging wordt gestart met een nieuwe schone bandruimte in de wals.

Onder deze variëteit vinden we pluisrollen die gebruikt en weggegooid worden.

Voor degenen die om het milieu geven, is er een herbruikbare optie. Bij deze rolmodellen zijn de handgrepen herbruikbaar, dat wil zeggen dat u de rol kunt verwisselen en gewoon kunt blijven gebruiken.

Tips tijdens de regelmatige schoonmaakbeurt

Tips bij regelmatig schoonmaken

De pluisrollen zijn een perfecte bondgenoot voor de huishoudelijke reiniging. Ze worden normaal gesproken gebruikt in delicate of moeilijk toegankelijke ruimtes.

Hier zijn enkele reinigingstips om in gedachten te houden bij het gebruik van pluisrollen

Tapijten

Met dit type gereedschap wordt het reinigen van tapijten een zeer eenvoudige taak. Het enige wat u hoeft te doen is de plakrol op het oppervlak van het tapijt te draaien om de aanwezigheid van kruimels, haren en pluisjes te verwijderen.

Het gebruik van de pluisroller voorkomt het gebruik van andere soorten producten die de vezels van het tapijt kunnen aantasten of beschadigen.

Tassen

Om een diepe reiniging in de zak te bereiken die u regelmatig gebruikt, moet u de pluisjesrol door de binnenkant van de voering halen.

Op deze manier kunt u kruimels en pluisjes van de bodem verwijderen zonder enige moeite.

Keukenladen

Keukenlades

Andere ideale ruimtes om de rol te gebruiken voor het verwijderen van pluizen zijn de keukenladen. Hun veelzijdigheid maakt het mogelijk om snel en effectief te reinigen zonder uw keukenoppervlakken te beschadigen.

Keukenladen zijn delicate ruimtes die schoongehouden moeten worden. Daar bewaren we de producten die we dagelijks consumeren en de werktuigen die we gebruiken voor de voedselbereiding.

Het is belangrijk om een goede hygiëne te handhaven om besmetting van voedsel te voorkomen, evenals de verspreiding van bacteriën die onze gezondheid kunnen aantasten.

Gordijnen

Als u op zoek bent naar een oplossing om de ophoping van stof en pluis in uw gordijnen te voorkomen, aarzel dan niet om een pluiswals te gebruiken.

Met deze plakfolies kunt u in zeer korte tijd een dieptereiniging uitvoeren zonder dat u de gordijnen hoeft af te doen.

Een enkele pas is voldoende om eventuele resten op uw gordijnen te verwijderen – ze zijn zo goed als nieuw!

Autozorg

Een ander gebruik voor pluisrollen heeft te maken met de verzorging van auto’s.

De hoeveelheid stof en pluis die zich in onze auto’s concentreert, kan verrassend zijn.

Met behulp van de plakstrips reinigt u de moeilijk bereikbare plaatsen zoals: de stoelen, het handschoenenkastje en de tapijten van uw voertuig.

Zorg voor uw huisdier

Zorg voor uw huisdier

Een van de belangrijkste aspecten van het gebruik van de pluizenroller heeft te maken met de verzorging van uw huisdier en de ruimtes die het met u deelt.

Met behulp van deze tool kunt u overtollig haar verwijderen en dankzij het plakband kunt u eventueel aanwezig vuil in de vacht van uw huisdier opvangen. Zo kun je zelfs vlooien en teken verwijderen.

Na het knippen van je haar

De pluisjesroller maakt het gemakkelijk om na een kapsel schoon te maken.

Door eenvoudigweg het oppervlak af te vegen, verwijdert u snel de resterende haren die vaak ongemak veroorzaken in het gezicht.

Zonnebrand

Zelfs als u denkt dat er geen verband is, zult u verbaasd zijn hoe nuttig de linnen roller is voor het verwijderen van verbrande huid na het genieten van een dag op het strand.

En door de roller over het getroffen gebied te laten lopen, heb je binnen enkele seconden een schilfervrije huid.

Reinigen van de bekleding

Maakt het gemakkelijk om kruimels, stof, haar en resten te verwijderen door het afrollen van pluis op het oppervlak van uw meubels of fauteuils.

Met deze praktische oplossing vermijdt u het gebruik van stofzuigers of borstels en de aanwezigheid van haren op uw kleding na een welverdiende rust op de bank.

Lampschermen

Lampenkappen

Lintrollen zijn perfect voor het reinigen van lampenkappen, omdat het een delicate taak is die de mishandeling van dergelijke oppervlakken zal voorkomen.

Gebruik de pluisjesrol om stof en vuil van de schermen te verwijderen. Een eenvoudige maar grondige taak die maar een paar minuten duurt.

Glitter

Als je ooit een ambacht hebt gedaan, weet je wat het betekent als er glitter op de tafel of de vloer wordt gemorst.

Het schoonmaken van dat kleine, glanzende materiaal is vervelend en je eindigt met een glanzend gezicht, handen en zelfs haar.

Om dat te vereenvoudigen is de pluizenwals een goede oplossing, want hij vangt elk kleurdeeltje op zonder een spoor achter te laten dankzij het plakband.

Gebroken glas

Een ander onconventioneel gebruik van de pluisjesrol is gerelateerd aan het reinigen van gebroken glas. Dit instrument is in staat om kleine resten te verwijderen die zelfs na het vegen achterblijven.

Dit is de meest praktische en veilige manier om ongelukken te voorkomen, aangezien de resten van het glas aan de rol blijven vastzitten.