fbpx

Garbage plates: de volgende trend in de horeca?

garbage plates

Weet je wat garbage plates zijn? Ken je deze gastronomische trend nog niet? Als dat het geval is, dan mag je dit bericht niet missen. In deze regels kom je te weten wat een afvalplaat is.

Een garbage plate is een Amerikaanse gastronomische optie die, hoewel het niet bepaald nieuw is, momenteel voor een sensatie zorgt.

Wat zijn garbage plates en waar komen ze vandaan?

Garbage plate, ook bekend als vuilnisbord, Trash plate of Rochester plate, is een extreme Amerikaanse eetoptie. Hoewel de naam van dit originele, aantrekkelijke en provocerende voorstel niet bijzonder appetijtelijk is, is de smaak ervan werkelijk sappig.

Dit gerecht is het resultaat van een ongeorganiseerde combinatie van ingrediënten, waarvan de volgende opvallen:

 • Burger
 • Cheeseburger
 • Steak
 • Een of twee worsten
 • Italiaanse worst
 • Vis
 • Kipreepjes
 • Gebakken ham
 • Eieren
 • Gegrilde kaas
 • Gebakken of gebakken aardappelen
 • Gebakken bonen
 • Macaroni salade

Opgemerkt zij dat de garbage plate meestal bestaat uit enkele van de bovengenoemde eiwitten en de aardappelen, bonen en pastasalade. De gekozen combinatie wordt overgoten met de populaire Rochestersaus, die niets anders is dan een smakelijke, nogal pittige vleessaus. Aan dit gerecht wordt vaak mosterd, ketchup en uien toegevoegd en het wordt geserveerd met brood en boter.

Oorsprong van garbage plates

Dit bijzondere Amerikaanse gerecht ontstond bijna per ongeluk. De geschiedenis van dit gastronomisch alternatief begint bijna 50 jaar geleden in een klein restaurant genaamd Nick Tahou Hots.

De stadslegende vertelt dat de eigenaar van deze plek, Nick Tahou, dit gerecht heeft uitgevonden op een avond met weinig mogelijkheden. Blijkbaar kwamen enkele studenten behoorlijk moe en hongerig naar het restaurant en een van hen vroeg om een gerecht dat “alle rommel” van de plaats zou samenbrengen. Zo kreeg deze maaltijd zijn eigenaardige naam.

Vermeldenswaard is dat dit gerecht, voordat het de naam kreeg die we nu kennen, bekend stond als “hot and potatoes”. Dit gerecht kreeg de voorkeur van de eters omdat het een warme, stevige en sappige maaltijd is voor een zeer lage prijs.

Het publiek dat ertoe bijdroeg dat vuilnisbord zo populair werd, waren de studenten van Rochester. In 1992 werd “vuilnisbord” gemerkt door Nick Tahou Host restaurant.

Hoe maak je gemakkelijk een garbage plate?

Om thuis of in een restaurant een eenvoudig afvalbord te maken, kun je proberen twee hamburgers te maken. Maak dan wat frietjes en een stevige pastasalade. U kunt macaroni of een andere korte pasta naar keuze gebruiken. Maak tenslotte een vleessaus die heerlijk smaakt. Het originele recept vraagt om een vleessaus die eerder pittig dan smakelijk is.

Leg bij het opdienen van het gerecht het paar hamburgers op het bord en vul het vervolgens met de frietjes en de salade. Vermeldenswaard is dat deze laatste aan één kant van het eiwit kan worden geplaatst, of zelfs er bovenop. Dan top met de saus. U kunt mosterd, gekarameliseerde uien en ketchup toevoegen. Als garnering kun je beboterd brood gebruiken.

Een antwoord achterlaten

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

BASISINFORMATIE OVER GEGEVENSBESCHERMING

Doel: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Rechten: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Ontvangers: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitimatie: Consentimiento del interesado.

Verantwoordelijk: Envalia Group, S.L.

Aanvullende informatie: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.