fbpx

Profiteer van gastronomisch toerisme

port-turismo-gastro

Een van de grote passies van de wereld is de gastronomie. Het wordt steeds gebruikelijker om mensen te ontmoeten die ge茂nteresseerd zijn in het ontdekken van de culinaire cultuur van elk land en zelfs reizen en gastronomisch toerisme te doen om uw smaakpapillen te behagen.

Gastronomisch toerisme biedt de gasten de mogelijkheid om kennis te maken met de plaatsen in een land en tegelijkertijd een gevarieerd menu te proeven met de smaken, geuren en ingredi毛nten die kenmerkend zijn voor de regio.

Hierdoor worden veel mensen aangemoedigd om gerechten te bereiden met het menu dat ze tijdens hun dagen van gastronomisch toerisme hebben genoten.

Blijf bij ons en leer wat meer over gastronomisch toerisme, de voordelen ervan en de beste bestemmingen voor uw volgende reis.

Waaruit bestaat het gastronomisch toerisme?

驴En qu茅 consiste el turismo gastron贸mico?

Zoals de naam al aangeeft, is gastronomisch toerisme een reis die mensen maken om te leren en te genieten van de culinaire cultuur die elk land biedt.

Toeristen willen niet alleen de cultuur van een regio leren kennen, maar ook genieten van de smaken. Daarom melden ze zich aan voor de gastronomische routes van de plaats die ze bezoeken om de oorsprong van de typische gerechten te ontdekken en te leren wat ze anders maakt dan de rest.

Het gastronomisch toerisme heeft zich met grote sprongen ontwikkeld en laat grote inkomsten zien die de economie van de sector ten goede komen, aangezien voedsel een derde van het beschikbare budget voor reizen vertegenwoordigt.

Oorsprong van het gastronomisch toerisme

Origen del turismo gastron贸mico

In Europa is in de loop van de 20e eeuw begonnen met de registratie van de beste restaurants en herbergen in de regio. Deze gidsen zijn geschreven door de bevoorrechte klassen die zich toelegden op het bezoeken en classificeren van deze etablissementen volgens de beste of slechtste service.

Een van de beroemdste mensen die dit soort gidsen maakten was Maurice Edmond Sailland, die in 1927 door heel Frankrijk reisde. Samen met zijn beste vrienden ging hij op pad om te proeven van wat de Franse keuken te bieden had en dankzij deze prestatie kreeg hij de naam “Prince of Gourmets”.

Als gevolg van deze achtergrond zijn er in elke uithoek van de wereld verschillende gastronomische routes gecre毛erd om hun typische gerechten te promoten en hun cultuur bekend te maken.

Kenmerken van het gastronomisch toerisme

Caracter铆sticas del turismo gastron贸mico

De kwaliteit van de gerechten die worden geserveerd is een van de fundamentele kenmerken voor het gastronomisch toerisme om te kunnen werken.

Bovendien moet bij de bereiding van het menu rekening worden gehouden met gerechten uit die regio. Het idee is dat de bezoekers leren over hun afkomst terwijl ze genieten van het eten.

Toeristen zijn op zoek naar nieuwe ingredi毛nten, voedingsmiddelen, combinaties en kruiden. Ze willen ook begrijpen hoe de wereld van de gastronomie wordt behandeld in elke bestemming die ze bezoeken.

Niet alleen restaurants zijn verantwoordelijk voor het ontvangen en serveren van voedseltoeristen, maar ook informele handelaren en restaurantkoks.

Aan de andere kant is het belangrijk om ervoor te zorgen dat landbouw-, visserij- en veeteeltproducenten, evenals marktkooplui, altijd producten van uitstekende kwaliteit aanbieden

De gerechten die aan de bezoekers worden geserveerd moeten een uitstekende presentatie hebben, dit zal van fundamenteel belang zijn om de gasten naar uw restaurant te lokken.

Een ander belangrijk aspect heeft te maken met de inrichting van het restaurant, het idee is om een comfortabele en aangename plek te bieden die de toerist in staat stelt om te genieten van de ervaring.

Als er een kleine groep toeristen in een restaurant is, kunnen de chef-koks een rondleiding geven door de faciliteiten om de gasten te leren hoe ze hun sterrenschotel moeten bereiden.

Tijdens deze rondleiding rond de tafels kunt u ook verhalen over het restaurant vertellen en de bezoekers van uw etablissement een proeverij van verschillende tijden aanbieden.

Voordelen van gastronomisch toerisme

Beneficios del turismo gastron贸mico

Gastronomisch toerisme is een sector die grote inkomsten genereert in de economie van de landen, omdat toeristen genoeg geld meebrengen om te investeren in de meest economische en dure gerechten.

Ze zullen hun best doen om een complete gastronomische ervaring te beleven.

Naast toeristische attracties investeren restaurants een groot deel van hun inkomsten in decoratie en in de gerechten die ze serveren. Op deze manier dragen ze bij aan het feit dat ze een inheemse bestemming zijn en boven de concurrentie uitstijgen.

Tegelijkertijd biedt het cre毛ren van nieuwe lokalen en routes voor gastronomisch toerisme nieuwe bronnen van werkgelegenheid voor de inwoners

Gastronomisch toerisme bevordert de redding van traditionele recepten uit elke regio. Het doel is om ze te promoten en de meest bekende te innoveren, om zo ongelooflijke smaken aan te bieden.

Profiel van de gastronomische toerist

Perfil del turista gastron贸mico

Mensen die ge茂nteresseerd en gepassioneerd zijn in gastronomisch toerisme zijn jonge volwassenen tot de derde leeftijd. Meer dan 60% is tussen 36 en 55 jaar oud en de rest is ouder dan 55 jaar.

In aantallen reizen 50% van de mensen met hun partners, 35% reizen in het gezelschap van vrienden en 15% maken deze reizen in groepsrondleidingen.

Naast het kennen van de leeftijd en het soort mensen die de gastronomische routes bezoeken, onderscheiden de toeristen in deze sector zich door

 • Om een groter budget te hebben dan dat van elke andere toerist, meestal voor de gastronomie.
 • Ze zoeken naar de beste kwaliteit en uitstekende service met prijzen die hun verblijf in het restaurant vertegenwoordigen.
 • Ze willen traditionele gerechten uit dat land consumeren, niet iets wat ze zomaar overal kunnen eten.
 • Ze kiezen bestemmingen die een grote verscheidenheid aan traditionele gerechten bieden.
 • Ze eten het liefst in restaurants waar ze hun twijfels over de herkomst van de ingredi毛nten en de bereidingswijzen die ze gebruiken, oplossen.
 • Als ze zich op hun gemak voelen en tevreden zijn met de ervaring die ze op een bestemming hebben opgedaan, komen ze terug om uit te zoeken wat ze bij het eerste bezoek niet konden.
 • Ze geven de voorkeur aan gastronomische routes waarbij er interactie is met andere mensen, zoals bezoeken aan wijnmakerijen, proeverijen in restaurants, kooklessen, gastronomische festivals of bezoeken aan populaire markten.

Tips voor succes in het gastronomisch toerisme

Consejos para alcanzar el 茅xito en el negocio del turismo gastron贸mico

De gastronomie van elk land heeft een belangrijke positie als een van de aspecten die worden gepromoot van een land, om het te presenteren als een ideale plek om het gastronomisch toerisme uit te voeren.

Als u de concurrentie wilt verslaan, is het belangrijk om het toeristische publiek dat u bedient te kennen en de beste ervaring van uw leven aan te bieden.

Onder enkele aanbevelingen om het gastronomisch toerisme van een land te laten werken, vallen de volgende op

 • Het is belangrijk om de beste kwaliteitsproducten te verkrijgen van lokale producenten om bij te dragen aan deze economische sectoren.
 • Bevorderen van alle cultuur van het land, zodat toeristen het kunnen verspreiden en meer mensen zullen worden aangemoedigd om de bestemming te bezoeken.
 • Verbeter de traditionele gerechten door nieuwe ingredi毛nten toe te voegen die de smaak ervan accentueren.
 • Om toeristen te informeren over de gastronomische geschiedenis en het meest gebruikte voedsel in dat land.
 • Om traditionele gerechten uit hun land te serveren, maar met variaties in het geval ze vegetarische of veganistische toeristen ontvangen.
 • Bij het aanbieden van het menu aan toeristen is het belangrijk om alle ingredi毛nten en kruiden die ze bevatten uit te leggen om te voorkomen dat ze lijden aan voedselallergie毛n of vergiftiging.
 • Om hun land te promoten via een website en een sociaal netwerk dat zich richt op het toerisme.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a trav茅s del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en l铆nea.

Rechten: Acceso a, Correcci贸n, cancelaci贸n, oposici贸n y otros derechos como se explica en la 鈥淚nformaci贸n adicional鈥.

Ontvangers: Los datos s贸lo se transmiten a los proveedores que tienen una relaci贸n contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.